Statistics

250,621 members
127,804 posts
  • New
    Dwhita
    Newcomer - Level 1
    2021-09-22

    Midas M32- usb card- Mac Pro-OS10.13.6- logic X.

    I have the above setup and it's been working perfectly for a while but recently the audio gradually distorts over time. If I change the sample rate it sorts the problem but it comes back over a period of time. Any help would be great. Many thanks in advance

    read more...
    0 3
    • Dwhita
      Paul_Vannatto If the Mac Pro USB port is 3.0, that might be a problem, since the M32 uses USB 2.0. Also try replacing the USB cable (yes they can go bad). If you are using a USB hub, don't.
      • Wed at 2:36 PM
    • Dwhita
      Dwhita

      Thanks Paul. I’m using USB 2 and have tried another USB cable but problem still occurs.

      • Wed at 11:33 PM
  • New
    dd2402
    Contributor - Level 2
    2021-09-21

    Hi, 

    I've updated my M32 to the V4 Firmwar and now i've problems with monitor output 

     

    1 mic in input one, 1 wedges in output 1 

     My output is good rooting and turn into Pre-Fader but impossible to mute the chanel one (Light goes red) and impossible to mute the monitor too. The sound is going on with the mute red button

    I've done all to my rooting in Pre-fader but the sound goes on all times

     

    Somebody can help me ? 

    Thanks  

    read more...
    0 8
    • dd2402
      Paul_Vannatto Pre Fader means before the fader and mute. Only the channel sends to buses (for monitors) should be pre fader. The output taps (on the Routing, Out 1-16, Ultranet and Aux Out) should be post fader.
      • Tue at 9:13 AM
      • Pre-fader doesn't work
        dd2402 ok thanks, can you tell me the way to do this, 1 : go to my mix bus select and pre-fader. 2 : go to rooting, aux ...??
        • Tue at 9:49 AM
    • dd2402
      dd2402 I've done this but doesn't work
      • Tue at 9:58 AM
    • dd2402
      dd2402 I've try with my Dl32 an it's working, send bus pre-fader and rooting out mixbus 1 post-fader and its working but impossible to work with internal input
      • Tue at 10:24 AM
    • dd2402
      Paul_Vannatto The first screen shows you assigning the Local 1-4 and 5-8 to the XLR Out 1-4 and 5-8 respectively. That means you are assigning the signals directly from the local input preamps, bypassing any channel strip processing. That is not what you want. Instead, assign Out 1-4 and 5-8, which will assign whatever you have assigned on the Routing, Out 1-16 screen (first 8 outputs) - typically mixbuses 1-8.

      If you want to use local XLR inputs, assign them to the various channel strip sources (select a channel strip, then config screen, then source).

      In the third screenshot, you are assigning sends on the bus config screen. It is better to do that on the channel strip, sends screen. Select a channel strip, then the Sends screen and change the pre fader taps and sends faders, etc.

      To be honest, all of this is much easier to see and adjust using the M32-Edit app. Doing it on the console's screen is much more difficult to see and adjust.
      • Tue at 10:57 AM
  • New
    dd2402
    Contributor - Level 2
    2021-09-20

    hi,

     

    I can't use my M32 in internal in/out 

    Input is ok my sound run into my console in the right rooting channel, i send it to bus one, i have sound on the meter but not in my ers. 

    With my DL32 all is right, i can't understand somebody help me ? 

     

    Setup--> Internal 

    Rooting --> Local input

     

    Many thanks

    Adrien

    read more...
    0 11
    • dd2402
      GaryHiggins Hello Adrien, people here will be glad to help you, however the exact issue is unclear. It appears to be your output routing is not correct but I am only guessing. If you could be precise in saying what the issue is, it will help someone to give the correct advice. Again I am guessing but look at your XLR out routing menu as that will control your local outputs where aes50a out controls the DL32 outputs. If the DL is correctly outputting what you want, then duplicate the sources in the XLR out menu.
      • Mon at 1:58 PM
    • dd2402
      dd2402

      Hi, for the dl32 all is right in and out but I want to use the internal in and out. In my setup, internal. In my rooting, local. I receive the signal in the Metter in Chanel one. I can send it to mix bus 1 all is right with the Metter but no sound out in my ers plugged into the output 1 of my console, the output one is OK in the rooting with mix bus one

      • Mon at 2:09 PM
      • M32 Internal in/out
        GaryHiggins I'm still pretty unclear, sorry. Guessing again: Your input routing should say local 1-32 (not aes50) to get use of the mixer's local preamps. The local outputs would be from the XLR out menu (default is out 1-4/out5-8) Setting up your outputs 1-8 and 9-16 to provide the correct sources. If you have aes50 1-32 for your INPUT routing, sending any of them to a bus will just send your DL32 inputs and not your local inputs. Trying to include some pics from x32-edit below.
        • Tue at 7:25 AM
      • M32 Internal in/out
        dd2402 So many thanks the problem as solved. But all my Wedges goes seems like post fader but in the rooting is on pre fader and when i mute this, the sound is already going on ? can help me ?
        • Tue at 9:01 AM
      • M32 Internal in/out
        KevinMaxwell If I am understanding your question it sounds like you want the pre-fader monitor send to mute when you hit the Mute button. I think on the Mix Bus outputs you want to select one of the pre-fadr options that has the +M. That should include the Mute for that Mix Bus.
        • Tue at 11:33 AM
  • New
    bgordon8684
    Newcomer - Level 1
    2021-09-19

    I have the audio output from a computer coming in to Aux 5 and Aux 6 inputs, going to stereo channels in the mixer.  The sound comes though, but the faders and mute button on the channels have no effect whatsoever.  In order to adjust the volume we hear, we need to use the computer's audio output levels.  The mixer faders for these channels have no effect.  Can't figure out what I'm missing.  Any assistance greatly appreciated.  Thanks.  -bg

    read more...
    0 3
    • bgordon8684
      Paul_Vannatto You probably have duplicate (parallel) signal paths - ie. other channel strips with Aux 5 and 6 assigned to them. If you can't find them, export your scene to a file, upload to the cloud (eg. Google Drive, Dropbox, etc.) and include the shareable link in your next post. Then we can have a look and better advise.
      • Sep 19
    • bgordon8684
    • bgordon8684
      bgordon8684 Also, the main fader doesn't seem to be working. Appreciate your help. Thanks.
      • Sep 19
    • bgordon8684
      bgordon8684 Channels 11 and 12 are where the Aux 5 and Aux 6 inputs should go.
      • Sep 19
    • bgordon8684
      Paul_Vannatto The Aux In 5 and 6 inputs are also assigned to Aux 5 and 6 channel strips (on the Aux/FX layer). Either change the sources (on Aux In 5 and 6 channel strips) to OFF or mute them.

      Regarding the Main fader, are your main speakers/amps connected to XLR 15 and 16 on the back of the X32?
      • Mon at 5:40 AM
      • Need help with probable routing problem with M32 LIVE
        bgordon8684 Thanks a million, Paul! Muting Aux in 5 and 6 on the Aux/FX layer solved the problem. Sure wish I know how to remove that extra assignment for the inputs. Can't find it anywhere. Fixed main fader, too. Was a problem with the injection points -- one side was set to pre-fader.
        • Mon at 2:16 PM
  • New
    Jbain1597
    Newcomer - Level 1
    2021-09-19

    having an issue with clock sync. and i think im just missing a step. 

     

    wiring is as follows: FOH AES50B(i think A is bad) to Monitors AES50A, Monitors AES50B to DL32 AES50A

    i have to have the WSG card as my clock master so i can properly pick up my plugins which makes sense to me. 

    with this configuration, im not recieving inputs from the DL properly through the M32C 

    As well, it seems like a clock issue because of all the artifacts im getting. my keyboard apeared to show up on all of my FOH inputs. 

    i could be explainig this completly wrong, or i could just be routed wrong if anybody, with a brain that isnt fried like mine, can explain where im wrong that would be great. 

     

    i have a week to get this figured out but the earlier the better. 

     

    thanks 

    read more...
    0 8
    • Jbain1597
      KyleJohnson Hello, Kyle here with Music Tribe. This could potentially be a firmware mismatch. If your M32 is updated to 4.06 and your WSG card is not fully updated and using the latest software then there can be clocking issues. Make sure that all parts of the system are updated fully. If you continue to have issues then please contact our technical support team by clicking on Support and then Technical Support.
      • Sep 19
  • New
    Jbain1597
    Newcomer - Level 1
    2021-09-18

    Hello. 

    Is it possible to use local inputs from my M32 at FOH as inputs on my M32C at monitors if they are connected by AES50? 

    I figure i just need to set up the local inputs as user outs from FOH and select them as inputs at Monitors. please correct me if im wrong. 

     

    read more...
    0 4
    • Jbain1597
      Paul_Vannatto Yes of course you can send the FOH local inputs down the AES50 to the M32C, understanding that AES50 assignments are in banks of 8. So if you are sending 8 local inputs, just assign those to an AES50 banks. If you need to mix and match the local inputs with other inputs (from stageboxes, etc.) you would then use the User In screen to do so to make up the banks of 8.
      • Sep 18
  • New
    emadtoma
    Newcomer - Level 1
    2021-09-18

    Hello everyone,

    I am trying to buy Midas M32R live but its out of stock in USA. Does anyone can help me where can I buy it?

     

    Emad

    0 8
    • emadtoma
      Paul_Vannatto If Sweetwater doesn't have it, good chance no one else in the US will have it in stock. This is probably due to the global chip shortage and supply chain issues which are only going to get worse.
      • Sep 18
    • emadtoma
      Dale_M It is worth checking the official sellers from the Buy tab at the Midas website https://www.midasconsoles.com/
      • Sep 18
  • New
    thginknodnarb
    Newcomer - Level 1
    2021-09-16

    Here is my chain...

    Midas Pro 2 > Klark Teknik DN9652 (AES50 96hz to AES50 48hz) > DP48 (at FOH) > 3 Hub4s > 12 DP48s

    I'm trying to use the DP48 at FOH with the REMOTE feature to access the DP48s on stage. I click the REMOTE on/off setting and it will not turn on.

    I'm sure I'm missing something on the DP48s or the HUB4s. Any ideas would be appreciated!

    read more...
    0 9
    • thginknodnarb
      Paul_Vannatto As far as I know the DP48 and Hub4 do not work with the DN9652 and Pro 2.
      • Sep 15
    • thginknodnarb
      thginknodnarb

      They do work. we use this setup every week. You run 2 AES50 cables from the Pro2 to the DN9652 to get 48 channels in at 96hz and you run 1 AES50 cable out carrying 48 channels at 48hz to the DP48s. We also use it to feed a DN9630 that dumps 48 channels into Logic at 48hz for our livestream mix.

      • Sep 15
    • thginknodnarb
      Nigel67 There should be no issues with the audio, AES50 is AES50. The only issues at the moment are that there is no option to switch the remote 'ON' function. so that you can talk to all the other DP48's connected and there is no ethernet traffic from the console (i.e colours, naming, etc) as the Comms protocol on Pro Series is different to M32, etc that DP48 was originally designed to work with. The ability to switch the remote function 'On' is on the software teams radar to be fixed.
      • Sep 15
    • thginknodnarb
      Paul_Vannatto Thanks for correcting what I stated. Last I heard (from Chase, quite awhile ago actually) was that it didn't work.
      • Sep 16
  • New
    tlbreaux99
    Newcomer - Level 1
    2021-09-13

    Midas (Music Tribe) support has really gone downhill.  I cannot belive there is not a phone number to actually talk to a person.  This causes a huge delay and after numerous emails, i still have not gotten a response.  This is totally unacceptable and not very professional.  Our Midas board was sent in for repairs and sent back to us.  Two other items that i had listed did not get repaired because Music Trible did not have that info on the work order.  So now i am stuck again with issues and not getting answers..  Very frustrating.

    read more...
    0 20
    • tlbreaux99
      DavidKnighton Hello tlbreaux99,
      Sorry to hear of your experience. We do have a phone number for ENTE support, but it is reserved for critical situations. I'll take a look as to why your emails are not being addressed. It's possibly you're replying to the wrong email or our replies are ending up in your SPAM/JUNK folder. Please pass your case number(s) and RMA number to me and I'll investigate.
      • Sep 13
  • New
    rossilive
    Newcomer - Level 1
    2021-09-13

    Hello,

     

    For Studio use, I'm trying to route the channel Solo monitor output to the main out, not on a separate Monitor out as it is configured. When I hit the solo button, I want to hear only that channel out of my Mains.

     

    Thanks in Advance!

    read more...
    0 0
    • rossilive
      Paul_Vannatto Assign the Monitor L & R to a couple of user outs (on the Routing, User Out screen, last 2 assignables in the Aux group), then assign those User Outs to the respective outputs (eg. AES50 A, B, XLR Out, etc.) that you have your speakers connected to.
      • Sep 13
      • M32 Console - Solo channel to Main out Routing.
        rossilive Tried like this, didnt seem to work. I'll try again and send images if not... Thanks!
        • Sep 14
Go to page