Statistics

290,001 members
172,585 posts
  • New
    Stephenph
    Newcomer - Level 1
    2022-07-05

    Hi all

    i have acquired a couple of subwoofer amp modules that have 4 user selectable settings via a push button selector on the amp panel. A bit of investigation on the Net seems to point the amp modules coming from a TFA-600BDP self powered bass unit- but I cannot find what the 4 settings actually are! - nothing in the manuals !  Help please!

    cheers Stephen.

    read more...
    0 1
  • New
    Davidok
    Newcomer - Level 1
    2022-07-05

    My Behringer NX6000D Amplifier is locked up and I can't remember the password to unlock it for the audio to come out, what should I do to unlock it? Thanks. 

    0 0
  • New
    Jteller53
    Newcomer - Level 1
    2022-07-04

    I dont need the monitors, just Mic inputs to record drums into the UMC-1820.  Does it require 2 cables.  (Not geting audio into studio 1)  I have the Master set properly as well as the ADA OUT to UMC IN and set to ADAT.

     

    thanks

    read more...
    0 1
    • Jteller53
      NicJonesMT Hi Jteller53.
      If you only need the inputs from the ADA then only 1 cable from the Optical out to the optical in on the UMC is required.
      If you can please submit a technical support ticket (Click support at the top of the page) and provide a detailed explanation of your setup and exactly what is happening. If you could also provide some screenshots of your Audio Input/Output settings in Studio one it would be extremely helpful.

      If you go into your Song Setup in S1, and delete the input busses and then re-add them, does this change the behaviour at all?
      • Tue at 4:32 AM
  • New
    evilefi
    Newcomer - Level 1
    2022-07-04

    Hi everyone,

    i just bought a factory new Deepmind 12  and I am super satisfied with the sound and everything works fine using headphones.

    Yet, when plugging the audio out into either

    1) My Guitar Amp / Bluetooth Speaker (PositiveGrid Spark, original 19V switching-power-supply) both
    1-a) aux input
    1-b) Guitar input

    2) My trusty 90'es JVC Stereo System

    3) an USB-Soundcard (on a laptop with Charger plugged in)

    ... and even more mains-powered devices of all sorts, with Euro and with Schuko style plugs (I live in Germany) into the wall, in different wall outlets in my flat, even one pulling the fuse for every other room/appliance. In any of the cases

    I get a high-pitched, sometimes slightly pitch shifting, often periodically pulsing whine.

    I used several audio cables and adapters without any success of fighting this noise.

    The problem seems quite similar to https://community.musictribe.com/discussions/14773/217942/unwanted-noise-of-the-dm12#comments_body_217944

    Yet there are some differences: The noise occurs even when the unit is turned off! When I unplug the power cable there is a mains humming instead of the noise. The noise seems to peak at 1,94 kHz. (see attached screenshot from a phone app and phone recording)

    Depending on the used output jack, audio device and (and its input jack), the noise is either quite subtle or even louder than the instrument on half volume. In any case it is never fully gone.

    It has no correlation with anything on the device (fan speed, wheel LEDs, VCA and its noise floor, ...) - as said it is even present when the Power swithch is on 0.

    Now for the stranger part:

    When taking the screenshot I noticed that the activity on my phone chipset (or display/display driver) altered the noise quite audible. The screenshot below shows this effect (of a previous screenshot) right in the middle of the spectrum flow.

    So the whine seems to be picking up EM interference maybe because some kins of shielding? grounding? does not work propperly. I am no electronics person, so this might all be the wrong conclusions.... I have never experienced something like that with other audio equipment (e.g. Behringer Crave). I had also done a full calibration but the problem persists.

    Another fun fact that puzzles me: The moment I pull the charger out of my Notebook (to which the USB soundcard is connected), the audio level coming from the deepmind drops drastically. What is going on there?

    Does anyone have any idea? Am I doing something terribly wrong? Or is it a case straight for returning the device?

     

    read more...
    0 3
    • evilefi
      NicJonesMT Hi there. Can you please click support at the top of the page and submit a tech support ticket.
      • Tue at 4:35 AM
  • New
    brmc1
    Newcomer - Level 1
    2022-06-30

    New user here.  I have not been able connect the M323/M32R in with 2 DL16 stage boxes in a FOH - Mon setup successfully.  Can someone help me out with connections and console routing?

     

    Thanks

    Frank

    0 10
    • brmc1
      KyleJohnson The first step would be the connections, typically I'd recommend connecting the 2 consoles together and then connecting both DL16 units to 1 of the consoles. Then you can bring all inputs into one console and pass them to the other via the AES50 routing. Say you have the MON console on stage with both DL16 units connected, you'd set the inputs for that console in the Routing>Input page (set everything to AES50 (A or B, depending on which port is used for the DL16 units) 1-8, 9-16, 17-24 and 25-32). Then open the Routing>AES50 page (A or B, whichever is connected out to the other console) and make the same assignments. Then on the FOH console set the Routing>Input to AES50 1-32 (whichever port is connected on that console). You can set the FOH to control the preamps by using the HA Remote function in the Setup>Preamps menu.
      • Jul 3
    • brmc1
      brmc1

      Thanks for the response. I currently have my routing like this:
      FOH console B———MON console A, MON console B———(1)DL16A, DL16B———(2)DL16A
      The FOH console clock is set to AES50B, the MON console clock is set to INTERNAL. Inputs 1-32 on FOH console are set to AES50B. Inputs 1-32 on MON console are set to AES50B also.

      I do have all 32 input channels in both locations this way. I’m continuing on with this setup but have more questions.

      I have 48V and HA control on the MON console now. Is this switchable to the FOH console, maybe by changing the settings from MON to FOH in setup>preamps menu for both consoles?

      I was not able to get main output routing from the FOH console to the outputs on the DL16. I’m not sure how this is supposed to work , ie settings for the DL16 with the config knob.

      I also need to have one stereo input at the FOH console for a CD player. Is there a way to do this without designating 8 input channels to be local at the FOH console?

      Thanks for any help,
      Frank (brmc1)

      • Tue at 5:16 PM
  • New
    glyndelacy
    Newcomer - Level 1
    2022-06-30

    Hi Guy's, this is my first post here, I have a query that I hope you can help with.

    We are a Ludite band using an Allen & Heath 14:4:2 Analogue Desk and we want to hookup the desk to a Behringer U-Phoria UMC404HD for recording purposes. Can we use the 'Matrix' Outputs from the desk as Inputs into the Audio Interface, or are there likely to be impedance matching issues? Also, if there are likely to be compatability problems, can you suggest a better solution?

    The Matrix Out is TRS Impedance Balanced <75 ohm, -2dBu, +21dBu max.

    read more...
    0 1
  • New
    Ferd54
    Newcomer - Level 1
    2022-06-30

    For some reason I cannot get the onboard FX to work. It was workin fine earlier everything else is still great.
    Is there a way to the defaults on this board?
    Is there a good Youtube on this?

    Many thanks

    0 1
  • New
    rdenker
    Newcomer - Level 1
    2022-06-30

    I recently got a new iPad. Loaded TonePrint app. And the app does not recognize any of your user made TonePrints. 

    what can I do to get this to recognize the TonePrints so I can edit them?

    thanks in advance.

    Ric

    read more...
    0 5
    • rdenker
      ChrisEdwards1 Hi rdenker, If you have previously created your custom TonePrints via the editor on another device than what youare experiencing is correct. The TonePrint editor is not capable of transferring/recognizing custom TonePrints that have been made on another device.

      For example if I made a custom TonePrint on my iPhone stored it into the Plethora and then connected the Plethora to my PC I would not be able to recall that TonePrint.
      At this moment in time the only way around this would be to create multiple versions of your custom TonePrint across all devices.

      Being able to recall custom TonePrints on multiple devices is a feature request already on the Dev teams list and they are looking into this, however, I cannot confirm if or when this will be implemented.
      • Jun 29
  • New
    giacorock
    Newcomer - Level 1
    2022-06-29

    I'm new at this harmonizing pedal thing, is there a way to set an automatic low 3rd harmony in my Acoustic Play? I send my guitar signal so the pedal recognizes which key I'm in, so it needs to be automatic, without assigning a key to the preset. Is there a way? 

    read more...
    0 0
  • New
    sarahmark867
    Newcomer - Level 1
    2022-06-29

    Students often find it challenging to work on academic assignments. That is why they need help in completing their academic tasks. For all those students, I can suggest an excellent website from where you can take help in completing your homework. Cheap Essay Writing UK is the best and most reliable firm in this regard. They offer the best assignment writing services at an affordable rate.

    read more...
    0 11
Go to page