• dhsherbert
    Contributor - Level 1
    2019-08-12

    Hello!

    I have an iP300 that I use with my EWI5000. It is stated that the iP300 has Reverb/EQ, but I can not find how the control the Reverb (and neither can the Tech Support for Sweetwater Music). Can anyone help?

    Thanks!

     

     

     

    read more...
    0 176
    • dhsherbert
      KenMitchell

      Hi Douglas ( @dhsherbert ), 


       


      Welcome to tthe community. 


       


      Disclaimer: I don't have one of these in front of me.   From looking at the QSG on Page 9 and 10, it looks like you press the "Process" button, use the encoder to get to "Input", and then it gets fuzzy.  I can't tell if you press the encode knob to select or the "Enter" button to select.  Once selected, you should see Channel A, Channel B, and Channel BT.  Again, use the encoder to rotate through the options and then select it with whatever method you found above that works.  You should be able to adjust input level EQ and Reverb for A and B. 


       


      Hope this helps, 


      Ken


       

      • August 13, 2019
    • dhsherbert
      LiamArthurs

      Get the app - its is excellent ;- 2 screens and you have control- inputs vol FX Eq - EZ 

      • January 1, 2020
  • JimDillon
    Contributor - Level 1
    2019-12-24

    What is the differance in Ip2000 ver 1 and ver 2?
    If it's software is there an upgrade for the software?

    0 275
    • JimDillon
      GaryHiggins

      @JimDillon I have been trying to sort this myself for a while now as I own an ip2000 v1 system. What I have come to find out, the v2 system can get firmware updates and the v1 can not. I hoped it would be easily upgradable by simply installing the firmware. It is not. The firmware update is done via the Turbosound app which is the same version for both v1 and v2. The app can detect if you have the V1 or V2 system and if it's V2, it allows the firmware upgrade-I believe there have been 2 so far.

      • December 24, 2019
  • Eldjmix1
    Contributor - Level 2
    2019-12-04

    Does anyone have a parts manual or parts list? I had my speakers bashed with a bat (client bought me new ones) and now I'm trying to get parts to fix? 

    IMG_3402(2).jpg
    0 280
  • BronxBluesman
    Contributor - Level 2
    2019-11-15

    I just purchased 2 IP300 and 2 IP12B sub's

    I am looking for covers for them and do not see any on the Turbosound web site.

    Love these speakers and want to protect them

    0 369
    • BronxBluesman
      KenMitchell

      Hi Barry ( @BronxBluesman ), 


       


      Welcome to the community.  I'd recommend you check out Tuki Covers.  They have one specifically for the ip300 but I didn't see one for the ip12b.  They do have one for the ip15b so I'm sure they'd be happy to make custom one for you for what I've found to be a very reasonable price.  I've found their quality to be top notch. 


       


      http://www.tukicovers.com/amp-and-speaker-covers-bags/turbosound/turbosound-inspire-ip300-powered-column-loadspeaker-padded-cover/


       


      Hope this helps, 


      Ken


       

      • November 16, 2019
    • BronxBluesman
      BronxBluesman

      Thanks man:


      I have another question.


      What is the best way to cable from my IP300 to my IP12B

      • December 15, 2019
    • BronxBluesman
      KenMitchell

      @BronxBluesman 


       


      Hi Barry, 


       


      It depends on what mixer you are using and if you want the mixer to control the low end or use the crossover in the sub.  I'd probably start with a pair of XLR cables from the mixer L/R into Input A/B of the IP12B and then I'd take a pair of XLR cables from Link A/B on the IP12B into Input A on each of the IP300s. 


       


      IP12B-IP300.png


       


      Hope this helps, 


      Ken


       


       

      • December 15, 2019
    • BronxBluesman
      BronxBluesman

      I am using an Allen and Heath Zed 10 FX


      Right now i am going from the board to the IP12B and then to the IP12B


      Are you suggesting i go to the sub first?


      By the way thank you for taking the time, i so not no much out this and am learning

      • December 15, 2019
    • BronxBluesman
      KenMitchell

      @BronxBluesman 


       


      Hi Barry, 


       


      I usually go to the sub first to keep as much cabling as I can on the floor and to reduce the number of cables I have to run to the PA speakers.  Rather than running 2x XLR cables + power up to the speakers I only have to run 1x XLR cable + power if I come off the sub.  Electrically it's the same either way. 


       


      Ken

      • December 15, 2019
  • Mhound
    Contributor - Level 1
    2019-12-15

    I'm very frustrated because for over 2 hours I've been negotiating this site with no answers, and going in circles answering and re answering the same questions but no info from this site.  

    All I want to know is where to get some technical info such as schematic or service manual to repair this Turbosound IQ15B with blown parts on the amplifier and power supply boards.  Or where to get replacement boards..

    Ray

    read more...
    1 233
    • Mhound
      KenMitchell

      Hi Ray ( @Mhound ), 


       


      Welcome to the community.  As far as I know, neither TurboSound nor any of the other Music Tribe companies for that matter, publish schematics or services manuls for their products.  Your best option is to open a support ticket here: https://www.turbosound.com/brand/turbosound/support#googtrans(en|en)


       


      You should receive an auto-reply email shortly after opening the ticket. If you don't, double check your spam folder.  That email will say that someone will contact you within one business day. Be patient as that's been more like a week ( or more) these days. 


       


      Hope this helps, 


      Ken

      • December 15, 2019
  • sonidokasero
    Contributor - Level 1
    2019-12-11

    Hola, buenas tardes. Soy Rolando, desde Chile. Escribo para solicitar los datos gll para Focus3.1.10 de el altavos M12 de la serie Milan de Turbosound. saludos 

    0 88
  • BobKraus
    Contributor - Level 1
    2019-07-19

    I have been trying to get this to work using the instructions, but they just seem to be missing a step. I would like to use the Turbo Control App to control both of my IP1000s, but I can only seem to get one to be controlled. The Master/Slave feature doesn'r seem to work either... Any help?

    read more...
    0 195
  • asui
    Contributor - Level 1
    2019-10-29

    Where can i relocate the Top columns for the turbosound ip 3000 for purchase  thanks

    0 102
  • FrankHarlan
    Contributor - Level 2
    2019-10-02

    I can here a signal from the HF driver, but nothing from the LF driver. I have updated the firmware and it did not fix the problem.  Any suggestions?

    0 197
    • FrankHarlan
      Paul_Vannatto


      @FrankHarlan wrote:


      I can here a signal from the HF driver, but nothing from the LF driver. I have updated the firmware and it did not fix the problem.  Any suggestions?





      Hi Frank,


      Welcome to the forum. Have you had a look at the EQ or crossover settings in the DSP? It may have a very high high-pass setting.


       

      • October 2, 2019
    • FrankHarlan
      MatteoBarbaro

      Hi Frank,



      I think that shoud be the connector between the amplifier and the LF speaker, if you don't solve the problem with the suggestions of Paul of course. Remember that iQ loudspeakers are Two way biamp, so you have two amplifier output, one for each way.


      If it's in warranty i suggest you to contact your reseller.



      Regards,



      Matteo

      • October 28, 2019
  • dilbert_3000
    Contributor - Level 2
    2019-10-21

    I have a switch in the booth on my TBV123 line arrays to remove and apply power, before powering up and down the X32.  When I use the switch, the speakers power up normally but when I power them down, while the X32 is powered up, the speaker LCD screens flash blank a few times and occassionally I can hear a slight clicking in the speakers in conjunction with the flashes. 

    The speakers do not try to boot and  nothing appears on the screen, only the LCD screen backlight flashes blank multiple times over 5-10 seconrds before going dark completely. (The number of flashes and duration is never the same)  I have a couple floor monitors on the same circuit, which go dark immediately as expected. All the speakers are supported over Ultranet connections back to the X32 through a P16 Distributor.   

    read more...
    0 120
Go to page