Statistics

253,889 members
131,494 posts
  • Bigpine
    Newcomer - Level 1
    2021-01-05

    I'm looking for bias information regarding a bc30. 

    0 64
    • Bigpine
      PedroRodrigues Hell Bigpine
      Please see the BC30 EL84 BIAS VOLTAGE below

      A -13.35
      B -13.85
      C -14.35
      D -14.85
      E -15.35
      F -15.85
      G -16.35
      H -16.85
      I -17.35
      Thank you
      • Feb 4
      • BC30 information
        lianergoist Can you - or someone - tell me what the letters represent? I also have a BC30-212 and would like to know the correct bias value for the EL84 tubes.
        • Jul 15
  • New
    Davey
    Newcomer - Level 1
    2020-11-01

    I've an amp that's not much more than a couple of months old -- yet the power light is flashing and the tube life monitoring light is also on? Really -- after so little use?

    0 62
    • Davey
      john0121 Hi David, this doesn't sound like normal behavior. If you can submit a service request via the support button at the top of the page then the team will be able to get this resolved with you.
      • November 1, 2020
  • New
    mikemelton2002
    Newcomer - Level 1
    2021-06-08

    Help! 
    I recently purchased a Bugera 333xl Infinium head but it did not come with the foot switch. The jack at the back of the head says "FSB104 Only", but it appears there are two different sizes of the FSB104 foot switch. My question(s) is/are; 1) which is the right foot switch, and 2) how can I purchase the right foot switch?

    thanks! ??

    read more...
    0 61
    • mikemelton2002
      Dale_M Are you able to take a photo of the socket on the amp so we can check for you please?
      • Jun 8
    • mikemelton2002
      mikemelton2002

      Sure thing! Sorry I didn’t post that earlier
      • Jun 8
  • New
    juani_guzman
    Newcomer - Level 1
    2020-12-09

    Dear Bugera: 

    my G5 started malfunctioning about a month ago. i have had it for almost 3 years (Dec 20th will be 3 years) and  I thought it was the valves so I ordered new ones to replace them. I have installed them and the issue remains. Basically the amp has very poor definition, low volume and it breaks up at very low volume, both channels facing the same situation. I cannot get a clear clean tone out of the amp regardless. As I live in Panama, I have been led to know there is no authorized dealer nor repair shop. I have also found some posts on the internet of people facing the same issues as I described with their G5s and the issue is kind of common and Bugera had to replace their units at the end at no cost. I would like to know how to proceed. 
    thx. 
    Juan

    read more...
    0 61
    • juani_guzman
      john0121 Hi Juan, I would recommend to submit a service request via the Support button at the top of the page. A member of the service team will be able to advise the best steps to resolving this.
      • December 9, 2020
  • Deftones210
    Newcomer - Level 2
    2020-10-25

    Hello,

    I played my first gig using my brand new BXD15A combo, and it is definitely not 1,000 watts. It's nowhere near 1,000 watts.

    What do I need to do to up my wattage? Do I need to add a cabinet and use the combo as a head? This amp is barley pushing 150 watts and at an outdoor gig, that's not cutting it. 

    Please let me know how I can get the most from this amp.

    read more...
    1 61
    • Deftones210
      Dale_M Hi Martin sorry to hear of this issue, I think it would be best to submit a support ticket as this does not sound normal, please go to support/ +create a care ticket/ Technical
      • October 26, 2020
    • Deftones210
      PedroRodrigues Hi Martin, please be aware that if you have performed a wattage measurement?
      The watts are equal to amps multiplied by volts.
      If you have performed this calculation and the values are very different form the one announce on the specifications document on the picture below, this may indicate an issue on your unit and it requires to be inspected.
      In that case please follow the link below and submit an assistance request so we can assist you with more tools. https://community.musictribe.com/pages/create-new-ticket?type=service%20request
      • October 26, 2020
  • JayEli
    Newcomer - Level 1
    2020-07-08
    Hi there I have a bugera 333 head and the effects loop won’t work. I connected a electro harmonic tone tattoo pedal through it and I get no sound any idea on how to fix?
    0 60
    • JayEli
      WilliamR Hello Jay Eli, I'm assuming that if you are hooking the tattoo pedal to the effects loop that you are trying to bypass the preamp section of your 333 head altogether. If this is the case, you want to go from the out of the tattoo pedal, into the effects return of your 333 head. Also, be sure to set the input level of the return with the level knob on the back of the amp. In this scenario, you will be bypassing all of the tone controls on the front end of the amp and getting all of your tone from the tattoo pedal. Since this is a distortion pedal, you would usually plug it into the amp's front end. You don't want to plug it into the send and return of the effects loop; It would not sound terrific.
      • July 9, 2020
  • New
    Gginterior811
    Newcomer - Level 1
    2021-03-21

    While using the amp today, it literallly went out. I've had the amp for a little under a week. I need to have it serviced and don't know how to contact bugera with the invoice from purchase. Thank you. 

    0 60
    • Gginterior811
      RexBeckett If you purchased the amp less than 30 days ago, I suggest that you contact your supplier for a replacement. Otherwise you would need to open a Care ticket as follows:

      At the top of this page, click Support then scroll down the new page and select Service. Make sure that you enter all required (*) data before clicking Submit. The Care team will respond by email.
      • Mar 21
  • martyepisg
    Newcomer - Level 1
    2020-06-15
    Hoping for help. I ha e a bugera v5 infinium that has a lot of 60hz hum. I have removed all inputs including guitar, moves to different outlets around the house with no shared outlet, and turned off typicall y “noisy” appliances like dinners. The hum emu area from the speaker, and if the speaker is disconnected the re is no hum. If the gain is set to 4 and the tone to 5 there is very little hum, and volume and reverb does not effect the hum. Hoping someone has a fix. I don’t think this is mains hum, I think it is an internal issue.
    read more...
    0 60
  • New
    JoeRojas
    Newcomer - Level 2
    2020-12-26

    As an owner of a 6260 Guitar Head and a G5 Head, I wonder if Bugera will make a Mini Head of a 6260? I play metal and use my 6260 (Which I love). At small venues I use the G5 with a 1x12 cabinet. To me, it does fell a bit awkward taking a good looking boutique amp to music situation where the amp need to look mean. Here's my question to Bugera, Will there be a desire to make a 6260 Mini Head that will sound like it's big brother? Just Asking.

    read more...
    0 60
  • New
    sidereal9
    Newcomer - Level 1
    2021-07-08

    Not sure what this white paste is. But I've had two amps lose massive amounts of volume and low end while plugged into this unit.  Now I have to replace two amps due to this product 

    0 59
    • sidereal9
      WilliamR Hello, William from musictribe here, I'm sorry about the issues you are having. Can you click on the support link above and create a tech support ticket? Someone will get back to you asap.
      • Jul 8
    • sidereal9
      DavidKnighton That white stuff is probably either lubricant and/or thermal conductive paste.
      • Jul 9
Go to page