• New
    mahardee
    Newcomer - Level 1
    2021-03-03

    Hello all! I am new here and am looking for info on the M32 network side of things. I have connected and used our iPad to connect to both our M32 and X32 in the past but have not used it recently due to the pandemic. I pulled everything back out and the X32 worked perfectly, however the M32 was not connecting to my iPad (or vice versa) and so tried connecting via DHCP to see what IP it was pulling. I came to find out that it is pulling a 169.254 IP meaning it is NOT connecting to the router. I then checked the cable - cable works, then tried plugging directly into our unmanaged network switch running to our netowrk closet with managed switch and fierwall - still not getting an IP. Is it possible that my network card is bad?? I am in IT and have had our whole department look it over and so am looking to you guys! Any help would be great! Thank you. 

    read more...
    0 5
    • mahardee
      Paul_Vannatto Are you certain that the ethernet cable is good? Also, are you plugged into the M32 ethernet port and not the Ultranet port (been there done that)?
      • Wed at 10:28 AM
    • mahardee
      GaryHiggins If you assign the m32 a static ip, (and saved it!.....if you don't your settings go away as soon as you go out of network setup) the iPad needs one as well, at least mine never worked very well not doing that. I had a pretty generic router that used 192.168.1.0 and my M32 was something like 192.168.1.32. The iPad set for something like 33. Anyway the iPad was ALWAYS good for skipping the 3rd group of the subnet. Hard to notice it sometimes as it looks correct upon quick look. It would say 255.255.0.0 instead of 255.255.255.0. It would refuse to connect over and over, once I changed to the correct number it connected perfectly right away. I am NOT in IT so you probably checked all that stuff and much more, but thought I would throw it out there anyway.
      • Wed at 11:21 AM
  • New
    soundot
    Newcomer - Level 1
    2021-03-02

    on the M32 what needs to be done to keep the L&R and MC master faders from resetting when the power is cycled off and on?

    0 4
    • soundot
      Paul_Vannatto On the console, Setup, config, General Prefs, Safe Main lvls. In M32-Edit, Setup, Mixer, General Prefs, Safe Main Levels.
      • Tue at 10:12 AM
  • New
    WallyFargo
    Contributor - Level 1
    2021-02-26

    Hey all,

    I just updated M32 edit to 4.2 and it is ridiculously slow to respond. I have Mojave 10.14.6 OS. How can I revert back to M32 Edit 4.1? My M32
    R console is at v4.04.1. Or is there another solution to my dilema?

    Thanks!!

    Wally

     

    read more...
    0 23
    • WallyFargo
      GaryHiggins Just uninstall it, download the earlier version then install it instead.
      • Feb 26
      • M32 edit on Mac - Revert back to 4.1
        WallyFargo Hi Gary, I should have included the fact that I don’t know where I can get the previous version. I couldn’t find it on the download page. Can you direct me to where I can get it?
        • Feb 26
    • WallyFargo
      DaveMorrison You can install multiple copies on the same computer. I've had two versions of X32-Edit and one version of M32-Edit on the same computer (I never tried to run them simultaneously). You really don't have to revert. I like to rename the app with the version number (e.g. X32-Edit 4.1) to make it clear what I'm launching. Do you still have 4.1?
      • Feb 26
      • M32 edit on Mac - Revert back to 4.1
        WallyFargo Hi Dave, I do not have 4.1. Good point though on the multiple copies. Thanks
        • Feb 26
      • M32 edit on Mac - Revert back to 4.1
        DaveMorrison This new website has lots of problems, one of which is the "Show Legacy Versions" button doesn't work for the M32. It might work next week—it might never work. Other users might have a copy. I have the Behringer version if you need it (it's the same).
        • Feb 26
    • WallyFargo
      GaryHiggins Im sure I have it if you still want a copy, let me know...and like Dave I have several versions installed, X/M versions to use 2 at once without becoming confused.
      • Feb 27
      • M32 edit on Mac - Revert back to 4.1
        WallyFargo Thank you Gary and Dave!!! I've been away from mixing on my Mac for a while, guess I just needed another set of eyes. The X32 edit seems to be working just fine with V4.2. Gary - If I did want to get M32 edit V4.1, how could I get that from you? This will teach me not to be so quick to replace/trash apps, I guess. Thanks again!!!
        • Feb 27
      • M32 edit on Mac - Revert back to 4.1
        WallyFargo So much for that, now X32 is acting up. It's 3-4 seconds behind. I'd really like to get my hands on a V4.0 or 4.1. My previous X32 edit is 3.2 and that won't work with the console. Thanks!
        • Feb 27
    • WallyFargo
      GaryHiggins I’ll post a link, but I can’t do it till I’m at my pc later (iPad now) I will send it in this thread, just click and download...
      • Feb 27
    • WallyFargo
      Paul_Vannatto I would suggest you check your ethernet/wifi connection to the M32
      • Feb 27
      • M32 edit on Mac - Revert back to 4.1
        WallyFargo Hi Paul, thanks for bringing that up!! I have been using a several year old WiFi extender and just today went out and purchased a new one. No real improvement. I'm getting 450 Mbps download speeds on the computer in my studio.
        • Feb 28
      • M32 edit on Mac - Revert back to 4.1
        GaryHiggins were you able to set up 4.1 or 3.2?
        • Mon at 9:51 AM
  • New
    WillemKrabbe
    Regular Contributor - Level 1
    2021-02-24

    Hi,

     

    I noticed i can only assign an aes channel once to a group. When assingning the same channel to a second group it dissapears from the first group.
    This is logical but.

    When i want to use the DP48 for  two musicians it could actually be helpfull to assign  the channels to 2  different groups.
    Because then user 1 can use group 1 for (example) drums and adjust the individual channels to his own flavour. User 2 can use group 2 for drums and adjust the individual channels for his own flavour.

    Is there a possibility to change this in future firmware?

     

    Willem

    read more...
    0 4
    • WillemKrabbe
      Paul_Vannatto Hi Willem, unfortunately it is not possible to assign a channel to more than one group, due to the assignment design.
      • Feb 24
      • DP48
        WillemKrabbe Thanks for your quick reply. Pity though it's not possible.
        • Feb 24
  • New
    joshtew
    Newcomer - Level 1
    2021-02-20

    Noticed this recently that when I switch off a DP48 with other units daisy chained to it, the downstream unit will produce a very loud pop sound in the headphones output even though the Volume knob has been fully lowered.

    I noticed it because I could hear the pop from the headphones connected to another unit that was almost 2 meters away when I switched off 1 unit for firmware upgrade and testing.

    Once again the volume level has been fully lowered on that downstream unit yet the pop sound came through so loudly and this happened consistently.

    What will it do to a musician with in-ears when another musician upstream switches the unit off, by accident or for whatever other reason?!

    Please fix this soon.

    read more...
    0 12
    • joshtew
      Paul_Vannatto The loud popping sound is due to the breakage of the AES50 that passes through the DP48 in a daisy chain configuration when the upstream DP48 is turned off. This has been an issue since the introduction of the X32 (back in 2012) or even earlier. The fix is to get a Hub4 and connect the DP48 from it instead of daisy chaining. The other solution is to make sure nothing is turned off until everyone is finished and no longer using the DP48's. Also make sure you are using shielded cat5e/cat6/cat7 cable with ethercon ends.
      • Feb 19
      • Very Loud Pop(even with fully lowered Volume) when Upstream DP48  in daisy chain is switched off
        joshtew Wow, I feel there should be much better signal breakage handling from such professional equipment and at the very least the unit should conform to the volume knob setting...
        • Feb 19
    • joshtew
      Paul_Vannatto I'll report this to the developers (of the DP48) to see if they can do anything about it.
      • Feb 20
      • Very Loud Pop(even with fully lowered Volume) when Upstream DP48  in daisy chain is switched off
        joshtew Thanks, much appreciated
        • Feb 21
  • New
    Pixelbow
    Newcomer - Level 1
    2021-02-18

    I have seen several posts about issueees when updating the M32 firmware. I am not running a digital stage box as of now.  Can I update from 3.02 directly to 4.04.1 or should I be updating sequentially? If I save my setup can I load it from a usb to work after the update or will I have to resetup how my board is layed out manually as the routing menus have seemed to change?

    Craig

    read more...
    0 5
    • Pixelbow
      Paul_Vannatto Hi Craig, You can update from 3.02 directly to 4.04. But backup your scenes, snippets (and cues by exporting the show to a USB stick) as well as any presets in the Library. Added to that, have a look at the first 4 screens of the Setup and make note of those settings. Updating from 3.x to 4.x will set the M32 to factory default settings. Once you have completed the update to 4.04, you will be able to do a full backup (including the Setup screens).
      • Feb 18
    • Pixelbow
      Pixelbow Sounds good... Thank you for the response!
      • Feb 18
  • New
    MCG1DUMC
    Newcomer - Level 1
    2021-02-18

    Any suggestions on how to get this back up and running as soon as possible. We already had to do one last nights  service with a make shift rig.  

    0 14
    • MCG1DUMC
      Dale_M Hi Dale here do you think you can submit a support ticket (technical) from the tab above and put FAO Dale in the subject line so I can help you please?
      • Feb 22
  • New
    JudeLeBlanc
    Contributor - Level 2
    2021-02-17

    I've got an M32 LIVE console on order (retailer was out). I understand that the ditribution model has recently changed. Just curious as to when I may expect to be receiving this console? Thanks

    0 5
    • JudeLeBlanc
      DavidKnighton Hello JudeLeBlanc,
      This product falls under the RETAIL category, which is now distributed by our super partner Sweetwater in US and Thomann in EU. Depending on your country, you may have a different distributor, but I would presume you're speaking about the US distribution change. For further information, please contact Sweetwater.
      • Feb 17
  • New
    ecsaba
    Newcomer - Level 1
    2021-02-15

    Hello all,

     

    I have an issue with the M32 Live soundcard driver v.4.59 installation on a Windows 10 PC. All the firmwares are up to date, the operating system on the PC is up to date but I cannot manage to get the Klark Tehnik soundcard working. Please check the attached pictures about current status. 

    read more...
    0 16
    • ecsaba
      Nigel67 Hi ecsaba. It looks as though you are trying to use the DN32-USB driver instead of the DN32-LIVE driver.
      • Feb 15
    • ecsaba
      ecsaba The driver that I used is for the DN32-LIVE.
      • Feb 20
    • ecsaba
      Paul_Vannatto Are you plugged into a USB 3.0 port (blue) on the computer? If so, change to a USB 2.0 port (black). If you are already using a USB 2.0, replace the USB cable (yes they do go bad).
      • Feb 20
  • New
    micdim
    Contributor - Level 3
    2021-02-14

    On my Mac Pro 5,1 2012 w/Mojve 10.14.6, the newest version of the Midas MR 18 is very slow starting up. I've included an .mp4 showing version 1.6 first, then the much faster version 1.5 second.

    Anyone have any toughts on this. It's very annoying and makes no sense to have this happen after a long waited update.

     

    Thank everyone!

    read more...
    0 24
    • micdim
      KyleJohnson Hello, Kyle here with Music Tribe. I have sent your report along to our software team and will be back in touch with you via email.
      • Feb 14
Go to page