Statistics

254,618 members
132,321 posts
  • New
    studiorecording
    Contributor - Level 2
    2021-09-28

    The X-Touch 8 channel, the X-Touch One both work fine. But the extender will not show text.

    I have 2 extenders and both exhibit the same results.

    0 9
  • New
    FlipF
    Newcomer - Level 1
    2021-02-26

    My Wing was just returned from replacing the warranted malfunctioning touch screen, and now the headphone jacks built in on either side of the console are not working.  I pressed the Monitor Section 'View' and confirmed there is signal.  I also plugged the headphones directly into AUX OUT 7 & 8 which had sound.  I would appreciate any thoughts on what else to try.  

    Thanks

    read more...
    0 144
    • FlipF
      GaryHiggins Mon A (headphones) needs to be routed to aux7/8 and Mon A needs to be the focus..maybe it got changed somehow. I think B is for monitor speakers and C is both...
      • Feb 26
    • FlipF
      FlipF Mon A is routed to AUX OUT 7/8 (See photo). I did not change anything on my settings, and even tried reloading ‘snapshots’ in case something was just hung up somehow...
      • Feb 26
      • Behringer Wing built-in headphone jacks not working
        GaryHiggins Have you always had mon B on aux 1/2? How is your monitor set A, B or C? Mine does not have that for 1/2, and is on A. Curious if that might be it, sorry. Another thought is maybe initialize it, and check it (with all your scenes stored safely) Also what firmware?
        • Feb 26
      • Behringer Wing built-in headphone jacks not working
        FlipF First, thanks for continuing to throw out some ideas!
        • Feb 26
      • Behringer Wing built-in headphone jacks not working
        FlipF Yes, I use Aux 1/2 for studio monitors and I have the monitor set on A for headphones, but I also use B and A+B depending on what I’m doing. I’ve tried all of them.
        I tried to re-initialize it and nothing changed. I am using the latest firmware 1.10.1.
        .
        • Feb 26
      • Behringer Wing built-in headphone jacks not working
        GaryHiggins Wow...2 last ideas. Try unrouting aux 1/2. I kind of recall having an issue with using both and getting problems at one time, maybe it was a setting...or maybe I dreamt it. Worth a shot. Last but not least. If you want to post your snap, I will load it and see if I can still hear my phones...that would eliminate some odd setting in your setup. If mine works I would say maybe you need to send it out again....REAL BUMMER...hope not. I will look around my desk some more, maybe I see something else. BTW, you can attach the snap (I think) on your original post by using the edit button. The original poster supposedly can do this.
        • Feb 27
    • FlipF
      FlipF I already tried it with and without Aux 1/2 assigned but no change. I just did it again to make sure.
      Also, I tried to upload a snapshot but it said it’s an invalid file type.
      • Feb 27
    • FlipF
      FlipF I’ve tried it with and without the monitors assigned to Aux 1/2. It made no difference. I just tried it again just to be sure.

      I also tried to upload a snapshot, but it said it’s an invalid file type, or something like that. It won’t upload.

      I really appreciate you trying to sort this out. It’s very frustrating, and the lack of ability to reach Technical Support in a reasonable time frame (and only via email), is just making it all worse. It took just under a month to get the screen replaced, and I can’t afford that kind of downtime, let alone to do it again if it does indeed need to be shipped back. I keep hoping I’ve just done something dumb and it’s easily fixable…

      Thanks again!
      • Feb 27
    • FlipF
      FlipF Now, as I finished posting, and went back recording, the touchscreen FROZE!!! I had to turn the machine off and restart it to get it to work.
      • Feb 27
      • Behringer Wing built-in headphone jacks not working
        GaryHiggins Sorry, have you tried reloading that firmware again, or an earlier version? You can use Dropbox or similar, copy the link in your post. We do that here often. You have to attach from your original opening thread, can’t do it on later ones so I’ve heard. Dropbox links will work any time. .
        • Feb 27
  • maneatingseas
    Newcomer - Level 1
    2020-10-27

    Hi, 

    Until last week this unit used to somehow work with LOGIC PRO. 

    I am in the MC mode, Logic never automatically scanned and found the unit. 

    There is absolutely no information on which CONTROLLER profile one should install as a surrogate unit. 

    So, i chased the rabbit with MACKIE units listed there and found something that works with the basic operations of transport, faders and panning. Disappointingly, i couldn't dig deeper because there is no info none whatsoever on how to configure. 

    Behringer has a bunch of videos for XTOUCH which has nil to do with this unit, so all that's available out there is sadly irrevelant. 

    Anyway, here is what's happening. 

    I link the unit to Logic. 

    But the faders are constantly keeping up and keep on pushing up, causing a type of clicking sound, when you move one fader down, it instantly jumps back up to the top position and starts the weird glitch as if it wants to jump out of its grove. 

    All tracks do this. 

    I looked for the firmware update however all i can download from the site is this file XTouch_Compact_Boot_Main_Test_Merge_V1.12.bin – and it doesn't open in a mac. There is no read me file or folder structure either. Filename suggests a mishap on Behringer. 

    Thanks to anyone who may have any suggestions. 

     

     

    read more...
    0 69
  • New
    JesseBusby
    Contributor - Level 2
    2021-07-20

    So I have a xTouch (full version) and 3 xTouch Extenders. They are connected via USB to each other (daisy-chained). I am trying to use them in Logic, but the 3 extenders are showing up with the same name inside of Logic and the software does not know what to do with it. The 3 extenders pick up the channels correctly in logic (channels 9 thru 32), but the 1st extender (2nd in the chain) keeps controlling all 3 extenders (i.e. channel 9 controls 9, 17, 25 etc...). But extenders 2 and 3 do not do anything if I move them.

    Is there a way to rename the extenders so that Logic seems them as separate units?

    read more...
    0 43
    • JesseBusby
      DaveMorrison Someone on this forum has solved this issue before. You might be able to search for it. As I recall, they connected all (or most) of the units via ethernet instead.
      • Jul 20
  • New
    Brunoph
    Newcomer - Level 1
    2020-11-12

    Hello friends! I have the following problem: the power board of my BCF2000 is burning fuses and won't turn on anymore ... Where can I buy another board, or get it fixed? I tried to get the service manual, but Behringer does not provide it ... And there is no authorized assistance in Brazil .... Does anyone have experience with this equipment? If I knew the voltages coming out of the board, I would be able to fix it ... Thanks in advance!

    read more...
    0 75
  • New
    JDLX
    Newcomer - Level 1
    2021-09-29

    Hi ! hI! I am an owner of the DAW Presonus Studio One 5.4 I would like to ask something about Behringer X touch one. Many users on the internet say that when you select a track from the x touch one , the track is not selected on the mixer of Studio One. Is this problem fixed with the latest firmware update(1.8) ( I have not bought x touch  one yet)

    read more...
    0 10
  • New
    EmotiveSigns
    Newcomer - Level 1
    2021-03-30

    Hi

    I've recently got an X-touch which i'm loving. This maybe my misunderstanding but I'm assuming the modify buttons work the same as the keys on the keyboard. However when I press and hold the option key, and click on a track I would assume it would allow me to drag and copy that section to another track. However it seems only to grag and move instead. I've played about with all the buttons and they don't seem to behaviour in that way. 

    Should I be able to use these buttons instead of the keys on the keyboard. If so what am I doing wrong?

    Any help would be gratefully appreciated,

    Thanks in advance,

    Charles

    read more...
    0 58
  • New
    EmotiveSigns
    Newcomer - Level 1
    2021-03-30

    Hi - 

    I have been using logic pro for years. For musical input I use a MK-425C keyboard which has worked perfectly. Recently I bought a x-touch and since adding that when I press a key on the keyboard strange behaviour occurs, such as it triggers a different layout, rather than playing the notes. 

    Can anyone help explain this problem and possibly help me fix it?

    Thanks in advance,

    Charles

    read more...
    0 63
    • EmotiveSigns
      NicJonesMT Hi Charles. Ideally it would be easier to help if I could see how you have both devices setup and configured in Logic.
      Could you please submit a tech support ticket (Click support above) and provide some screen shots of your setup?
      • Mar 30
  • New
    JusRoc1
    Newcomer - Level 1
    2021-09-13

    Hello 

    just a quick help link for anyone who gets puzzled when plugging in a controller like the x touch. into cubase and then has the controller's faders trigger midi note on information when a virtual instrument is selected to monitor (by illuminating the little speaker icon next to the rec button under a virtual instruments name)

    anyway cubase has this cool feature that allows multi-midi / multi audio instrument simultaneous record cubase's preferences is automatically sent to allow midi thru 

    if you have a control surface connected however, you will have to make sure that each midi instrument's midi-input is set to a particular midi input device which is not the hardware DAW controller

    otherwise your DAW controller will also send note on / off messages to the virtual instruments that are all set to midi input to all midi inputs (as the DAW also is capable of sending midi data).

    If you leave the virtual instrument's input to All midi, and then go to record a midi track say from a midi piano like controller, if you or someone else touch's the x touch faders at the same time, you will get lots of unwanted midi note on / off messages on top of your awesome midi keyboard performance ... which would suck

    I also have a problem with the x touch's faders sometimes not working, and i am not entirely sure what that is. but hey ho. i guess i have only had the controller for a few days. 

    so.....well see..... at least i am not at the stage of sending it back or smashing it up, through frustration.... any one has any ideas as to why the controller's faders don't work during these times. would be interested in listening to your opinion / help.

    thanks

     

     

     

     

    read more...
    0 7
    • JusRoc1
      PedroRodrigues Hi JusRoc1 if you wish to gather more information on the implementation of your unit I would suggest to follow the link below and submit an assistance request directly to your Tech Support Team so we can help you on this matter. https://community.musictribe.com/pages/create-new-ticket?type=Technical%20Support&brand=Behringer Thank you
      • Sep 13
    • JusRoc1
      JusRoc1 thanks Mr Rodrigues, I think i will do this, as the x touch i have is still not "plug and playing".... doh!!....
      • Sep 15
    • JusRoc1
      JusRoc1

      Hey. After a little experimenting, I realised that the reason why the x-touch sometimes did not work with cubase, is because i had booted up cubase too soon after the pc booting up, before the software that runs the audio card that i have (which is UAD) had time to load up. This for some reason caused problems with cubase seeing x touch. Now when i boot up, i leave the pc for a few mins so that UAD console and driver can boot up, before turning x touch on and then booting up cubase. This solves the issue with the x touch! yippee! no need to send back. Just wish they had provided a decent manual like in the old days....

      • Sep 19
    • JusRoc1
      JusRoc1

      Hey. After a little experimenting, I realised that the reason why the x-touch sometimes did not work with cubase, is because i had booted up cubase too soon after the pc booting up, before the software that runs the audio card that i have (which is UAD) had time to load up. This for some reason caused problems with cubase seeing x touch. Now when i boot up, i leave the pc for a few mins so that UAD console and driver can boot up, before turning x touch on and then booting up cubase. This solves the issue with the x touch! yippee! no need to send back. Just wish they had provided a decent manual like in the old days....

      • Sep 19
  • New
    aronwilson
    Newcomer - Level 1
    2021-01-26

    Hi,

    I have an x touch that I can't get to connect with a new Macbook Pro (M1 chip, Big Sur)  I have tried to update the firmware from 1.15 to 1.21 but SysEx librarian won't send the firmware to the X touch and it also did not work on a PC using Bome SendSX.  Do you know how I might update the firmware.

     

    Or maybe the X touch can't be used with the new M1 chip?

     

     

    read more...
    1 149
    • aronwilson
      PedroRodrigues Hi aronwilson Please consider that new Macs with Apple M1 (ARM-based) processors are not yet officially supported. Audio issues with m1 are purely Apple‘s domain or can also be DAW related, as our devices are class compliant and do not need drivers under Mac OS. Thank you
      • Jan 25
    • aronwilson
      Callaman Hi . I updated my X Touch and SysEx directly on my MacMini M1 and everything seems to work perfectly except one thing. When I touch a fader the lcd reacts and works but it will not select the track just by touching the fader as it did before. Before , just by touching faders it selected the track on the x touch and daw also . Now I have to press the select Botton . Not a big issue but slows down the workflow just a little. Hope my English is comprehencible . Thanx
      • Jan 28
    • aronwilson
      aronwilson Update: I was able to follow the solution presented here: https://discussions.apple.com/thread/252207923
      • Jan 28
Go to page