• New
    nickbindt1
    Newcomer - Level 1
    2021-05-08

    Hi!

    as a long time Pro user of Midas consoles it's a shame that even after apple is already at OS X Big Sur, Midas does not have a solid solution for the Offline Editor, the only solution there giving is don't update your computer......

     

    So please Midas wake up and support your Pro users!

    read more...
    0 18
  • New
    lochsa4
    Contributor - Level 3
    2021-05-08

    We use a public school's router to access the internet through ethernet. Before the school's router will assign an ip address to devices, an SSL certificate must be installed from the Securly website on each device.  For laptops, it's as simple as navigating to the Securly website where it automatically installs. Is it possible to accomplish this on an M32 Live? Without this step the M32 can't connect to the school's network/internet. Thanks!

    read more...
    0 14
    • lochsa4
      Paul_Vannatto The M32 (and X32) acts as an OSC server using ethernet (UDP) to connect to client apps and cannot install SSL certificates. It would be better to use a separate router for the apps that is not connected to the internet.
      • May 7
      • SSL certificate solution needed
        lochsa4 Hey Paul, if I installed a Dante X32 expansion card do you think my M32 console could be identified over the school's network or is it still the same issue? Thanks for expertise!
        • May 10
    • lochsa4
      Paul_Vannatto If you want to connect to the M32 to control it, no the X-Dante card will not work. It is for passing (32x32) audio only between devices (eg. M32, PC's, etc).
      • May 10
  • New
    uncleuccgm1
    Newcomer - Level 1
    2021-05-06

    I powered my mr18, it worked for about 10 minutes and suddenly, audio went down,.no network activity (ethernet activity light off), client/access point mode not working BUT POWER LIGHT IS ON..I pushed the reset button, nothing worked accept the power light.

    read more...
    0 9
    • uncleuccgm1
      JoeRivers96 Hi, sounds like there could be an issue with your mixer here. Would you mind submitting a service request through the SUPPORT button at the top of this page please?
      • May 6
  • New
    Alvaro73
    Newcomer - Level 1
    2021-05-05

    Hi, my Mic Gain dual encoder from a Stereo Channel is broken, or rather the middle shaft has broken off. Attached is a picture to clarify which one I'm referring to.

    Could you let me which encoder is a suitable replacement so I can fix it? Part number? Are they Alps?

    Many thanks

     

     

     

     

     

    read more...
    0 14
    • Alvaro73
      Dale_M Hi there, I would advise going to the support tab above and selecting spares, we may still have some but the team can advise on price and availability for you.
      • May 5
  • New
    mikerosen
    Newcomer - Level 1
    2021-05-03

    Hey I have a Midas Venice F24 and when powering the unit off via the button on the back, it makes a weird sound.

    It doesn't make the sound when turning on via this button. It also doesn't make the noise if if the button is pushed into the off position quickly. 

    I noticed the noise while turning the unit on and off normally. I have attached a quick video where you can hear it.

    Any ideas if this is normal? Have had the mixer for ages and never noticed it before

    Any help is appreciated :)


    View Video
    read more...
    0 11
    • mikerosen
      Nigel67 Hi, I am sure that is normal. We do not have a Venice F to be able to check this on, but I am 99.5% sure this is what happens when turning it off. You should be switching the unit off a little quicker than you are doing though, don't hold the switch in its middle position where it is neither on or off. The noise you are hearing is probably a little arcing as the internal switch contacts break. You could also try getting in touch with other Venice F users and asking their opinion. There is a Midas FB page called Long Live Midas Analogue Consoles and I have seen Venice F users post on there before. We can take a look at the console though at one of our service centres. You will need to fill out a Service Ticket. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Service tab and submit a ticket. A colleague will then get back to you with an RMA number and advise the local service centre to you.
      • May 3
  • New
    Ossianott87
    Newcomer - Level 1
    2021-05-03

    Hello, I'm using:


    BUS 1/2
    BUS 3/4
    BUS 5/6
    L/R

    For individual headphone mixes routed to individual headphone amplifiers for studio work. I would also like to use the built in headphone amp of the MR18 but have not found out a way to tap audio from anything else (for example the returns) than the Busses or the master for another individual headphone mix. I'm trying to figure out if this is possible. Any suggestions? I've tried to look in the manual but it's not very elaborate in this context.

    Thanks!

    read more...
    0 10
  • New
    RLND
    Newcomer - Level 1
    2021-05-02

    Hi there,

     

    I have owned a Venice 32F for over six years and have it running on a Windows 7 (32 bit) system with a Sinux FWB3414G firewire PCI-e card. It has been working like a charm since day one.

    I have now put together a new PC because the old one is on its way out. It has a Windows 10 Pro (64 bit) system and I got a new fire wire PCI-e card by Star-Tech (2 Port PCI Express FireWire Card - PCIe 1394a FireWire Adapter).

    I installed the drivers, the card is being recognised by Windows but when I fire up my Venice it is not recognised (I have installed the drivers for the Midas console).

    I then tried my old firfewire PCI-e card (Sinux) and it does recognise the console but when I started REAPER the first time and set the sound device to the Midas console Windows popped up a blue window with an error code and restarted Windows.

    I tried it a few more times also with another audio program and the PC would just restart.

     

    1. Does anyone know what could be the issue? (Start Tech had drivers to install, Sinux had no drivers to install).

    2. Can anyone recommend a firewire card they know is working with Windows 10 (ideally available in Australia)

     

     

    Cheers, RLND

    read more...
    0 9
    • RLND
      Nigel67 Hi RLND, I think your problem is more to do with the driver. Unfortunately Midas support for the Venice F ceased a number of years ago now and there was never a driver released for Windows 10. There are many posts on forums asking if anyone has made the Windows 7 driver work successfully with Windows 10. The only time that I have seen a person answer with a successful outcome was this one, however I have never had anyone else verify it. The post went as follows; 'Downloaded the Win 7 driver. Then right click the .exe file and switch compatibility to Win 7 so now the driver runs in Win 10, thinking its Win 7'. I hope this works for you. If not, then I can only suggest that you search on the internet to see if you can find someone else who has managed to get the driver working. Many thanks
      • May 2
    • RLND
      RLND Thanks a lot Nigel,
      • May 4
    • RLND
      RLND ... I tried your tip with the Star-Tech card and it recognises now the console, however, when I start Reaper and switch to ASIO Midas the same scenario happens - blue screen and PC restarts. Meanwhile I read on another forum that there is a difference with different chip sets on firewire cards re Win 10 - some work with Win 10 and some don't. I'll do some further research. Cheers, Roland
      • May 4
  • New
    clement58
    Newcomer - Level 1
    2021-05-01

    Can't get the two devices to communicate

     

    0 7
  • New
    MykeWhyte
    Newcomer - Level 1
    2021-04-30

    Someone in our church band recently upgraded their iPad and can no longer connect to the M32 app.  It is a 4th gen iPad Pro (12.9 inch) and is running iOS 14.4.2.  Putting in the same IP address and linking them on the same WiFi as all of the other devices. Have restarted, redownloaded and repeated everything I know.

    Any advice?

    read more...
    0 15
    • MykeWhyte
      GaryHiggins try uninstalling the app and then reinstall it...or get Mixing Station for iPad
      • Apr 30
    • MykeWhyte
      MarkNorgren Check the network permissions on the ipad.
      • May 1
  • New
    GeorgeAukerman
    Contributor - Level 2
    2021-04-28

    Where can I find instructions on how to connect my Pro2 to the DP48 system. WHere does the Hub4 connect at the stage end? can it be run in series with the stagebox?

    1 11
    • GeorgeAukerman
      KyleJohnson Hi George, Kyle here with Music Tribe. The DP48 and Hub4 system operate at 48kHz and the Pro2 console operates at 96kHz. Unfortunately this means the units can not be connected directly. You will need to install a Klark Teknik DN9650 in order to convert the AES50 signal from 96kHz to 48kHz.
      • Apr 28
    • GeorgeAukerman
      GeorgeAukerman

      Also, how do I connect at the stage end? thru the DL stage box with the Hub4?

      • Apr 28
      • Pro2 to DP48
        KyleJohnson You would need to run a Cat5 line from one of the AES50 ports on the Pro2 to the AES50 Input on your DN9650, then out of the DN9650 into the HUB4, and out of the HUB4 to your DP48 units.
        • Apr 28
      • Pro2 to DP48
        KyleJohnson It's not possible to daisy chain another AES50 unit off of the 96kHz Midas DL Series stageboxes.
        • Apr 28
    • GeorgeAukerman
      GeorgeAukerman

      Is there a way to create more AES50 I/O than 6 on the Pro2?

      • Apr 29
Go to page