Statistics

293,635 members
176,660 posts
  • graesserph
    Newcomer - Level 1
    2020-08-22

    Hi. I'm using SynthTool 2.40 and two TD-3, both on firmware 1.2.6.

    When I use the "dump" feature in SynthTool, then it properly exports 64 patterns (counts up to 64).

    When I use the "merge" feature afterwards to import the previously exported dump file to the second TD-3, then the "merge" counts up to 49, and then says that it was successful.

    So basically, what it imports via "merge" is all correct, but it's only 49 patterns, means 16 patterns of pattern bank 1, 2, and 3, and only the very first pattern of pattern bank 4.

    This is very easy to reproduce. Simply create a pattern in Pattern bank 4, pattern 8 for example, then dump the whole machine, and merge it to another one.

    I also tried with SynthTool 1.36 ... same results.

    read more...
    0 372
    • graesserph
      Nigel67 Hi Andreas. I have just heard from the designers. this bug was fixed and is incorporated into the new synthtool app that was released about 21 hours ago. Many thanks
      • August 25, 2020
      • SynthTool with TD-3: "Merge" always only imports 49 patterns (instead of 64)
        graesserph Awesome! Tried it with SynthTool 2.4.1, and works like a charm. Thank you so much.
        Also great to see that you've incorporated the RD-6 in the SynthTool. So there's still hope for the RD-8 to get its place as well .
        In any way, I'm seriously impressed. It's great to see a community where you get "real" answers by people who obviously care. Thank you!
        • 1
        • ·
        • August 26, 2020
  • PM
    Contributor - Level 2
    2020-08-14

    My 121 Dual VCF has a problem. When the filter is closed down, there is still tons of oscillator noise coming through. Yeah, it is low frequency, but every filter I have ever seen cuts off all sound when you close it all the way.

    Anyone else have this?

    read more...
    0 72
    • PM
      JoeRivers96 Hi Patrick, would it be possible to submit a care ticket using the SUPPORT option at the top? It would be useful to see a video of this behaviour.
      • August 14, 2020
      • 121 Dual VCF Not Filtering All
        PM I did submit a care ticket before posting. They wrote back a technical description of filters probably from an engineering book. Didn't help at all. I would be happy to show a video but they didn't ask for it.
        • August 14, 2020
      • 121 Dual VCF Not Filtering All
        JoeRivers96 Do you have a case reference? I can look into this further for you.
        • August 14, 2020
    • PM
      DavidKnighton Hi Patrick. I'm the agent assisting your case. I was unsure about what exactly you were asking in your inquiry, which is why I gave the response I did. I'm looking into whether this feature can be adjusted, so I will hopefully be able to give you a more appropriate answer soon.
      • August 14, 2020
    • PM
      PM Here is a video: https://1drv.ms/v/s!Aob_ljHZCxAinjH-L6ddXa-7BSoR
      • August 14, 2020
    • PM
      DavidKnighton Hello Patrick.
      I have a somewhat official response from one of the product designers.

      "The main LPF filter specification for the cutoff frequency is 20 Hz to 20 kHz so we do not expect full cutoff at 20 Hz just a small amount of attenuation. Hence the name low pass filter.
      For heavy attenuation of low frequencies you really need a steep sloped high pass filter, the module does contain a 3 step HPF filter but due to the gentle 6 dB per octave slope used in the original design the maximum cutoff is around -47 dBu at 20Hz or -52 dB at 10 Hz."
      • August 17, 2020
  • Nipty303
    Contributor - Level 1
    2020-08-09

    Just wanted to say THANKS BEHRINGER for sorting out the envelopes on the Pro-1, it now sounds VERY close to the original Sequential Circuits version, you can hear it hear https://www.youtube.com/watch?v=DAAvkS3VNac&t=3s

    read more...
    0 120
    • Nipty303
      NicJonesMT Hi Mr Lawrence. I will pass your comments along to the Dev teams.
      • August 10, 2020
      • Pro-1 Synthesizer
        Nipty303 Hi Nic, I am right now trying to find a contact where I can ask if there is a chance for me to work for Behringer testing out new gear. Are you able to please provide contact details of who I can speak to? It's a bit long winded but have a look at the information below, it shows what I can do (quite a few commented about now buying the Pro-1 after watching my video, that new firmware update. The very long story short is that I have been producing and engineering electronic music since the mid 80's and use analogue synthesizers exclusively.
        I used to work for Roland UK (ten years) as Product Demonstrator and programmed a lot of sounds into their machines, even being credited in some of their product manuals. I also worked for Moog demonstrating the Minimoog and other products when they re-released them going back early 2000 until around 2004, I also had a lot of input on some of their future products too.
        I only left these companies because the work dried up, the market slowed right down for a while.
        I love the fact you are building the ARP 2600 with Behringer and that's what I am looking to do, become a beta tester/demonstrator for this product as well as any other analogue classics they release, this is perfect for what I do and my experience would help a lot.
        Below is a video I made showing what the updated firmware does for the Pro-1, very popular right now. My YouTube channel is growing and I plan to improve the look and content each time, you can see it against my early uploads. I did complain about the older firmware and the CAT too, as people want to see what can do to improve products, and then sales will grow. My video proves this very clearly and in the comments many are saying thanks to the video they will order from Behringer.
        My actual studio is not yet shown in these, just a spare room, but will soon feature for a professional look. I own a LOT of rare analogue and classic machines and use them to remix for artists who are currently well known names and some of the big 80's groups, and release my own music, some of which have charted. I am desperately trying to get in with Behringer but contacts are so difficult to find I thought you may be able to point me in the right direction as you are obviously deeply involved.
        It's a long-winded message but I need to show Behringer I'm very experienced and not just a fan looking to work just for fun but to take it seriously and potentially boost sales (Roland sold only a handful of JP-8000's until I made a trance and dance bank, within days of release they were flying out of the doors). Feel welcome to contact me here: [email protected] or call 07475 794 033 for a chat.
        Here's my recent Pro-1 demo https://www.youtube.com/watch?v=DAAvkS3VNac&t=3s
        Thank you.
        Kind regards,
        Mark.
        • August 11, 2020
      • Pro-1 Synthesizer
        NicJonesMT Hi Mark. Cheers for posting the above.
        First thing (and this is fully up to you) I would recommend editing your post to remove your email and phone number.

        Secondly, we do not have a direct contact for hiring, but all available jobs are posted on Indeed.com, so keep an eye on there for any updates.
        There is a careers section currently also in development on this site, but I am unsure when that will be incorporated.

        All the best!
        • August 11, 2020
      • Pro-1 Synthesizer
        Nipty303 Hi Nic,
        • August 11, 2020
      • Pro-1 Synthesizer
        Nipty303 Thanks very much for trying to help, and the tip about Indeed.com
        • August 11, 2020
      • Pro-1 Synthesizer
        Nipty303 Sorry, my laptop is sending messages before I do, computers! Really appreciate your time, have a good day! ATB, Mark.
        • August 11, 2020
  • Mario1995
    Newcomer - Level 1
    2020-08-07

    Hi all,

     

    Has anybody else experienced a noise being very audible when turning the cut off on the LPF down? 

     

    It's really annoying and make it hard to work with the unit

    0 60
    • Mario1995
      NicJonesMT Hi Mario.
      Sorry for the delay in contacting you.

      Could you please open a technical support ticket (Just hit support at the top) And we can go through some trouble shootings steps with you. Please ensure that you let use know exactly how the device is setup and behaving and any other devices that are used in conjunction.



      Thanks very much!
      • August 10, 2020
  • turtlemouth
    Newcomer - Level 1
    2020-08-03

    I'm using V 2.3.8. and it failed to detect my new TD-3. After the usual "change cable/change USB port/disconnect everything else/reboot etc" dance, I tried connecting my other Behringer devices. None were detected by Synth Tool (all were detected by Windows 10).

    I've made no changes and it did work with my CRAVE before.

    Suggestions appreciated.

    read more...
    0 827
    • turtlemouth
      turtlemouth I tried installing Synth Tool on my Surface Pro and it detected my TD-3 instantly. Discovering the problem lay with my PC setup, I blindly fumbled until I found a post over at gearslutz.com. It seems Synth Tool doesn't like it when other USB MIDI devices are plugged into your computer. Once I turned off my MOTU, Synth Tool detected my TD-3 straight away.

      Kinda sucks that I have to alter my setup just so Synth Tool will play nice.
      • August 3, 2020
      • Synth Tool Detects Nothing!
        RonaldFigura That's probably more of a Windows thing...
        • 1
        • ·
        • August 12, 2020
    • turtlemouth
      JoeRivers96 Hi Ed, pleased to hear you have been able to solve this with a workaround. We wrote up an article of a few troubleshooting steps in case this helps you to alter your setup less.


      https://musictribecommunity.powerappsportals.com/en-US/knowledgebase/article/KA-01802
      • August 6, 2020
  • N2N
    Newcomer - Level 2
    2020-07-16
    hi, when will the ARP 2600 be available?
    1 86
  • nolanralph
    Newcomer - Level 1
    2020-07-15
    I recently purchased a Deepmind 6, but am having trouble playing MIDI in my DAW (Pro Tools). I know it recognized the device because when I connected it via USB to my computer, it comes up in the tab as checked for the recognized MIDI device settings. I have the Output setup properly, and even tested it on another computer, but it still won't work. Perhaps it's an internal setting I have wrong? Thanks
    read more...
    0 52
  • TrailofMarbles
    Contributor - Level 1
    2020-07-14
    Hello, I can't seem to find a good explanation to my problem. I am rediscovering my Deepmind 12 and forcing myself to understand it :) I have a midi clip playing in Ableton. This is sent through midi-USB to the Deepmind. When editing the LFOs, I have set the Arp-Sync to 'ON'. The clock divide option appears. Here I can set the LFO rate to 1/8, 1/2, 2/32 etc. So far so good. This works for the duration of the clip. When the clip starts over however, the Clock-divide of (example)1/8 is changed to '4'. This triggers the LFO only on the start of each clip and not every 8th note. I will change the clock-divide back to 1/8, but it keeps changing back to 4. Is there a setting I have misconfigured? Or is what I want simply not possible?
    read more...
    0 79
  • CSurieux
    Contributor - Level 2
    2020-07-07
    Hello, I am trying to control Crave from a midi expression pedal sending CCs as I do for other instruments from Elektron or Waldorf (they accept CCs 7 and 10 for volume and pan). Could the VCA Line of Crave be assigned to some CC and how to do it ? Thanks. Christian
    read more...
    0 439
    • CSurieux
      JoeRivers96 Hi Christian - unfortunately the Crave cannot currently be controlled using MIDI CC messages due to the analogue nature of its circuit. This, however, may be considered for a future update.
      • July 7, 2020
  • Xiuxiu03
    Contributor - Level 1
    2020-07-03
    Hi. I’m a poly d owner since last week. I wanted to update the firmware but it doesn’t work. A window pops up and says “ update faild, try again“ another window pops up either and says the Poly-D is DFU mode please update firmware. Nothing works no keys no knobs no sound.. the Power light blinks green and red . I have to take it from the usb first and turn it off and on and the. It works again. So why is that. Why is a firmware update via synthtool app Not possible. Can anyone help?!
    read more...
    0 126
    • Xiuxiu03
      punkinjunction Is it working ok? I believe this is the experience you will have if your unit already has the latest firmware. I recently purchased my poly-D which appears to have the latest firmware, however, I get the same error when I attempt to update it.
      • August 4, 2020
Go to page