Statistics

305,975 members
190,318 posts
  • RollieHallen
    Contributor - Level 2
    2017-11-04
    I do a significant number of outdoor gigs and after using Mixing Station Pro's High Contrast skin I'm spoiled!

    I can invert the colors on the display in windows or linux, but the color change is weird
    0 282
  • JohnBaker
    Contributor - Level 2
    2018-01-28
    "Apple iOS11 and High Sierra are currently not officially supported for the X-Air apps. You are recommended not to upgrade if you rely on the apps for your day to day operation."


    OK, that was the official Behringer statement from over four months ago. Hopefully it doesn't take that long to test compatibility, right?


    So what's the latest? I rely on the X-air apps for my day to day operation and would like to upgrade my operating systems, but I'm terrified and losing sleep. Should I update my iPad and MacBook to the latest operating systems, or do so but live in fear using X-Air at gigs? Has anyone using iOS11 or High Sierra had issues using X-Air apps?
    read more...
    0 936
    • JohnBaker
      StephenM_Shirle John:



      I have been using XAir to control a XR18 at our church for about a year now using a MacBookAir running macOS High Sierra Version 10.13.2.



      I just upgraded to Version 10.13.3 with no apparent change in the operation of the XAir application.



      We have had no difficulty in connecting to and controlling the XR18. We are using a Netgear dual band external wi fi router mounted high up in the sanctuary. This router has never given us any connection difficulty and generally logs in automatically. Once recently it logged in to another wi fi network, but that was easily remedied quickly. The signal is strong enough to allow connection in an adjoining patio which we intend to use as an outdoor performance area as soon as we can bring out some mike lines to that area. The patio is outside of the range of our Shure radio mikes so we will have to rely on wired mikes in the patio, but the control link with wi fi works fine.



      I am pleased with the battery life on the MacBook Air since it has no hard drive motor drawing on the battery. I have never had the battery become an issue.
      • February 1, 2018
    • JohnBaker
      JohnBaker Stephen -- thanks so much for the update. That's great to hear! I use a MacBook Pro to edit my X-Touch when home rehearsing, but use an iPad Mini and Akai MidiMix when performing.



      So, I think I'll go ahead and update my MacBook to High Sierra — I've been wanting to. But I'll hold off on updating my iPad to iOS 11 until I hear from someone who has been using X-Edit successfully on that platform. I'm surprised that Behringer hasn't kept us updated.



      Thanks again, and happy mixing...
      • February 3, 2018
    • JohnBaker
      Roblof Ooops.... I've forgot to change that .





      John Baker;139464 wrote:

      "Apple iOS11 and High Sierra are currently not officially supported for the X-Air apps. You are recommended not to upgrade if you rely on the apps for your day to day operation."


      • February 3, 2018
    • JohnBaker
      JohnBaker Ooops! The App Store says iOS 8 and above, but I wasn't going to take any chances. So all is OK with iOS 11 now? Thx!
      • February 4, 2018
    • JohnBaker
      Roblof There are no known issues other than that you need to use the midas q-mix instead of the behringer one due to 64-bit compatibility requirements.





      John Baker;139932 wrote:

      Ooops! The App Store says iOS 8 and above, but I wasn't going to take any chances. So all is OK with iOS 11 now? Thx!
      • February 4, 2018
  • saheb
    Contributor - Level 1
    2013-06-06
    hi.my name is saheb .i have big problem with impact twine.
    my audio interface worked corectly yesterday but today i havent any out put.any out put in hephons line and anlog out lines and no worked mic lines.it hasent any software problem.my pc has known my card . i change mme system to asio in sonar x1 only and i heard bad noise.then i dont know what happend????.
    the orange lights (mono.side) is flashin at first and then fix (pair).volums and keys no worked
    we havent any tc electonic service center in iran.
    please help me
    read more...
    0 634
  • TylerTrice
    Contributor - Level 2
    2018-05-16
    Not sure if this is possible, or if this should be in feature requests but...

    is there a way to only be able to select 1 mute group at a time

    mute group 1 is on, press mute group 2, mute group 1 unmutes, etc
    0 428
    • TylerTrice
      AnthonieHunter Not sure why you would want this?

      What are you trying to achieve?

      I admit it can be confusing when mute groups are overlapping.

      But sometimes I want them to overlap.

      Just a matter of setting it up the right way, and know what you are doing.

      Or maybe I am missing your point, so please explain.
      • May 16, 2018
    • TylerTrice
      TylerTrice Church has main area, mom/dad room, stream.

      At certain points they want podium mic 1 muted in the mom/dad+stream but not main area.

      At certain points they want podium mic 2 muted in mom/dad+stream but not main aread, and then podium mic 1 un-muted, etc

      They were originally using mute groups, but would forget to unmute the previous mute group, and then get confused, and then all hell breaks loose and they are pressing every button possible!!!

      I solved this by copying the channels (only using 8 inputs) twice, and labeling them...

      podium mic

      podium mic M/D

      poidum mic STREAM

      and assigned mute groups accordingly to mute the mic in the appropriate area, it works now.

      Just wondering if the church's orginal idea of mute groups being only 1 at a time was an option
      • May 16, 2018
    • TylerTrice
      Paul_Vannatto Hi Tyler,



      Each mutegroup is independent of each other and only affects what is assigned to them. Granted you can overlap assignments (as Anthonie mentioned) - but I would concur with Anthonie, make sure you are knowing what you are doing if you do so.



      You can emulate what you want with a couple of snippets, which can be assigned to a couple of assignment buttons. For example if you have channels 1-4 on one group (initially muted) and channels 5-8 on a second group (initially unmuted), create the following 2 snippets



      #2.7# "Mute 1" 0 0 0 0 1

      /ch/01/mix/on off

      /ch/02/mix/on off

      /ch/03/mix/on off

      /ch/04/mix/on off

      /ch/05/mix/on on

      /ch/06/mix/on on

      /ch/07/mix/on on

      /ch/08/mix/on on



      #2.7# "Mute 2" 0 0 0 0 1

      /ch/01/mix/on on

      /ch/02/mix/on on

      /ch/03/mix/on on

      /ch/04/mix/on on

      /ch/05/mix/on off

      /ch/06/mix/on off

      /ch/07/mix/on off

      /ch/08/mix/on off



      Or you can create a Live Toolbox tidbit or a custom button with the following command (first setup the mutes for initial setting)



      Toggle channels 1-8 mute
      • May 16, 2018
    • TylerTrice
      TylerTrice are there custom buttons available on the apps?

      They have an X32RACK and use only tablets
      • May 16, 2018
    • TylerTrice
      Paul_Vannatto What tablets are they using - iPad or android?
      • May 16, 2018
  • Francois43912
    Regular Contributor - Level 1
    2020-07-24

    HELP!!!

    Can someone please assist or guide me. 

    I have just aquired a TC Helicon Voicelive Rack that I wish to use in my hobby studio in the following ways.

    • Have my singer sing a dry track then using the voicelive rack after the recording to audition different effects then eventually record.
    • Have my singer perform and record the performance from the voicelive rack

    I am sure the issue is a matter of routing, but boy oh boy; this Wing is very difficult for me to use.

    As of right now, I have my equipment plugged in as follows...

    • A Condensor mic plugged into Local 7
    • Two 1/4 inch cables plugged into Aux out 1 and 2 feeding into the line in of the voicelive rack (with a 2 into one adapter)
    • Two XLR cables plugged into the output of the voicelive rack connected to Local inputs 5 and 6 of the wing

    In return I will record a video an upload it to youtube to help others that may be in the same boat as I. I would very much appreciate step by step instructions on how to do this. If only there was a class somewhere I can take.

    Many thanks in advance and I shall eagerly look forward to any help.

    Paul

    read more...
    0 122
    • Francois43912
      TvR Dear Paul,

      There are a few different ways to get your connection to work.

      First thing is, you don't need a stereo input into your VoiceLive. So the 2 into one adapter you are using is not necessary. I suggest you will use a single 1/4" jack (aux out at the Wing) to 1/4' jack which you feed into your VoiceLive rack Line In input.

      The stereo signal out of your VoiceLive to your Wing is perfect!

      To insert the sound in to your DAW you have a few options. Also if you want to use the effect in a live situation.

      In a studio situation, i would suggest to only use the Wing as a direct in and out audio interface solution. So what you do is going in to the routing page, select the output button. Select AUX out 1, and assign the input from there to USB channel 1 for example. To create the return you select the input tab in the routing screen. To create the return channel from your VoiceLive to your computer you will do the opposite. So you select the USB AUDIO on the left side, select for example USB 1, and on the right site you select the analog in (5 and 6) and your circle will be round.

      You should be able in your DAW to insert external effects. The benefit of doing this is that you will have an option to compensate for the latencies you do. Per DAW it will be a bit different how to do it, so i suggest to google this on your specific DAW. (example: https://www.soundonsound.com/techniques/using-hardware-effects-your-pc-software-studio)

      In a live situation, i would suggest to send out your singers vocal via a bus, which is patched to an output, into your VoiceLive, and have it back on a return channel so you have full send/return and mix control over your effect.

      Hope this helps.
      • July 30, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        Francois43912 Hi Thim, THANK YOU! The effect loop portion is now solved for me. If I can further indulge in your kindness, my final issue is as follows... I have a microphone connected to Lcl input #8. What I would like to do in addition is to have THAT microphone permanently routed via the Wing directly to the Voice Live Rack. My goal is, whenever I record vocals, I use 2 mics at the same time, one to record the vocals dry and one recording vocals processed by the voice live rack. I hope this is doable, thus far I seem to be creating feedback loops. A Million thanks in advance! Paul p.s. Stereo panning does not seem to work
        • 1
        • ·
        • July 30, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        Francois43912 Just wanted to add that I am strictly using the wing as an Audio interface/Control Surface only. Also another problem reared it's head, When I try to export processed vocals to an mp3 from my DAW; the vocals play dry/un-processed. Once I get this worked out, I will share my adventure on you tube to help others. Thanks again Thim!
        • 1
        • ·
        • July 30, 2020
    • Francois43912
      TvR Hi Paul,

      You want to have the microphone directly routed to the VoiceLive but you have 2 mic's during recording? I think i am lost here but let's assume the following: If you are using 2 mics, you would have 2 inputs, and you then can insert on the 2nd channel an external FX on the insert area. (you will need to sacrifice one of your FX rack slots.

      If you are using only 1 mic. I would suggest to have the local in 8 (which you use) send/split to 2 different channels. (one of the perks of digital and doubling signals) One will be the dry signal and the other will be the wet. On the 'wet' channel you will do exactly the same as i said before. Insert on that channel an external FX insert at the insert area via the FX rack.

      There are a few ways to tackle the bounce without processing. I don't know what DAW you are using, but look into Offline and Online bouncing. Or record the 'wet' signal to a track when you ready setting up.
      • July 31, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        Francois43912 Hi Tim, The second mic in question is a condensor purposed for recording dry vocals only. Please kindly view this video I have just made that can hopefully better explain the situation I am faced with. Again, thank you for your continued support.
        • July 31, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        Francois43912 https://www.youtube.com/watch?v=1niF7f_4oY0
        • July 31, 2020
    • Francois43912
      Francois43912 Hi Thim, Thank you for your kind continued support. Later on today I will post a video on YouTube that will better describe the issue at hand.
      • July 31, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        TvR Hi Paul,

        So i was looking in to your video and somehow i don't know why you are getting wrong. Let me try to explain it again.

        Recording:
        - You don't have problems recording your mic directly to your DAW. So what you did. Local in #X is send to USB #X
        and your DAW is recording that channel. Your desk is not interacting in this one at all except setting the gain/48V
        etc for your MIC PRE.

        - Next thing you did is to patch your mic to a channel of the wing
        In your Wing you will patch that same Local in #X as above to Channel #X. So the mic signal has been split to your Wing and your daw.

        - In your DAW you are now recording your mic on channel #X and your Wing input now is available for sending monitoring to your Musician. (if you do this via your DAW you will have to much latency)
        In your DAW you will send the mic recording channel to USB output #X. In your Wing you will patch this USB channel to the ALT input of your mic channel.

        - In your video your DAW has a playback. So in your DAW this Playback is on USB out #X and #X. What you
        need to do, is to patch this specific USB #X and #x channels to the MAIN and ALT input for your PB channel. So
        when you switch in general between your MAIN and ALT you will always have that playback on those channels.

        External FX.
        You want to use an External FX. So what it looks like you want, is to record everything in to your DAW and you are going to mix on your Wing. (so no mixing will be done in the DAW)

        So what you could do then, is not to insert your VoiceLife in your DAW. But split your local input #X to a second channel (don't forget to send the related USB return to ALT input as mentioned before), insert your VoiceLife rack on that one OR use the Send and Return method by sending your vocal via a bus to your VoiceLife Rack and let it return on a channel OR send your mic signal to a bus, and insert the the VoiceLife rack on the bus. So all depends on the situation and your preferred way of working.

        The return on a channel you can send to the monitoring bus of the Musician. If you do it on a bus, be careful, not all busses in the Wing can send to busses (bus-to-bus) for monitoring purposes.

        When you recorded everything and you mixed everything on your wing, you will need to 'print' your mix. So you will record the outputs of your Wing to 2 new tracks in your daw which will be your final mix with everything in it.

        I hope this will make the process a bit more clear and your question.
        • August 3, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        Francois43912 Hi Thim, You have been awesome and very patient with me thus far and please know I am very grateful and cannot thank you enough. Is there any way I can send you a a snapshot file from my wing on this forum. Perhaps you can adjust it? I am sorry I am still struggling with this. Regards, Paul
        • August 3, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        Francois43912 Here is the snapshot on dropbox.... https://www.dropbox.com/s/pi7knzqvrs8yl5a/STEREO%20VLRACK%20LOOP.snap?dl=0
        • August 3, 2020
    • Francois43912
      TvR Hi Paul, i missed your previous message. Please send me an email at: [email protected] with your snapshot. Seems not to work this link. Thanks
      • August 12, 2020
      • Help desperately needed with using a voicelive rack as outboard with wing and cakewalk
        Francois43912 Hi Thim, any luck with this?
        • August 31, 2020
  • DannyBerry
    Contributor - Level 2
    2018-05-28
    Hi, I am new to the X32 products. I purchased an X32 Rack, S16 digital snake and a P16 powerplay.

    I have a few questions about routing, inputs, outputs. I have watched all the YouTube videos but none of the cover my specific need.

    Use: I am going to have the X32 Rack in my main amp rack so I will be using the S16 as inputs 1-16 for stage gear (drums, amps, anything near the back of the stage) and my X32 Rack as inputs 17-32 (vocals, acoustic guitar, keys, anything near the front of the stage). I have one P16 that I want to run out of the S16 to give to the drummer for his IEM.

    Questions: I thought with the X32 Rack and the S16 I would have 16 outputs to use for bus sends such as for on stage monitors and performers IEM. When I am in the routing section on the sends menu, there is an *astrick by outputs 9-16 with a warning stating these must be physical outputs. The reason I wanted 16 outputs is I wanted to use the 8 from the X32 rack to feed L/R main using 7 and 8 and have 1-6 for front of stage monitor wedges. I was wanting to use 9-16 from the S16 to feed IEM's for performers that might need stereo mixes and or other monitors such as a drum monitor when not using the P16. It appears I really only have 8 total outputs so 6 for monitors and 2 for L/R main. I did notice that for the drum monitor I could use the outputs from either the X32 rack or the S16 so I am giving up one front monitor and running the drum monitor out of output 6 from the s16 and my front five monitors from 1-5 outputs from the X32 rack. Is it not true the with the Rack and not the console that I only have 8 sends (physical) even though the S16 should give me an extra 8 and that I can use either the X32 or the S16 to mix and match the 8 phyicical outputs?

    Second issue: I am running all my front vocal mics including the lead vocals into the Racks channels 17-21. I am connecting the P16 to the ultranet from the S16 since it is near the drums. The issue I have is that the drummer can get anything 1-16 that is routed to his P16 but he does not get any channels that are connected to the Rack 17-21 which are the vocals. The way we fixed this was ran an eithernet cable from the P16 to the X32 rack and then I could route any of the 32 channels to the P16. I know this has to do with my main routing because he was only getting the physical outputs from the P16 since that was the ultranet he plugged into. Does anyone have a routing schematic for my particular setup, how I want to run everything. I understand the routing of the P16 and have them setup correct because if I hook the P16 into the X32 Rack and not the S16, I can route any of the 32 channels to the P16 so it has to be in the general routing that I am having issues with. I even watched videos on the routing page but no one explains it in the context I am using the X32 Rack, S16 and P16.
    read more...
    0 3,013
    • DannyBerry
      Paul_Vannatto Hi Danny,



      Welcome to the forum. For your first question, please ignore those asterisks. They are only warning you that there are only 8 physical XLR outputs on the X32 Rack. I told them when they introduced that in firmware 2.0 that it would confuse the users - welcome to the club.



      For your second question, that does seem to be a routing issue. I would suggest you attach your scene file so that we can have a look and better advise (without wasting a lot of time and effort). Here are the instructions
      • May 28, 2018
    • DannyBerry
      DannyBerry I will check out the how to send you the routing. I did initially ignore, actually didn't see the astrics but I could never get any signal to the drum monitor, using the S16 output 1 which I thought I had routed to output 9. Once I could never get it to work and double checking my routing, I noticed the asctrics.
      • May 28, 2018
    • DannyBerry
      Paul_Vannatto

      Danny Berry;146564 wrote:

      I wanted to use the 8 from the X32 rack to feed L/R main using 7 and 8 and have 1-6 for front of stage monitor wedges.


      Yes and that is what you currently have, according to the scene you attached. On the Routing, Outputs 1-16 screen, the first 6 outputs are assigned to the first 6 mixbuses (M-SR, M-CTR, M-SL, M-XTR, M-XTR, M-DRM) pre-EQ. Outputs 7/8 are assigned to the Main L/R respectively post-fader. This block of 8 is assigned to the XLR outputs of the Rack (on Routing, XLR Out screen). All of this is setup as I would do it.





      I was wanting to use 9-16 from the S16 to feed IEM's for performers that might need stereo mixes and or other monitors such as a drum monitor when not using the P16. It appears I really only have 8 total outputs so 6 for monitors and 2 for L/R main.


      This is where there is mixbus and routing issues.



      First the mixbus issues. There are only 16 mixbuses in the X32 console. Typically the last 4 (mixbuses 13-16) are used for Fx sends, leaving 12 available for monitor mixes, etc. Currently you are using the first 6 mixbuses for monitor mixes (mixbuses 1-6). Then you are using the remaining 6 mixbuses (mixbuses 7-12) as 3 stereo pair subgroups. To me, that is a waste of precious mixbuses. Is there a reason for this? If you are wanting channel group master faders, use DCA's instead.



      Next the routing issues. Unfortunately you didn't mention which AES50 port (on back of Rack) you are using. But I can probably assume you are using the A port. The routing of this port is not correct. The first 2 banks of 8 are assigned the AES50 A inputs, meaning what is coming in from the S16 XLR inputs are going to the S16 XLR outputs. I don't think that is what you want. These first bank of 8 should be assigned to Out 9-16, meaning what has been assigned on the Output 1-16 screen (outputs 9-16) will go to the 8 S16 XLR outputs.



      Your "second issue" involves a misunderstanding of the P16 (also called Ultranet) as well as the routing. The P16 can only accept 16 total inputs. Those 16 signals are typically determined on the Routing, Ultranet screen. Current outputs 1-7 are assigned channels 3, 4, 6, 7, 9, 12, 13 respectively. Outputs 8-11, 15, 16 are off. Outputs 12-14 are assigned channels 19, 18, 17 respectively. The drummer needs to decide which 16 signals he wants to be sent to his P16.



      The second part of this is the actual Ultranet output ports. On the X32 Rack, it is hardwired to the Routing, Ultranet screen. For the stageboxes attached to the Rack via AES50, they get their Ultranet signals from the 5th and 6th banks of 8 (outputs 33-48) assigned to those AES50 outputs. Your current screen has these assignments correct for both AES50 ports.
      • May 28, 2018
    • DannyBerry
      DannyBerry Thanks for the response Paul. The scene I sent you was actually after I couldn't get the 16 outputs to work. So, I used 7-12 as sub groups. I do use the DCA's but I like to use them for the channels I want to control such as the guitar solo, lead vocals and effects from one page. I was not initially using 7-12 as sub groups. I had them routed to what I thought was the outputs of the S16. Virtual Output 9 = Mixbus 9 etc.... But when I plugged the drum monitor to the output 1 on the S16 and turned the drum-voc up in mixbus 9 nothing came out. I would think that because of the routing, I could actually make Bus 7 go to the S16 output 1 so that 7 and 8 outputs are not wasting bus 7 and 8 on the app.



      Putting that aside for now. I really need to get the P16 working from the S16 ultranet. I understand that the P16 only has 16 slots and I need to pick which of the 32 channels are going to be sent to the 16 P16 channels. The P16 is my drummers and he plays in another band also. I did not want to change his setup so that is why it you look at my setup, I am leaving some of this channels blank. This is what he needs and what I thought I had setup.



      P16 Board (app) out



      1 = ch 3 kick

      2 = ch 4 snare

      3 = ch 6 hi-hat

      4 = ch 7 tom-1

      5 = ch 9 flr-tom

      6 = ch 12 bass gtr

      7 = ch 13 gtr-sr

      8 = off

      9 = off

      10 = off

      11 = off

      12 = ch 19 vocal-sl

      13 = ch 18 vocal-ctr

      14 = ch 17 vocal-sr

      15 = off

      16 = off



      The problem was that when I can out of the S16 ultranet to the P16 only channels 1 = 13 came through. Since channels 17 - 19 which he needed for the vocals were from the X32 rack, they were not coming through. When we ran the ultranet cable to the x32 it all worked just fine. How can I get all 32 channels down the AES50 A port so that we can plug the P16 into the S16 which is only about 5 feet away instead of running a 50ft eithernet cable back to the X32 rack?



      If I send you a new scene file, can you tell me what I need to do in the routing to make the busses work?
      • May 28, 2018
    • DannyBerry
      Paul_Vannatto Hi Danny,



      Yes please attach the scene file that these signals do not work, since what I am seeing here, should work.
      • May 28, 2018
  • yann_
    Regular Contributor - Level 1
    2013-11-03
    FROM TC ELECTRONICS EVER REPLY On posts from people is there no staff to support people with problems here ???
    0 1,043
  • ErbsBischof
    Contributor - Level 2
    2014-01-03
    Hi everybody,

    I switched to a brandnew ASUS 750jh notebook from a dated Acer 9910 (Win 8.0/32) using TC Near 3.2, where all ran perfect.

    Now I use the ASUS 750jh Thunderbolt port with that single "Apple Thunderbolt > Firewire800" adapter.
    OS is Windows 8.1/64. No DAW installed yet.
    The Studio Konnekt 48 shows a solid blue light, confirming the firewire connection.
    TC Near 3.2 installed well, SK 48 is recognised and generally reacts to all inputs and setting changes.
    I'm using Safe Mode 1. No difference w other modes.

    But: Behaviour is very erratic, mouse cursor jumps around, showing the "busy-circle" on and off.
    Windows sounds, Youtube playback etc. stay all mute.
    After a minute or two Windows 8.1 crashes, it reports a "WDF violation".

    I have all internal audio deactivated. WiFi is off. Performance is "highest". Defender is off.
    No automated updates are active.

    Hardware properties show an "OHCI-compliant LSI 1394 host controller"

    LatencyMon reports an insanely high "Wdf0 1000.sys - kernelmode driver" and pretty high "dxgkrnl.sys (directx kernel)"

    Not done with all the testing yet, but I appreciate all kinds of inputs.

    Cheers,
    Erbs
    read more...
    0 8,052
    • ErbsBischof
      radioactivetoy This seems like compatibility issue with your Windows installation, the Asus chipset and the Apple Thunderbolt to Firewire -adapter. I don't think TC Electronic is able to fix that. You should try that combination with other Firewire devices to find out where the problem is. Propably you will have similar problems with other Firewire devices too. The solution would be different chipset and/or Firewire-adapter drivers. Or another Thunderbolt to Firewire -adapter that has a different Firewire chip.
      • January 2, 2014
    • ErbsBischof
      ErbsBischof Thanks radioactivetoy, I pretty much share all of your doubts.



      I will test run my Fireface 800 today, and eventually a Belkin Thunderbolt Hub/Converter, which hopefully has a little less "Apple" in it



      Cheers,

      Erbs
      • January 3, 2014
    • ErbsBischof
      hagen

      ErbsBischof wrote:



      After a minute or two Windows 8.1 crashes, it reports a "WDF violation".



      LatencyMon reports an insanely high "Wdf0 1000.sys - kernelmode driver" and pretty high "dxgkrnl.sys (directx kernel)"




      The TCNear 3.2 driver is not WDF based though. But you may follow http://forum.tcelectronic.com/topic/15393/tcnear-32-with-mavericks-and-windows-81

      and provide us some log files, so we understand whats happening on your setup.
      • January 3, 2014
    • ErbsBischof
      ErbsBischof Thank you, Hagen, I really appreciate!



      I applied for the beta forum, let's see how it goes from there.

      Collected a couple of minidumps as well and will provide those.



      I'd very much want to get my trusty and smooth SK48 running on my new machine.



      Cheers and thanks again,

      Erbs
      • January 4, 2014
    • ErbsBischof
      hagen

      ErbsBischof wrote:

      Thank you, Hagen, I really appreciate!



      I applied for the beta forum, let's see how it goes from there.

      Collected a couple of minidumps as well and will provide those.



      I'd very much want to get my trusty and smooth SK48 running on my new machine.



      Cheers and thanks again,

      Erbs


      Your welcome. It *should* work. Do have a chance to test-wise try a PCIe based firewire controller instead?
      • January 4, 2014
  • MrTeleportal
    Contributor - Level 2
    2014-02-07
    Is Konnekt set to +4dBu when you toggle the +4 icon to yellow. Or is it +4dBu when it is left grey?
    The manual and help feature on the app just says it toggles between but doesn't state what the settings are in what state.


    Any help would be much obliged


    Cheers

    Neal
    read more...
    0 2,539
    • MrTeleportal
      tacman7 Can't remember, I'm thinking greyed out is off...



      You should be able to hear the difference.
      • February 7, 2014
    • MrTeleportal
      tobyshark yellow is off
      • April 5, 2014
    • MrTeleportal
      biochill Note that with software 2.5.0 the sense of the +4 switch was changed for the SK48:

      http://www.tcelectronic.com/de/studio-konnekt-48/support/



      On a side note, I've found a nice website explaining the differences:

      http://www.harmoniccycle.com/hc/music-26-+4dBu-10dBV.htm



      TLDR: the difference between +4dBu and -10dBV is 11,79 dB. Meaning, +4dBu signals are 11,79 dB louder than -10dBV.





      In TC Near 3.6.1 when you press the +4 button (ie. it changes from GREY to YELLOW) the audio is less loud. This means that +4dBu is ENABLED, ie. the hardware connected to that input delivers at +4dBu (e.g. my Virus TI2). When ENABLED, the audio interface lowers the volume to make the input level compatible with other inputs at -10dBV (e.g. my Kurzweil K2000). Therefore, with all newer, louder equipment, enable the +4 switches (yellow), and with older, less loud equipment, disable them (grey).



      Also this is consistent with the other buttons in TC Near UI, such as the DIM or TO MAIN buttons. Yellow means ON, grey means OFF. Therefore, +4 in YELLOW means ON.





      The previous poster tobyshark said that „yellow is off“ but he might have been using software pre-2.5.0 which had the sense inverted.

      With 3.6.1 the answer is „yellow is on“.
      • February 8, 2017
  • TimCoult
    Contributor - Level 2
    2018-05-15
    Ive started using snapshots instead of saving scenes on the advice of some forum members but I have to say Im not impressed. I have twice now lost all my settings because of the way snapshots work.

    This what Im doing....

    After a rehearsal I go to snapshots and select the name of the snapshot I want to save - I have one called Latest. I click on it and press save. I then discover its actually loaded rather than saving because I made the mistake of DOUBLE clicking instead of single click, which to my mind is easily done. Surely this is a bad way for the software to work as theres no warning you are about to load a snapshot over your existing work.

    Am I missing something or have other users had the same problem?
    read more...
    0 986
    • TimCoult
      RexBeckett Which app are you using, Tim? I have never had this happen to me with either X-Air Edit or Mixing Station X Air.
      • May 14, 2018
    • TimCoult
      TimCoult Im using X Air edit on a MacBook Rex
      • May 14, 2018
    • TimCoult
      RexBeckett

      Tim Coult;145929 wrote:

      Im using X Air edit on a MacBook Rex


      I just tried it with X-Air Edit on Windows and a double-click also loads the snapshot but it wouldn't be likely to happen by accident. Is the MacBook mouse very sensitive? Maybe another user will comment?



      Most applications will load a file when it is double-clicked in a list. It may not be the behavior you want but generally it works. It would be worse if it defaulted to overwriting the file!
      • May 15, 2018
    • TimCoult
      Paul_Vannatto I agree with Rex that double clicking is standard default for loading, not saving. In order to save, you have to select the slot where you want it to go, change the title (at the top), then click on the Save button to the right.
      • May 15, 2018
    • TimCoult
      TimCoult Ok heres how it goes wrong for me....

      In the snapshot viewer theres a highlighted snapshot AND an orange snapshot. Im about to save and I think wow which one am I going to save to, so I double click on the orange one (which is the snapshot which is open) in order to select it and bingo my work is lost with no warning



      Why is there a highlighted snapshot as well?
      • May 15, 2018
Go to page