Statistics

293,985 members
177,042 posts
  • New
    jimkeaney
    Newcomer - Level 1
    2022-08-09

    When I monitor "LR+M/C" in my X32 compact's Monitoring/Headphone section, if I pull down the Main Fader (LR), I still hear everything. Is this a bug? I see the "LR AFL" option (which I believe is the factory default), but I want to hear the Mono Bus alongside the LR Mix because I run a Comm system return through an X32 channel feeding *only* the Mono Bus, so it is in my headphones but not present in the actual (LR) broadcast mix. Monitoring LR+M/C in my headphones, I also cannot not hear the Stereo Limiter (inserted on the LR) having any affect when inserted on my LR Mix. Some colleagues suggested that I had my LR tap point wrong, but I can confirm it it Post Fader. So either this is a bug, or... should I be requesting a "LR+M/C AFL" headphone option?

    Can anyone confirm if this is normal/expected and any workarounds to what I'm trying to accomplish? Thanks

    read more...
    0 7
    • jimkeaney
      KevinMaxwell What you are looking for it’s the default position of the Monitor send, in this case it seems like you are using headphones. And I don’t see that as a choice there.

      If you aren’t constantly soloing other things you could just solo the L/R and the Mono. To get the L/R after all inserts if you have 2 matrix sends available you could link 2 matrix sends and then send the L/R and the Mono (M/C) to those 2 Matrix sends.

      I tried the following that I had posted and I couldn't find a way to do that in a snippet. If that can be done Paul V. would know how to do it. >>>You could probably also configure a snapshot to just enable the Matrix solo and you should have the ability to recall that on a user button if that is what you are looking for.<<<
      • Tue at 2:45 PM
  • New
    cjhoward1
    Newcomer - Level 1
    2022-08-09

    Hi all, 

    I've been experiencing an odd issue with my new Behringer Studio L. It could be my fault, but I was hoping for some guidance from the community if not. 

    Audio is feeding into the input channels when playing back audio using the USB source. This creates a feedback loop rendering the device useless for overdubs. 

    I've submitted a support ticket but wondered if anyone else experienced this issue? 

    I'd appreciate any help!

    -Chris

    read more...
    0 5
  • New
    Dadolg
    Newcomer - Level 1
    2022-08-09

    Hi there!

    I have a problem with one channel of fp10000 - CPL red led staedy on  with no audio present on input and no loudspeaker connected.

    I tryed  if it still works and it do, but significantly lower level.  red led goes on few seconds after powering.. fan does not go in high speed.

    Any ideas? thaks for reply!

    BR, Damir

    read more...
    0 2
  • New
    TNTim
    Newcomer - Level 1
    2022-08-09

    Our church recently was victim to a lightning strike. After troubleshooting, it appears we are not getting any signal from the SD8 stage box. The power light is on but no communication between the X32 compact and SD8. I eliminated the possibility of the CAT5e cable being bad. 

     

    Is there anyway to switch from Port A to port B on the SD8 and see if it works? This is the only stage box we use. If so, what needs to be switched on the X32? 

    read more...
    0 7
    • TNTim
      Paul_Vannatto No, the AES50 B port of the SD8 is for cascading more stageboxes only. Is the AES50 A sync light green? If so, check again the routing on the X32 Compact.
      • Tue at 9:36 AM
      • SD8 Port Question?
        TNTim The AES50 A sync light is not on at all.
        • Tue at 9:45 AM
    • TNTim
      Nigel67 Hi TNTim. Try plugging the SD8 into the AES50 B port on the X32 and see if it then syncs up. If not, then it is likely that the SD8 has an issue. To confirm this, plug a CAT5e cable between the AES50 A and B ports on the X32. Check the sync area on the LCD and see if the two ports are showing green sync. Do not worry about what they discover, you are just interested in whether the ports sync. If they do, then the SD8 is definitely faulty. If they don't sync, then you have a faulty X32 and possibly a faulty SD8. The only way to tell is by connecting the SD8 to another X32/M32 and seeing if it syncs to that. You will need to get the units fixed and to do this, please contact one of our Authorised Service Centres and book the units in with them. (https://www.behringer.com/buy.html?type=POS). Hope this helps
      • Tue at 11:12 PM
      • SD8 Port Question?
        TNTim So I tried connecting SD8 into the AES50 B port on the X32 compact. No sync light. I then connected a known good CAT5e cable between port a and port B on the X32 compact. No sync light at all on either port viewing the screen. Does this mean the X32 compact is bad as well?
        • Thu at 9:33 AM
  • New
    LisaClaber
    Newcomer - Level 1
    2022-08-09

    Hope someone can help me here.  I have purchased the podcastudio usb kit and there isn't any software with it, even though the booklet says there should be.  I have been on line and have no idea what I am supposed to download.  The direct website says I don't need software as it is plug and play, but the system doesn't plug and play. Any suggestions are greatly received.

    read more...
    0 5
    • LisaClaber
      ChrisEdwards1 Hi LisaClaber, have you yet registered your product? If not I would recommend starting here as upon registration you will be provided with the required software you need.
      You can register your product by going to the support tab at the top of the page.

      If you are using this with a PC it is also recommend to install the ASIO4ALL Driver, this can be downloaded directly from the following site for free:

      https://www.asio4all.org/

      I would also recommend checking out the following video we have on Podcasting as it includes some very useful information on how to get started:

      https://www.youtube.com/watch?v=XsUo-wXLvdg
      • Tue at 5:02 AM
  • New
    Shanog5050
    Newcomer - Level 1
    2022-08-09

    Uploaded new 21 firmware 

    Had on there the New Pitch control I've never used this effect an not sure how to operate. 

    Is there any file/paper work on how to operate that on the console on a channel. 

    0 5
    • Shanog5050
      Nigel67 Dear Shanog5050. Thank you for your information request. This is something that we are looking at producing and when done, the documentation will be added to the MCloud. Many thanks.
      • Tue at 3:19 AM
  • New
    Keisinho
    Newcomer - Level 1
    2022-08-08

    Hello all,
    I have two doubts about DCX2496 and I hope you guys can gimme a hand.


    1 - How can I update the unit firmware securely. It´s not mentioned in the user manual as far as I got to see.

    Already tried to Google it, but didn´t find anything that could help.

    2 - I need to configure this unit to feed 5 two-way active speakers (not 5.1, it will be 3 front speakers LCR and 2 LR in the back delayed), plus a pair of subs. I don´t need the xover feature (all output must be fullrange once the speakers already have their own crossover processing), I´ll just need dynamics and delay features to setup the system. I did not see it in the manual, is it possible? Or should I extend the all filters settings from 40 Hz to 16 KHz manually?

    Thanks in advance for some tip.

    read more...
    0 12
  • New
    joehughes00000
    Newcomer - Level 1
    2022-08-08

    Hi team,

    Wondering if any of you smart people would be able to help me out.

    We have a school production coming up soon and I want to run multiple outputs from QLab. We don't have a good soundcard so I figured I would use the USB Card in the back of our M32...

    Is there a way for me to send my CARD inputs (coming into the M32 from my laptop) to the X32C side stage (being used for monitors).

    I thought this could have something to do with the fact that AES50 is 48x48? Currently IN 1-16 for both consoles are coming from the X32C (wless mic recievers) and IN 17-32 are coming from a DL16 on a separate AES50 line for the band.

    Thanks!

    read more...
    0 10
    • joehughes00000
      Paul_Vannatto On the M32, go to the Routing, AES50 screen and assign the desired Card block of 8 to the appropriate AES50 block of 8. Then on the X32C (assuming you have a stagebox connected to it, since it does not have any physical analog output of itself), go to the Routing AES50 screen and assign the appropriate AES50 block of 8 (from the M32) to the desired AES50 block of 8 (for the stagebox outputs).
      • Mon at 4:49 PM
  • New
    Bviolin
    Newcomer - Level 1
    2022-08-08

    Can anyone help to why this wonderful mixer I just found out after not understanding during a show why it was behaving like this it seems the two mono channels we are given only one of them is actually sending to left and right. Channel 9/10 when plugging into the mono L input sends perfectly to left and right side… But channel 11/12 which is exactly like channel 9/10 is only sending to the right side?

    read more...
    0 6
  • New
    klusmeyerokla
    Newcomer - Level 1
    2022-08-08

    So I recently got a X18 from Reverb and when i got it, everything was working fine. As i started to build my IEM rack system I figured i should run an external router to get a stronger signal...this is where things began to take a turn. I got the router set up and then magically i started getting no input signal at all. I've tried literally everything. Resetting everything, turning things on and off, trying the Ipad or the laptop. updating firmware, different inputs. The faders arent getting any signal at all. when i plug the IEM transmitters into the AUX and turn the X18 of i hear a pop so that is getting signal, but nothing else. Someone please help lol. I've checked all my routing. it seems to be locked in. I'm just so confused as to what is going on. 

    read more...
    1 3
Go to page