Statistics

180,741 members
49,546 posts
  • 2020-09-11

    Recently purchased this amp and wanted to set it up with 4 independently adjustable mono outs.

    I have Main LR as input from my X32 connected to input A and B and amp set to mono. Output for A and B is identical and adjusts with the control knob for channel A. No separate response on channel B.

    Pretty sure I'm doing something incorrectly...

    read more...
    0 3
    • Perkij
      Perkij Just noticed that channels B and D wire to 2+ and 2-.
      • Sep 11
      • Behringer NX4-6000 Output Configuration
        Dave Morrison The signal to B and D are present on both "A" (2+, 2-) & "B" (1+, 1-) and "C" (2+, 2-) & "D" (1+, 1-) respectively. You don't need 4 pole cables unless you want to send both signals down one cable.
        • Sep 11
    • Perkij
      Perkij Could that cause this issue? My apologies, I do not have any 4 pole SpeakONs on hand to try...
      • Sep 11
    • Perkij
      Dave Morrison Don't set the switch to "mono", use "stereo" instead. Mono will send input "A" to both amplifier "A" and "B". The same is true for C and D
      • Sep 11
  • 2020-08-17

    Hello,

    I'm a federal contractor that requires equipment from a TAA country.  So the items cannot be made in China and certain other countries.   Where is the E 8:2 made? or country of origin

    TAA - Trade Agreement Act 

     

    Thanks

    GK

    read more...
    0 6
    • Gdlpro
      David Knighton Hi Gdlpro,
      If you look at the image of the rear panel on the far right side, you'll see the unit is manufactured in Thailand.
      https://www.labgruppen.com/labgruppen/product?modelCode=P0CPL
      • Aug 17
    • Gdlpro
      Gdlpro Thank you, ok since Thailand is not a TAA country this equipment cannot be used in Federal installations
      • Aug 17
    • Gdlpro
      Alexander Lane Hi there,

      Correct that E series is made in Thailand, however there are other Lab.gruppen models which are made in Sweden that might suit your requirements. I believe Sweden is on the TAA compliant list :)

      D Series (2U version not slimline)
      PLM+ series
      FP+ Series
      C Series

      Hope that helps!
      • Aug 21
  • 2020-08-06

    I have several iNukes the fans have quit working in. Is there an easy fix? or a repair depot? I am really frustrated with the current support setup create a ticket and it sits for days...........

    0 6
    • cwilliams4816
      Chris Edwards Hi cwilliams4816, could you please share your case number and I will look into the current status of this for you.
      • Aug 6
      • Fans do not work iNuke NU4-6000
        cwilliams4816 CAS-126264-Q2X1Y9 this is on my NX6000 with protect issues, this is in addition to 2 - NU4-6000's with fan issues, I figured making a ticket for the fan issues was pointless I just want to get them repaired.
        • Aug 7
    • cwilliams4816
      Chris Edwards Hi cwilliams4816, thanks for providing this. Upon checking I can see my colleague William reached out to you on the 07/08/2020, could you please confirm if you have received his email? Please check your spam and junk folders if you cannot find anything in your main inbox. If you cannot find it please let me know and I will request it to be resent.
      • Aug 9
    • cwilliams4816
      cwilliams4816 I did not find the email in any of my accounts. It may have been lost.
      • Aug 10
    • cwilliams4816
      Chris Edwards Hi cwilliams4816, thank you for letting me know. I have asked my colleague William to reach out to you again. Please keep an eye on your spam and junk folders as well as your main inbox for his reply.
      • Aug 10
  • 2020-08-05

    To whom it may concern:

     

    All Lab Gruppen download links are broken. I am needing the following to complete a current installation:

    E 12:2 manual

    Nomad NLB 60B manual

    Nomad NLB 60B device control software (most current version)

     

    Thank you in advance for your timely help.

    read more...
    0 6
    • mikeatbormann
      Nigel Turner Thank you for reporting to us. I will raise this with the web people and get them to fix the links. Please accept our apologies.
      • Aug 5
  • 2020-07-15
    HI GUYS I'M GOING TO ASK ABOUT BEHRINGER NX4-6000 RMS POWER, IS THIS CORRECT? BEHRINGER NX4-6000 Specifications: • Output power (per channel, four channels): 315 watts RMS, 440 watts peak (8 ohms), 680 watts RMS, 860 watts peak (4 ohms), 1040 watts RMS, 1600 watts peak (2 ohms) • Output power (per channel pair, bridge mono): 1250 watts RMS, 1600 watts peak (8 ohms), 2050 watts RMS, 3000 watts peak (4 ohms) • Frequency response: 20 - 20,000 Hz, +0/-2 dB • Distortion: < 0.2% • Signal-to-noise ratio: > 100 dB • Power supply: 220V, 60 Hz • Dimensions: 3.5" H x 19" W x 12.2" D (95 x 482 x 310 mm) • Weight: 12.4 lbs.
    read more...
    0 10
  • 2020-07-11
    Greetings! Is IT possible to use Lab.level4 volume Control with C20:8X Amplifiers? Thanks for the reply! Miha
    0 9
  • 2020-07-06
    We heard a pop and then the amp stopped working. Wondering if this can be reset or if the amp is fried. Should note the fan is no longer coming on.
    0 10
    • cauleyflower
      Leah D Hey cauleyflower! Please sign up or log in and create a Care Ticket to have an Amplifier Specialist help you with your device. Just log in, click on the Support link above, and fill out a Care Ticket. Thanks!
      • Jul 6
  • 2020-07-05
    Hello Question: Is the following normal? Problem: When I switch the amp off at the amp power switch I get a loud 'bang' through the speakers.
    0 2
  • 2020-07-03
    i have no ide where to find the usermanual for model lab 2000c. i have found all other old models like my lab 1200c quatro but the 2000c seems to be inposible to find eny sort of information
    0 8
    • Dyslexia
      Dyslexia Reference photos
      • Jul 3
    • Dyslexia
      Chris Edwards Hi, i hope you are doing well. I have included a copy of the user manual for you in the following link https://we.tl/t-om796zvhHr I hope this helps.
      • Jul 5
      • cannot find user manual for LAB 2000c
        Dyslexia thanks, it realy did!
        • 1
        • ·
        • Jul 6
  • 2020-07-02
    Hi all, We bought the amp a year ago - got sidetracked by my son's brain cancer and didn't use it till recently. Built an isolation cabinet for it, got it all set up, turned it on and nothing. No hum, no signal - the only sign of life is a small green light. We tried 3 new cables but still nothing. I believe it's still under warranty, but if it's something we can fix, that would be best. Any kind of help is greatly appreciated and thanks in advance.
    read more...
    0 6
    • FireballXL5
      Chris Edwards Hi FireballXL5, i hope you are well. If you have not already done so i would recommend that you open a Care ticket. At the top of this page, click Support -> Care -> Create a Care Ticket and select Type: Service request. Make sure that you enter all required (*) data before clicking Submit. Once submitted one of our specialist will be in touch to advise further.
      • Jul 6
Go to page