Statistics

298,817 members
182,483 posts
  • New
    Scootierabbit63
    Newcomer - Level 2
    2022-09-01

    I have a Turbosound ip2000 that I have been using for the last six years in my shows and recently it stopped working. I have taken it to a repair place in my area, but nobody seems to be able to work on it. Can someone direct me to a repair shop that can fix it? I live in Raleigh NC. Thanks!

    read more...
    0 3
    • Scootierabbit63
      Nigel67 Hi Scootierabbit63. If you are the first owner, then the ip2000 may still be under warranty. Unfortunately, if the repair centre that you took it to has opened the speaker and tried to repair it, then the warranty will be voided. To find the Authorised Turbosound Repair Centre closest to you, please go to this link (https://www.turbosound.com/buy.html?type=POS) and choose one in the Country which you reside. If there isn't one, please contact our Super Partner for the Country in which you reside (https://www.turbosound.com/buy.html?type=STORE). If the repair shop that you took the speaker to didn't work on it, then please open a Technical Support ticket and we will be able to help you further. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Technical Support tab and submit a ticket. Please include a copy of your proof of purchase (invoice), a return shipping address and a contact number. Many thanks
      • Sep 5
  • New
    DB2015
    Newcomer - Level 1
    2022-09-01

    Hello The screen of my Play acoustic no longer lights up. I just read the informations...it's difficult.  What solution for this problem? Thank you. Daniel

    1 8
  • New
    DB2015
    Newcomer - Level 1
    2022-08-28

     

    Hello The screen of my Play acoustic no longer lights up. What solution for this problem? Thank you. Daniel

    read more...
    0 8
  • New
    annaluiseblume
    Newcomer - Level 1
    2022-08-24

    I just upgraded my Odyssey to firmware 1.1.2 using SynthTribe 2.5.7 on a Mac. Now, there is no sound from the oscillators, neither when using the keyboard nor when using the sequencer or an external midi controller. The noise generator is still working and following the envelope generator.

    I noticed that the Odyssey seems to interpret any received note (via keyboard, sequencer or midi controller) as the same very high note. There is a very high pitched sound when it receives a note and the filter when keytracked behaves the same as if it receives a very high note.

    I have restarted the Odyssey several times and did a reset in the SynthTribe software, with no success.

    The synth is completely broken for me now after this update.

    I have raised a ticket (CAS-619787-P6L0F8).

    Is there any way to downgrade?

    Kindly, Annaluise

    read more...
    0 16
    • annaluiseblume
      NicJonesMT Hi AnnaLuiseBlume.
      Just to let you know I did email you this morning and our development team are looking into this for you. All the best!
      • Aug 25
      • Odyssey no audio from oscillators after firmware update to 1.1.2.
        annaluiseblume Dear NicJonesMT, yes thank you for your help! I just wrote in here as well in the hopes that someone else already had the same problem and found a solution. I'm a bit desperate because i need the synth in an upcoming show.
        • Aug 25
      • Odyssey no audio from oscillators after firmware update to 1.1.2.
        annaluiseblume I have just tested the CV and GATE inputs at the back of the Odyssey. Using these the Odyssey works just fine.

        So I guess the problem lies with the Midi-to-CV converter, which is affected by the firmware update.
        • 1
        • ·
        • Aug 25
    • annaluiseblume
      annaluiseblume

      The problem has been solved by recalibrating the Odyssey.

      This had been suggested by the support team from the beginning. But I had dismissed this suggestion because I thought that the calibration would only affect the hardware and not the software. And the hardware was fine as I could test using the CV input.

      The problem lied with the Midi to CV converter which translates the midi signals (Odyssey's keyboard actually sends midi to the synth part of Odyssey) to CV signals. This converter actually lost its calibration during the firmware update.

      I want to thank the Support Team for their professional, quick and friendly help!

      On the other hand I have to critize that the software to update the firmware did not warn that a recalibration might be necessary after the update. This changes the update from a two minute mouse click action to a one and a half hour hardware procedure for which you need a volt meter.
      Opening the synth and measuring the voltage on the circuit board might not be something that everybody might be able to do themselves. So a warning might prevent trouble for some customers.

      Generally, there are better ways to do firmware updates. I strongly suggest using the Web MIDI API for this. It would solve a lot of problems related to different operationg systems and networking problems. It's also bad practive to not offer to roll back the firmware. Being able to roll back the firmware is essential.

      Again: Thanks to the Support Team!
      Till then,
      Annaluise

      • Sep 13
  • New
    byronjazz
    Newcomer - Level 1
    2022-08-18

    I purchased this unit and my control knob just stop working. So I can't make any adjustments on my unit to anything.

    Can someone in this world help ME?

    0 18
  • New
    Pantoles
    Newcomer - Level 1
    2022-08-14

    Hello everyone and thanks in advance. I am having a problem with my behringer odyssey and I have not found how to fix it yet. The thing is I don´t know how to activate or deactivate either local on or local off. If anyone could help me I would be so grateful. Cheers!

    read more...
    0 4
  • New
    cywinstanley
    Contributor - Level 1
    2022-08-10

    My Ditto boosts volume (particularly low freq) when I hit record.  I'm pretty sure firmware is up date but now the update software for mac won't open (updater is out of date?) so can't confirm. Seems to be a common problem but I've yet to see a solution. Thanks.  

    read more...
    0 30
    • cywinstanley
      BryanB2 I posted this issue a year ago but never got a reply. I stopped trying to use the pedal since it was so glitchy and went back to a Boss RC30 which is pretty solid. I just bought a Ditto X4 recently which seems to work great. I can loop a few bars of percussion which will repeat while I loop a much longer rhythm of the song on top
      • Aug 11
    • cywinstanley
      cywinstanley UPDATE : This issue happened when running into a DI (Grace Felix) that has an impedance setting. It was set to low but when I changed it to high, the volume boost issue stopped happening. I know not all DI's have this but perhaps the issue is an impedance boost from hi to lo / vice versa. Not sure but it seemed to help.
      • Aug 11
    • cywinstanley
      Nigel67 Hi cywinstanley. I would advise sending in a ticket to the Tech Support team and they will be able to help you further. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Technical Support tab and submit a ticket.
      • Aug 14
  • New
    Dukegwary1284
    Newcomer - Level 1
    2022-07-31

    problem with Midas stage box. the mute all automatically goes off and on my DL32. Please how do I fix this

    0 51
    • Dukegwary1284
      Nigel67 Hi Dukegwary1284. The Mute All button will automatically switch off as soon as the DL32 syncs with the Mixer. The only way to Mute all the inputs is to press the Mute All button again. The QSG advises that MUTE ALL button mutes all inputs for safely connecting and disconnecting cables while the PA system is still on. Keep the button depressed while patching cables on XLR inputs 1-32. The button’s red light will turn off shortly after releasing it, indicating that the inputs are now active again. https://mediadl.musictribe.com/media/PLM/data/docs/P0BMD/QSG_MI_P0BMD_DL32_WW.pdf If the Mute LED is switching on and off without someone pressing it, then this is indicating a bad connection between the DL32 and the console. Try a different CAT5E STP cable (which from the picture your cable isn't and could be causing an issue), try plugging into the AES50 B port on the console and if that doesn't work, I would advise sending in a Tech Support ticket and we will be able to help your further. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Technical Support tab and submit a ticket.
      • Aug 1
    • Dukegwary1284
      Dukegwary1284 Ok thanks. Will try
      • Aug 1
  • New
    sabbarth
    Newcomer - Level 1
    2022-07-28

    Hello i bought a used macbook pro m1 2021 and i was wondering is there

    a way to connect my Behringer UMC204HD to this laptop ?

     

     

    0 14
    • sabbarth
      ChrisEdwards1 Hi sabbarth, as newer Macs only have USB C style ports you will need a USB C - USB A adapter. Unfortunately we are not able to confirm compatibility of a specific adapter this is due to there being many different products/software’s on the market and them changing/updating so frequently we simply do not have the resources to test them all, however, we do recommend where possible using official adapters.
      • Jul 28
  • New
    Dixiedean
    Newcomer - Level 1
    2022-07-25

    Hello everyone..

    Im in desperate need of help.. i have the ditto mike looper which has a fault.

    The pedal itself works fine if the switches on the box itself are used by foot/ hand... when i use my mp75 mic it will not operate the looper at all.  It is ( not )  the mic or the lead as i have plugged them into my friends identical ditto looper and they work fine..  i have also done the sequences of pressing the switches when powering up or in the other reverse way but still nothing..

    If anyone can help i will be very  grearfull.

    Thanks ..

    read more...
    0 5
    • Dixiedean
      NicJonesMT Hi DixieDean.
      Please click support at the top of the page and submit a technical support ticket.
      • Jul 27
Go to page