Statistics

250,559 members
127,734 posts
  • clif
    Contributor - Level 2
    2020-02-10

    I have 2 Behringer MX882 Ultra Link Pro mixer splitters and the audio level LED display lights up to 0db on all channels with no audio input.  Slight hum audible in the audio output channels when audio is present. Need schematic of at least the power supply section.

     

    MX882.jpg

    read more...
    0 218
    • clif
      AlexLane

      Hi Clif, 


       


      Please contact CARE through the support portal, thanks.

      • April 7, 2020
    • clif
      clif

      Ive tried everyway possible to a) contact Behringer directly, b) contact anyone who might have a similar problem, c) contact anyone who can supply repair parts for Behringer products


      All I get for my efforts is a total run around.  I have opened 5 support tickets but the
      Care Portal shows all of them as "problem solved"  I have never even come close to a solution nor received any feed back from anyone from the Music Tribe forums.  Does anyone really ever get help on this site?


      Right now it looks like I need a power transfromer for my Behringer MX822 but havent a clue as to how I would get one via the Music Tribe or the Behringer support web site.

      • April 27, 2020
    • clif
      RexBeckett


      @clif wrote:


      Ive tried everyway possible to a) contact Behringer directly, b) contact anyone who might have a similar problem, c) contact anyone who can supply repair parts for Behringer products


      All I get for my efforts is a total run around.  I have opened 5 support tickets but the
      Care Portal shows all of them as "problem solved"  I have never even come close to a solution nor received any feed back from anyone from the Music Tribe forums.  Does anyone really ever get help on this site?


      Right now it looks like I need a power transfromer for my Behringer MX822 but havent a clue as to how I would get one via the Music Tribe or the Behringer support web site.





      @clif @AlexLane 


      If you let us know the Care ticket numbers, Clif, I'm sure Alex will be able to find-out why they were closed without your problem being resolved.

      • April 27, 2020
    • clif
      clif

      Found the problem!


       


      the 2 units Ihave were wired for 220V operation but had a US 120V plug installed.


      I rewired the power transformer for 120V operation and the LEDs acted normal.


      The issue was that the circuitry wasonly getting 10V DC to the circuit boards, not evenclose to the 18V it needed for the regulators to work.


      If you have my problem, read the units top cover and see what voltage it was made for. 


       


       

      • April 27, 2020
  • DaveYox
    Contributor - Level 1
    2020-02-08

    Hi Folks,

    Just a simple query .... Can anyone please tell me what "B/Eye" means in the above title.  It's bugging me and I cannot find anything about it on Google!

    Many thanks

    0 126
    • DaveYox
      AlexLane

      Hi Dave,


       


      I am not 100% sure but I assume it is to do with it being a centre channel speaker and looking a bit like a pair of eyes...


      I intend to find out for sure!

      • April 7, 2020
  • beatnut88
    Contributor - Level 1
    2020-02-07

    Hi

    My equalizer is making loud crackling noises in the right channel. the left is fine.

    I run Mediaportal off a Windows PC which is connected to the Yamaha RX-V871 via HDMI.

    This in Turn is connected to a Denon Amplifier withe the equalizer in between (so I can get surround sound and use the equalizer for the main 2 speakers only) The Yamaha has no loopback facility.

    any help appreciated!

    Neil

    read more...
    0 127
  • ofcoursechri
    Contributor - Level 1
    2020-01-30
    • ofcoursechri
      RexBeckett

      @ofcoursechri 


      Hello Chris, welcome to the community.


       


      I suggest that you raise a Care ticket for Spare Parts explaining your requirements. This is done by clicking on Support at the top of the page and then clicking the Create a Care Ticket button. This is only possible if you have completed the required fields in your profile. The Care ticket is currently the only way to request technical support, service and spare parts from any of the Music Tribe companies.

      • January 29, 2020
  • Dfryer
    Contributor - Level 1
    2020-01-25

    One of my speakers (Eurolive VS1220) stopped working. Nothing is coming out. What could be the problem and can I fix it?

    0 102
  • Prthe8th
    Contributor - Level 1
    2020-01-19

    I have two behringer a500' that I'll be using for an outdoor setup at my house. Both will be running in stereo with a network player connected to one amp with RCA's. The other will be running a single dual voicecoil subwoofer in stereo as well. I'm wondering how I connect the 2 amplifiers together (daisy chain?) 

    I'm sure it's a simple thing and can be done with a patch cable but want some expert advise to make sure I don't damage my investment.

     

    thsnks 

     

     

     

     

    read more...
    0 116
  • Ozzie666
    Contributor - Level 2
    2020-01-18

    Hi, I would like to connect "Presonus eris 3.5" to "Behringer um2" using balanced cable, is this the right cable? Or some other cable?IMG_20200119_001928.jpg

    Hi, I want to connect "Behringer um2" to "Presonus eris 3.5" using balanced cable, so the cable on the pic is the right one? Thank you in advance.

    read more...
    0 167
    • Ozzie666
      DaveMorrison

      @Ozzie666 


      The Behringer um2 doesn't have balance outputs so there is no cable to make a balanced connection.

      • January 18, 2020
    • Ozzie666
      Ozzie666

      Ohh I see... Thank you for your kind answer, if I may ask? What is the best way to connect Presonus eris 3.5 to my laptop? Should I look for a DAC with balanced output or go for Behringer um2 or just use the headphone jack and don't bother at all? 

      • January 18, 2020
    • Ozzie666
      DaveMorrison

      @Ozzie666 


      How about an RCA (normal Hi-Fi stereo) cable? That's the easiest.

      • January 18, 2020
  • Cherner
    Contributor - Level 1
    2020-01-16

    Hi does anyone know if this europower ep2500 amp can run in 4ohm

    0 123
  • harveyRR1
    Contributor - Level 1
    2020-01-11

    I am interested in a pair of Tannoy XTF8 speakers. I have no XTF6 speakers in the area but there are some 8's about 40 miles from me. Before I make the drive, I have read a few reviews where it states one must have a fair amount of room for these to sound their best. My room is about 216 or so square feet, roughly 14.5 feet wide and about 15 feet deep with 12 foot ceilings. Any one out there with an idea if these would work and I should make the drive to get them? I am sure I can demo them inmy home but frankly, with the traffic conditions here, I would prefer to do as little driving as possible.

    Thanks for the help.

    Robert

    read more...
    0 139
    • harveyRR1
      harveyRR1

      Perhaps I need to rephrase my question. I need to know or hear from anyone using the Tannoy XTF8 speakers and the size of the room in which those speakers are being used. I do not want to overload my room with bass so when reviewers and others say that the XTF8 needs a "good sized room", what are some examples of a "good sized room"?


      Thanks...


      HAJ I

      • January 13, 2020
  • C-liv
    Contributor - Level 2
    2020-01-06

    Driver melting ?Driver melting ?What would cause this?

     

    Driver of  CanterburyDriver of Canterbury

    Melting marks are on both speakers

    read more...
    0 227
    • C-liv
      RexBeckett

      @C-liv 


      Hi Chris, welcome to the community.


       


      They look like the glue spots that hold the connections between the voice-coil and the flexible leads on the back of the cone. They are present on most loudspeaker cones but are sometimes hidden by dust covers.

      • January 6, 2020
    • C-liv
      C-liv

      Thanks for the reply Rex. And I apologize for no formal intro to the community. Yes I thought that was the area where wires from voice-coil connect. Those spots were not visible before. When I turn Amps on those areas are warm and pliable as though melting, like a short or something!!? 

      • January 6, 2020
    • C-liv
      RexBeckett


      @C-liv wrote:


      Thanks for the reply Rex. And I apologize for no formal intro to the community. Yes I thought that was the area where wires from voice-coil connect. Those spots were not visible before. When I turn Amps on those areas are warm and pliable as though melting, like a short or something!!? 





      @C-liv 


      Voice-coils do get warm when producing sound. If they get warm with the amps on but no music playing, I would worry about the amps. A short in a voice-coil would severely reduce the output - and is unlikely in two drivers. High-frequency oscillation in the amps could cause excessive heat in voice-coils.

      • January 6, 2020
Go to page