Statistics

289,551 members
172,069 posts
  • New
    BCDurham
    Newcomer - Level 1
    2022-06-12

    Hello,

    Is there a way to copy/paste or save/load the settings of one Aux out to another?

    For example, my IEMs come from Aux out #1 and I want to move my IEM settings to Aux out #5, is there a way for me to copy the settings from Aux out #1 and paste them to Aux out #5?

    I have tried copying/pasting and saving it as a channel preset and then loading that preset to Aux out #5, but neither method worked.

    Thanks!

    Brian

    read more...
    0 14
    • BCDurham
      NicJonesMT Hi BCDurham.

      If you could please click support at the top of the page and submit a technical support ticket along with your full scene, we can have a look at what is going on.
      • Jun 12
    • BCDurham
      CraigFowler Sort of, but probably not to the extent that you want. The channel>bus send levels are properties of the individual channels themselves; ch1>bus1 send level is a property of ch1, ch7>bus1 send level is a property of ch7 etc. When you copy and paste a bus all you'll get is the bus's own processing; it's own eq\compressor etc. You won't get the send levels of the channels feeding the bus, because those send levels are part of the channel, not the bus itself, and that's not what you've copied.

      If you want you could route bus1 to the aux5 socket.
      • Jun 12
  • New
    Patriot2020
    Newcomer - Level 1
    2022-06-03

    I have an X32 Compact connected to an SD8.  I have recieved audio from the SD8, but I can not seem to be able to send.  I'm using it to connect the production truck to the house audio to send and recieve a few signals.

    0 15
  • New
    luke1307
    Newcomer - Level 1
    2022-05-27

    Hi there, 

     

    can you label and change colour of scribble strip of dca groups on iPad when using xr18 air. I can see how to change channel and effects etc, but can't see where dca groups can be edited 

    0 12
    • luke1307
      Nigel67 Hi luke1307. This feature has not been implemented on the latest version. I will report it so that it can be fixed on a future release. Many thanks
      • May 30
  • New
    LudovicRoux
    Contributor - Level 1
    2022-05-26

    Hi there,

     

    I'm controlling a MR18 with a X-Touch, and despite I found most of shortcuts, I don't see how to switch the 48V on my microphone inputs without using the app on PC or iPad. Is there a way to do it only with the X-Touch ?

    read more...
    0 4
  • New
    Capera
    Newcomer - Level 2
    2022-05-22

    More and more I encounter problems with connectivity. My WING has latest firmware, but in the venues I visit, older stage boxes are at hand with unknown firmware versions. Owners don't allow me to update their stuff, what can I do?  I am desperately searching for a comprehensive compatibility matrix that tells me what desk version (X32, M32, WING)  is working with what stage box version (S16, DL32 etcetera). Please help. Actually, I want this info included with every update zipfile. I mean, having stuff is one thing, maintaining it becomes a critical issue now. I am pleased with the firmware update support pages, but having knowledge is becoming more and more important!

    read more...
    0 11
    • Capera
      Paul_Vannatto You should either insist that the owners keep their stageboxes up to day (firmware) or bring your own stagebox to the venue.
      • May 22
    • Capera
      elcholo5 i just buy 2 wings and 3 sd16 and i cant make it work together as 1 in foh and the another in monitor how can i make it work?
      • Jun 3
    • Capera
      Paul_Vannatto elcholo5, stop posting multiple times to other's threads that are not related to your question. Start your own thread (discussion) and we will try and help you.
      • Jun 4
  • New
    Churb
    Newcomer - Level 1
    2022-05-21

    I can get channel signal to and out of the main board from the SD box but you have to turn the Gain up to a min of +18 to get any signal. then of course it is totally distorted and clipping. I suspect that the box is defective somehow as all the pre amp chanels behave the same. The outputs work fine?

    Any advise on what I might be doing wrong?

    read more...
    0 10
    • Churb
      CraigFowler Gain splitting enabled? If so it would mean you were adjusting the digital trim on each channel, instead of directly adjusting the actual preamp. Check Setup>Preamps.
      • May 22
  • New
    MikeDrennan
    Contributor - Level 3
    2022-05-20

    Hello all...

    Small freakout here.  I bought a new X-Air 18 specifically as a travel mixer to play at a wedding next month.  I was rehearsing with it, no problems for. week.  Suddenly, none of the analog inputs will take a signal.  USB returns work fine, any mic plugged into any input will not register on a channel set to the same analog input.

    I have plenty of experience with both the X32 and the Wing, so I'd like to think it's not something stupid I'm overlooking.  It was working fine last week.  Definitely panicking a little here.

    read more...
    0 24
    • MikeDrennan
      Paul_Vannatto In all likelyhood the channel sources (on the Input screen) are all set to USB Return. Change to Analog Input on each channel strip. That is one feature that is unique with the X-Air/M-Air consoles
      • May 20
    • MikeDrennan
      MikeDrennan

      Can anyone help? This is very distressing. I need this unit on June 11. Before I contact the seller and consider trying for a replacement, has anyone ever experienced a scenario where ALL of the analog inputs fail together? Is it even possible? It was very difficult to find an XAIR, so much so that I had to order from Gear4Music in the UK.

      • May 20
    • MikeDrennan
      MikeDrennan You can see in this screenshot that my mixer is connected to my laptop. You can also see that channel 1 is patched to input 1 and the gain is turned up. I have an XLR cable plugged into input 1 on the front of the mixer with a dynamic mic. No meter, no signal. I have tried different inputs, different sources, power cycled and hard reset the XR18.
      • May 20
    • MikeDrennan
      Paul_Vannatto That looks like a hardware problem.
      • May 21
    • MikeDrennan
      CraigFowler +48V?
      • May 21
  • New
    r1o2b3
    Newcomer - Level 1
    2022-05-05

    I experience a high frequency hiss through my Mackie Thump speakers when connected to my X Air 18, which I don't get through other mixers.

    I can reduce it somewhat through the Main L and R EQ, but it's not a fix.

    Any ideas?

    Thanks.

    read more...
    0 8
    • r1o2b3
      Dale_M Are you able to try another speaker/s to see if the problem follows the XR18? It may be best to raise a Technical ticket via the Support tab above.
      • May 5
  • New
    lufebatera
    Newcomer - Level 1
    2022-04-29

    Hello Guys!

    I have a m32c using a DL32 on a EAS50A and a SD8 on a EAS50B.

    On a DL32 I have 3 in ears system, and the idea is to use a third in ear system using the outputs from the SD8.

    Im having a hard time, struggling to route one of the busses to the outputs from the SD8.

    if somebody can help me, I do appreciate it, ok?

    thank you

    read more...
    0 203
    • lufebatera
      Paul_Vannatto According to your image, I don't see any in ears connected. What mixbuses are you using for the in ears and what outputs (from DL16 and SD8) are you wanting them connected to? Also what is the output switch set to on the SD8? Also what does Lufao and Gera mean?
      • Apr 29
      • ROUTING IN EAR SYSTEM ON TWO DIFFERENT EAS50 A AND B
        lufebatera Lufao and Gera are drummer and Keybordist. Just replace the B215D active loudspeakers on the right picture for PSM 300, and the pretend the F1320D Active Monitors are anothers 3 set of PSM300. That image is from the SD8 instructions. thank you one more time Paul
        • Apr 29
      • ROUTING IN EAR SYSTEM ON TWO DIFFERENT EAS50 A AND B
        lufebatera
        • Apr 29
    • lufebatera
      Paul_Vannatto OK, assuming that you are using the first 8 mixbuses (bus 1-8) for the 4 stereo outputs for the IEMs,
      On the M32C Routing, Out 1-16 screen, assign the following
      * Output 3 -> Mixbus 1 post fader
      * Output 4 -> Mixbus 2 post fader
      * Output 5 -> Mixbus 3 post fader
      * Output 6 -> Mixbus 4 post fader
      * Output 7 -> Mixbus 5 post fader
      * Output 8 -> Mixbus 6 post fader

      On the Routing, AES50 screen, assign the following
      * AES50 A1-8 -> Out 1-8

      Make sure the output switch on the side of the SD8 is set to Out 1-8. That will make the DL32 outputs 1-8 the same as the SD8 outputs

      Plug the first IEM pair to output 3/4
      Plug the second IEM pair to output 5/6
      Plug the third IEM pair to output 7/8
      • Apr 29
  • New
    IanMcLaws1
    Contributor - Level 1
    2022-04-29

    Hi Folks,

    Help! :)

    After several years of having no issues running my XR-18 with an external router, all of a sudden the console no longer shows in the connect box, and entering in the address to it does not connect.

    Background of how I have tried to resolve:

    1. Direct connect to the mixer with LAN cable - this works, and I am able to set config on the console, but cannot connect via WIFI

    2. Reset the network settings, set the LAN connection to DHCP, connect to router, router shows device connected and identifies it properly, but computer (wired to router or wifi) does not "see" it in the connect window, even if IP assigned by router to the console is entered.

    3. Rest mixer to factory settings, direct LAN connects but using as access point (no external router) tablet and computer connect without issues to console (XR-18.XX.XX physical), but still Xedit app does not see it in the connect window, even if IP added.

    4. Every support vid talks only about how to connect, and they all say "the mixer will pop up in the connect box". Nope....it does not, though I have connected directly to the console as an access point, connected the console to the house WIFI as a client, and connected to an external router . All connection types work perfectly....but the app fails to see the router to connect to it in the app.

    Any ideas?

    read more...
    0 9
    • IanMcLaws1
      IanMcLaws1 Also: In case the app install was the issue, have tried with three different devices, including one for which the app had never been loaded. Also, firmware is current (1.18) Thanks in advance!
      • Apr 29
    • IanMcLaws1
      Paul_Vannatto Make sure that the ethernet switch on the XR18 is set to ethernet. Also replace the ethernet cable between the XR18 and router (yes they can and do go bad).
      • Apr 29
      • XR-18 not showing in XEdit "connect" box
        IanMcLaws1 Confirmed, and I have switched out the cable several times. Still no luck.
        • Apr 29
      • XR-18 not showing in XEdit "connect" box
        IanMcLaws1 The router shows the connected device, so I know the ethernet connection is working. And..same issue if I use the access point built in. The connection is there, but it does not show up in the "connect" box in XEdit.
        • Apr 29
    • IanMcLaws1
      Paul_Vannatto Are you using the latest version of X-Air Edit (1.7)?
      • Apr 29
      • XR-18 not showing in XEdit "connect" box
        IanMcLaws1 Yes, just downloaded and installed on the third device, to make sure there wasn't an app issue on the first devices.
        • Apr 29
      • XR-18 not showing in XEdit "connect" box
        IanMcLaws1 Just checked version, latest available in the app store is 1.65, and and on Behringer.com is 1.5. No 1.7 I can see...
        • Apr 29
    • IanMcLaws1
      Paul_Vannatto What are the IP addresses (for XR18 and computer)?
      • Apr 29
    • IanMcLaws1
      IanMcLaws1 I have tried static, in the same range as the router (192.168.1.144), DHCP, (it gets 113) and different addresses for the laptop. I'm a network engineer, I have tried both statis and dynamic non-conflicting, and working with both the mixer AP and also the router config.
      • Apr 29
Go to page