Statistics

253,567 members
131,135 posts
  • New
    drummr52
    Newcomer - Level 1
    2021-10-16

    any advice on where to find the driver (windows 10) for my UMC1820?

    all I could find wanted to charge $20 !!!!!

     

    thanks

    DW

    0 0
  • New
    DaveMiles60
    Newcomer - Level 1
    2021-10-16

    Hi all.

    just bought a Go Twin to use with an iPad Air Gen 4. I’m trying to find the TC power supply (5v, 2.5A, centre +ve) I can use in Australia. 240vAC, with our weird supply pin layout.

    Any Aussie users got a line on where I can get one? I don’t want to roll the dice on a parts-shop power supply that fries the unit AND voids the warranty.

    read more...
    0 7
  • New
    youthcrew4life
    Newcomer - Level 1
    2021-10-15

    Somebody else happens??

    Has someone found the solution??

    0 0
  • New
    DennisMilsom
    Contributor - Level 2
    2021-10-15

    Running an XR-18 with the latest ASIO driver, but the USB connection keeps turning on and off. When using the XR applet, you can see it happening, flicking from No Devices Connected to X18/XR18 (2F34E88E)  - it's random. Sometimes it sits there all fine and I can get audio from the DAW, and then all of a sudden it starts this alternating on/off state. Requiring me to shut down the DAW and remove/reconnect the USB cable.

    I have gone to the USB and turned off the Allow Computer to Turn Off this Device to save power, on all the hubs (inbuilt not exernal) and all the USB devices listed, some do not have the option, but the ones listed as hubs do.

    I have tried re-installing the driver.

    Has anyone else experienced this and if so how did you fix it?

    Could it be a windows 10 issue?

    read more...
    0 1
  • New
    Mewi
    Newcomer - Level 1
    2021-10-13

    Hello, i am trying to find a driver to connect my xenyx into ableton live, but the problem is that i cant seem to find a solution for mac, please help :)

    0 6
    • Mewi
      ChrisEdwards1 Hi Mewi, the Q1292USB is USB class compliant and for MAC no drivers are required. It will utilize the MAC's core audio system, however, on PC the ASIO4ALL Driver is required.
      • Wed at 11:08 PM
  • New
    ronko
    Newcomer - Level 1
    2021-10-12

    How do I use the inserts on the UMC404HD ? the quick guide gives no clue ?

    0 4
  • New
    FrankvonWelt
    Newcomer - Level 1
    2021-10-11

    Hi,
    I own two UMC 1820 interfaces. At the moment I use the via 2 USB connections to my MacBook and created an aggregated device to combine both for more ins and outs.
    I would prefer to connect the second via ADAT. I see the amount of ins and outs but I don’t get signals from the 2nd devices inputs.
    The „normal“ way for extending IOs is the ADA8200 which seems to have a switch for that.
    Is it possible to operate the two Interfaces like this ?

    Thank you!

    Frank

    read more...
    0 10
    • FrankvonWelt
      ChrisEdwards1 Hi FrankvonWelt,
      Unfortunately, it is not possible to connect to UMC1820's together via ADAT.
      The ADAT inputs and outputs on the UMC1820 are only tied to the USB port. It is not possible to route the analog inputs on the UMC1820 to the ADAT outputs or route the ADAT inputs to the Analog Outputs.
      • Tue at 11:16 PM
  • New
    Idkwhattodo
    Newcomer - Level 1
    2021-10-11
     

    As title says, I have been trying to use umc22 for my guitar, however when I plug in my guitar there is no signal light. I have moved the knobs all the way and back, I have turned on the +48v nothing seems to be working, the power and +48V turns on. When I am slowly pushing my cable into line 1 signal flashes for a second and I can hear myself plugging in the cable through my headphones, no light for inst 2 but i can hear it being plugged in. I have looked for answer but people don't seem to be having my exact problem. I have the correct drivers as well. Any help would mean a lot. Thank you

    read more...
    0 7
    • Idkwhattodo
      Nigel67 Hi Idkwhattodo. Do you have another cable that you can try just in case the one you are trying to use is broken? Can you confirm that the guitar pick up / output is working. Do you have anything else that you can test it on. Do you have a media player that you can plug into the input to see if you are getting audio from that channel (try channel 1 first of all to see if that is working). The level will be very high as it is a Instr input so you may have to pad the input level down from the media player as it will be distorted, and I would use headphones only with the Direct Monitor pressed. If you are still not getting any audio, then please send in a Technical Support ticket and we will be able to help you further. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Technical Support tab and submit a ticket.
      • Mon at 10:48 PM
  • New
    salvattore001
    Newcomer - Level 1
    2021-10-10

    UMC204HD Physical Outputs 1/2 are changed by Windows volume control.

    most interfaces doesn't have this behavior, instead only applications volume is controled by windows and not the physical output directly. this is very annoying, specially for ASIO applicaction, as i expect my DAW levels to be independent of windows settings

    is there any way of unlinking windows volume and physical outputs? 

    read more...
    0 18
    • salvattore001
      Nigel67 Hi salvattore001. Are you describing the option in Sounds - Recording - Device Properties - Levels? If so, I have not come across an Interface where you are not able to adjust the Windows level control. If this is not what you are describing, can you give more information on your set up and where you are adjusting this level so I can look into it further as this is new to me and I have never seen it mentioned before by other users. Many thanks
      • Oct 10
  • New
    hat20271
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    Hi, I was wondering if anyone knows what's going on. I'm running Windows 11 (essentially the same as Windows 10, just a slightly different layout) and trying to use the UMC1820 in 1-10 mode. This works fine when I'm playing 5.1 surround sound audio through MPC-HC and AC3Filter. But when in this mode, online videos refuse to play. If I change it to Out 1-2, then they play but the surround audio only plays in stereo. I've been through every possible combination of windows audio configuration andMPC-HC audio configuration, only to face the same problem time and time again. And yes, i don't have the "device exclusivity" option checked. Is there a workaround for this problem or will it always be the same issue?

    read more...
    0 12
Go to page