Statistics

261,330 members
140,034 posts
  • TC-James
    Triber Moderator
    2019-06-14

    CALLING ALL FLASHBACK 2 USERS!

    Thanks to your extensive feedback, we have developed a new firmware update for the Flashback 2 and we are NOW SEARCHING FOR BETA TESTERS!

    The update gives users the option of having TAP TEMPO as the secondary footswitch function and true stereo input instead of MASH.

    After updating to firmware V1.2.00, you can toggle between MASH and TAP TEMPO as a global setting for your Flashback 2 in the TonePrint App.

    Press and hold the footswitch for 1.5 seconds to activate TAP TEMPO control (power LED turns green), then tap the footswitch in sync with your desired tempo to adjust delay times accordingly.

    When TAP TEMPO is selected from the TonePrint App the MASH LED will constantly flash to display 1/4 note tempo of the delays, even when the pedal is turned off so you can always tell if you're on time.

    The firmware update also fixes a small bug regarding stereo summing in buffered bypass mode when using stereo output.

    If you own a Flashback 2 and you'd like to help us beta test firmware V1.2.00, please contact us :

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hi all, 1.2.00 firmware is now officially released and can be downloaded on the TC website:
    https://www.tcelectronic.com/Categories/Tcelectronic/Guitar/Stompboxes/FLASHBACK-2-DELAY/p/P0CKR/Downloads#googtrans(en|en)

    Thanks for all the help and feedback. With best regards,  Mike  TC electronic 

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    read more...
    5 7,208
    • TC-James
      TC-Mike

      This is how you disable MASH switch to activate the TAP tempo feature on the new 1.2.00 firmware:



      • Connect you Fb2 pedal to your computer or mobile device

      • Start the Toneprint app 

      • Select the Flashback 2 in the Templates view:
        flashback 2 beta disable mash1.PNG

      • Select any template from the list and click on the pencil icon to edit it 
        fb2 diable mash 2.PNG

      • click on the Product Settings tab and then on the MASH switch lever as seen in the screenshot

      • fb2 product settings.PNG

      • you have now disabled MASH switch functionality and the MASH LED should no blink and indicate the current delay time

      • the setting is remmebered until you enable  MASH again 

      • June 13, 2019
    • TC-James
      APG247

      I own a TC Electronic Nova Delay and love the hold tap tempo feature where you can hold down the tap tempo button, play a rhythm and the pedal listens to the tempo you play and matches it. Will that feature be available on the Flashback 2?

      • June 25, 2019
    • TC-James
      gmobbs

      Hi TC-James,...Just read about the FB2 firmware update that enables tap tempo in lieu of MASH.  That's a great trade-off in my book, and I'd really like to be included in the beta-testing on this new firmware.  What's the proceedure for getting involved?  Thanks!


      George (Seattle, WA)  425-922-8688


       

      • July 25, 2019
    • TC-James
      rushrn61

      Hi,


      Please send me the Firmware V1.2.00 update for TAP TEMPO secondary function on the Flashback 2


      Thank you in advance,


      Randy
      • July 27, 2019
    • TC-James
      countach74

      I'd like to try the firmware as well.

      • July 29, 2019
  • nixx
    Super Contributor - Level 2
    2019-09-06

    It seems that if TC Electronic won't update their TC Near software, all users of Konnekt (and Impact Twin) audio interfaces are out of luck and won't be able to use their hardware with the upcoming version of macOS. If I'm not mistaken, macOS Catalina will support only 64-bit apps - and TC Near Control Panel is 32-bit

    Is there any chance TC Electronic will update TC Near to support for 64-bit only operating systems? It would be a shame to have all those killer audio interfaces bricked...

    read more...
    10 7,182
    • nixx
      yann_

      I agree. but it seems they are not involved in this forum at all. 


      I think it's more for users, cause if you check most posts don't even get replies, sometimes if ure lucky a user will help you out but Tc's staff have not seen em around. 

      • October 3, 2019
    • nixx
      lello88

      Hello, updated yesterday to OSX Catalina, my  Impact Twin unfortunately does not work, I sent an email to the support, I hope to receive an email from the support, greetings

       


      • October 10, 2019
    • nixx
      LB

      I own a Studio Konnekt 48 and I really love that interface. It is perfect for my recording needs, sounds great and has reasonable latencies. 


      It is a real shame, that TC Electronics don't support this fairly new product. In a time where everybody's talking about the environment and saving resources, it just doesn't seem right that I have to throw away a perfectly good (great actually...) audio interface, just because I wish to upgrade the software on my Mac. 


      Next time I buy an audio product I guess I will spend some time checking out the "end of life" policies of the manufaturer. The software support should last at least as long as the life expectancy of the hardware product.


      I always thought of TC Electronics as a serious and trustworthy manufacturer, but this time you have really let me down...


       


       

      • October 14, 2019
    • nixx
      LB

      I wonder if TC even exits anymore, after they have been ackquired by Behringer.. 

      • November 25, 2019
    • nixx
      hakanbahadir

      I have the same problem, luckily I was the Beta tester of Catalina and could be able to turn back to previous version. I can not use Catalina just because of this hardware and it is not acceptable.


      TC please answer us with a solution.


      Hakan

      • December 12, 2019
  • Hibou
    Newcomer - Level 1
    2020-09-07

     

    Hello 

    This is what I posted on Youtube and it was suggested I also post it here

    Hope this helps

     

    2 days ago
    Hello, I received my Ditto + and the basic functions work fine as the older one. I have connected the Ditto + to my Mac using a USB cable and could see the Ditto + in my Finder. The folders are visible. I copied a track (MP3) to the folder 1, and other one to the folder 2 etc .. and then put the Ditto + to work ... Well, I see on the pedal that the loops 1,2 and 3 are working (the green cursor moves) but no sound is heard ! A normal loop with my guitar added as loop 4 works fine. Any idea ? Any help will be welcome.. Thank you

     

    One day ago

    I understood MP3 would not work so I moved to Wav (24 bits)

    The Ditto + when connected to the Mac appears in the Finder as a HardDisk named DITTOPLUS. The content of the DITTOPLUS HD is 99 folders named 01track, 02track...through 99track. Inside the folders for each wave file (one only in each folder) you will see 2 files : one called BT.Wav and one called Loop.wav both are the same size which means that when you load a track it is duplicated inside the folder when you put the Ditto + back to work. When you create a loop with a guitar there is only one file created in the related folder. I tried to copy a loop I did with a guitar to an empty folder just to see what happens. Well it does not make any sound. TC Electronic will solve this in a new firmware I guess. It is a good company and they care for their customers. Let's hope this is solved soon.

    By the way moving files in and out of the Ditto + works just fine on my iPad Pro using the file explorer of iOS. Still cannot hear the wav files I loved from my iPad to the Ditto + but I can see them.

    read more...
    0 2,359
    • Hibou
      TC-Mike Hi Hibou, what sample rate is the File you are trying to import as a backing track ? Can you confirm that the File you imported has the correct size in the related track folder? did the Ditto Plus converted the imported file as backing track after you copied it and disconnected from your MAC? It could also be related to the known OSX "spotlight" issue where a file indexing file is stored from OSX on and connected HD device... We will release a firmware update for Ditto Plus tomorrow. Please try it once availabe as we included a security mechanism for the OSX spotlight issue that will allow supported file import without manually disableing spotlight feature for your Ditto Plus.
      P.s the second file you see in the track folders are "memory place holders" that reserve time for undo/redo and overdub recordings
      • September 7, 2020
    • Hibou
      Hibou Thank you fou your feedback Mike. The sample rate is 24 bits/44.1 as you will see on the attached image. I've made several tries. 24/44.1 mono and also stereo. I also uploaded a file (a loop I did with my guitar) from the pedal on my Mac and then downloaded it on the pedal in different folder. Both files original and copy have the same characteristic (size, rate ...) Can't hear the copied file. I will try with the firmware update.
      • September 7, 2020
    • Hibou
      Hibou By the way I have the same (no sound) issue when I upload wav files with my iPad.
      • September 7, 2020
    • Hibou
      Hibou image of the file
      • September 7, 2020
    • Hibou
      TC-Mike Hi Hibou, we have now 1.1.4 firmware update available for download:
      https://www.tcelectronic.com/product.html?modelCode=P0DLQ
      What’s new ?
      • improved footswitch handling in x-tended overdub mode for better timing (x-tended overdub recording starts on down-press)
      • file import of backing tracks on Mac OSX now works with “spotlight” file indexing enabled
      • September 8, 2020
  • woodall57
    Contributor - Level 1
    2020-03-27

    Hi guy

    I just got my plethora X5 today. I have a feeling I have got it early than supposed to but I am just wondering how do we know the unit is on the latest firwmare version and where are firmware updates done. Are they done via the app or do we need to download the firmware under thep product support and update using the toneprint editor? I do not see any firmware on the support site so I am just wondering as I want to make sure I am on the newest version

    Thanks 

     

    Jake 

    read more...
    0 1,437
    • woodall57
      jamesm82

      Glad to see another early owner - feel rather lonely doesnt it! I got mine yesterday and was wondring the exact same thing - from looking on the message boards today it seems that current firmware and next 1.1 is due next week. 


      How are you finding it so far ? Im thinking of returning mine as cant get on board (pardon the pun ) with having to use the app to do the majority of editing/stuff 

      • March 30, 2020
    • woodall57
      colliander

      Hi!


      I got mine today and I really like it so far... I saw in their Q&A video that a tuner has been added but I can't activate that so I'm guessing I'm on an older firmware. I can see tha firmware version in the app but do I need to connect to the computer to update via usb? 

      • April 1, 2020
    • woodall57
      HenningBerthold

      Ich habe das gleich Problem mit dem Tuner. Bekomme ihn nicht aktiviert. 


      i have the same Problem with the Tuner. 

      • April 4, 2020
    • woodall57
      Grille22

      Hi received my device today as well. Would be great to have some advice on the tuner issue. I don't know how to activate it. And hard to believe... is there really no full manual available? I can only find a "quick start guide". So far I'm not as exited as I expected. And there is no Phaser-effect?

      • April 6, 2020
    • woodall57
      Luiggi

      Hi!
      I've received mine today! Very excited but… it freezes all the time and I can't even switch between pedals ¿has anyone the same problem? I'm hoping it's a software issue. However, there's no firmware update anywhere.
      I'm about to return it ?

      • April 7, 2020
  • bnixon2010
    Contributor - Level 2
    2020-01-21

    So i have tried to submit a tickit and of course ( like many others i see) it didnt go through.I have tried to connect my FB2 to 2 different computers, a Mac Pro on 10.13.6 and a windows 10 PC and neither recognise the pedal. I am using a brand new cable from the box as well as a brand new cable from the Hall Of Fame 2 box to no avail. I have always just beamed toneprints to the pedal but cannot use the editor. I confirmed the latest firmware. Please help. This costumer service really has me second guessing my Begringer Poly D purchase i am about to make.......

    read more...
    0 1,402
    • bnixon2010
      TC-James

      Hi there,


      I understand your frustration. Just to check a couple of things to get us started ... have you downloaded the latest version of the TonePrint Editor to your Mac and/or PC? The latest version is from last month, so fairly recent: https://www.tcelectronic.com/Categories/Tcelectronic/Guitar/Apps/TONEPRINT-EDITOR/p/P0CLC/Downloads#googtrans(en|en)


      Thanks, James.

      • January 21, 2020
    • bnixon2010
      bnixon2010

      I do have the most recent version . 

      • January 22, 2020
    • bnixon2010
      TC-James

      Hi Brian,


      OK. There's a few idiosyncracies with regards to the order in which you connect and start things. Please try this:


      - The pedal needs to be connected first via USB cable, before opening the app. Then open the app and it should ask you to select a TonePrint slot. On doing this the app should then recognize the pedal. If that doesn't work it'll usually help to reboot the computer or startting the process from the beginning.


      This little video might be helpful for you  
      https://www.youtube.com/watch?v=XJelHAoGTII

      • January 22, 2020
    • bnixon2010
      bnixon2010

      yeah this is kinda annoying. I finally got my Flashback 2 to connect and now my HOF 2 is not responding


       

      • January 23, 2020
    • bnixon2010
      TC-James

      Using the same approach?


      Thanks, James.

      • January 23, 2020
  • Fhell
    Contributor - Level 1
    2020-05-18

    Hi,

    First of all, eexcuse my bad english

    I need to know if my Studio Konnekt 48 is ok whtith Mojave ( Mac OS 10.14 ). I heard it's still 32bit compatible ? I have High Sierra ( Mac Os 10.13.6 ) et i need to upgrade to Mojave, OS minimum for last Logic Pro X ( 10.5 ).

    Thank's.

    Fhell, your TC Electronic customer.

    read more...
    0 1,281
    • Fhell
      TC-Claus

      Hi Fhell,


      Thanks for being a TC Electronic customer!


      Your Studio Konnekt 48 will work just fine in macOS Mojave.


      If You, later on, would like to upgrade to macOS Catalina, the TC Near control panel and the mixer doesn't support 64bit, but You will still be able to use the inputs and outputs of the Studio Konnekt 48


      All the best and stay safe from


      Claus

      • May 18, 2020
      • Studio Konnekt 48 and Mac OS 10.14 ( Mojave ) ?
        Maddam hi Claus, I've got a SK48 working fine on an old PC, but on a clean 2019 Macbook (with Mojave), the driver (TC Near software) can't find the device. All installs work fine, and the Macbook sees the SK48 device (I can tell from the System Information list of firewire connections).
        Now, I wonder if I should update the SK48 firmware on the old PC and then try again on the Macbook? I have tried a couple of different driver versions, including the newest one, of course.
        • November 26, 2020
    • Fhell
      joanba Hi,

      I'm using Mojave 10.14.6 and I've got issues with TC Near software. With previous Mojave versions it was working fine but something changed with 10.14.6. Not sure if it was something related with the update or simply some file was corrupted, I did several things like to delete preferences, caches, temp files but control panel was stuck without any relevant information at all. At startup, the info dialog appeared and nothing else, I needed to hard terminate the app with cmd+alt+esc as it was 'not responding'.

      Strangely, today has started to work again ( not other updates... ), no console messages, and running the control panel from command line I get this log:

      Last login: Mon Aug 24 17:37:00 on ttys000
      [joanba:~] joanba% cd /Applications/TC\ Near\ Control\ Panel.app/Contents/MacOS/
      [joanba:TC Near Control Panel.app/Contents/MacOS] joanba% ls
      TC Near Control Panel
      [joanba:TC Near Control Panel.app/Contents/MacOS] joanba% ./TC\ Near\ Control\ Panel
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.200.3/Common/ChunkCompression.cpp:49: Error: unsupported compressor 8
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.200.3/Libraries/CompressData/CompressData.c:353: Error: Unknown compression scheme encountered for file '/System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/Resources/Exceptions.plist'
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.200.3/Common/ChunkCompression.cpp:49: Error: unsupported compressor 8
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.200.3/Libraries/CompressData/CompressData.c:353: Error: Unknown compression scheme encountered for file '/System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/Library/AppExceptions.bundle/Exceptions.plist'
      Warning: Re-registering an existing pixelformat.
      2020-08-24 17:39:12.049 TC Near Control Panel[1441:13705] *** Assertion failure in +[NSServiceViewController currentAppIsViewService], /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/ViewBridge/ViewBridge-401.1/NSViewService.m:131
      2020-08-24 17:39:12.049 TC Near Control Panel[1441:13705] *** Assertion failure in +[NSServiceViewController currentAppIsViewService], /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/ViewBridge/ViewBridge-401.1/NSViewService.m:131

      at least I can ensure these error messages are 'normal' and do not prevent the application to run fine.

      It's a pity that a very nice hardware, working fine, is not more useable just because the vendor is not updating a very obsolete software. Honestly, by now I won't update my laptop to new MacOS versions but planning to replace this hardware asap with some other brand with more commitment with customer.

      Regards,
      Joan
      • August 24, 2020
    • Fhell
      KomarovVladimir Mac OS (high Sierra 10.13.6 ) supports 32 bit drivers for Studio Konnekt 48 but an error appeared on the last start. After that, the control panel will not start. What can be wrong? Previously worked on this operating system for two years without problems.




      MacBook-Pro-Vladimir:~ vladimirkomarov$ /Applications/TC\ Near\ Control\ Panel.app/Contents/MacOS/TC\ Near\ Control\ Panel ; exit;
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.60.1/Common/ChunkCompression.cpp:49: Error: unsupported compressor 8
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.60.1/Libraries/CompressData/CompressData.c:353: Error: Unknown compression scheme encountered for file '/System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/Resources/Exceptions.plist'
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.60.1/Common/ChunkCompression.cpp:49: Error: unsupported compressor 8
      /BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/AppleFSCompression/AppleFSCompression-96.60.1/Libraries/CompressData/CompressData.c:353: Error: Unknown compression scheme encountered for file '/System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/Library/AppExceptions.bundle/Exceptions.plist'
      2020-11-08 06:11:36.628 TC Near Control Panel[943:208284] Error loading /Applications/TC Near Control Panel.app/Contents/Plugins/Fabrik C Studio.vst/Contents/MacOS/Fabrik C Studio: dlopen(/Applications/TC Near Control Panel.app/Contents/Plugins/Fabrik C Studio.vst/Contents/MacOS/Fabrik C Studio, 262): Library not loaded: /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/A/MobileDevice
      Referenced from: /System/Library/Frameworks/CoreAudioKit.framework/Versions/A/CoreAudioKit
      Reason: no suitable image found. Did find:
      /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/A/MobileDevice: mach-o, but wrong architecture
      /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/A/MobileDevice: stat() failed with errno=60
      /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/A/MobileDevice: mach-o, but wrong architecture
      Illegal instruction: 4
      logout
      Saving session...
      ...copying shared history...
      ...saving history...truncating history files...
      ...completed.
      • November 7, 2020
  • HotWired
    Contributor - Level 1
    2015-06-21
    Hallo... as my RH450 is in repair at TC-Electronic. (Completly dead at a gig!!!!! no light at all)
    I am thinking about getting an BH550.
    Qustions:
    1. Is the Fan always on?

    2. Is the preamp section analog or digital?

    3. Has anybody had the same problems with the BH550 as i have have with the RH450... suddanly no ligtht, no sound. ??

    Kindly
    Thomas
    read more...
    0 1,250
  • TouringBubble
    Regular Contributor - Level 3
    2020-04-29

    So, while waiting on the Plethora X5 to reach the States I've been trying to learn about it and help other users on the boards here. One thing I've seen a lot are questions regarding how to connect it, can I do X with it, how do I put this pedal here in the chain, and so on. So, I thought it would be a fun and helpful exercise to share your Plethora X5 setups, signal chains, midi control setups and exeriences so that we can help one another find great and possibly new setup options utilizing the new hardware.

    For me, I ended up selling several pedals and building a new (and much needed) pedalboard to prepare for the Plethora. I am replacing a Whammy-style pedal near the front of my chain, as well as my Hall of Fame 2, Flashback 2 and chorus pedals in the FX loop.

    Since I need the Plethora effects both before and after the amp and I'm integrating drives after the Plethora front end effects, I'm going with what I'd call the modified 4 cable method. Several people have asked about the ability to do this, so I'll outline it here.

    Guitar --> Tuner --> Boost/Low gain drive --> Plethora mono input
    Plethora Insert Send --> Overdrive/Distortion/Fuzz pedals --> Amp input
    Amp FX send --> Plethora Insert Return
    Plethora Output --> Amp FX return (plus Amp 2 input if stereo)

    This setup allows a lot of versatility. You can put the Plethora loop anywhere in the chain, meaning I can put all of my Plethora effects in front of the amp, all of them in the FX loop, or any combination in between. I just have to move the insert location in the pedal order.

    Now, there is one caveat to this setup, and that's you can't use the Plethora insert as a switchable "pedal." It has to be used as always on. If you switch it off you kill the signal to your amp. It's also key to know that any effects used prior to the insert loop will be summed to mono, so if you need stereo output, keep those effects after the insert return in your chain.

    In this setup my main application is to have the same function of my pitch shifter up front and the chorus, delay, reverb and other modulation in the amp FX loop. But what this adds is the ability to integrate the other TC pedals I've wanted to try, like the Mimiq and Quintessence. I'm also interested int he Sentry to quiet down my fuzz pedal noise. And with this setup I can use those and place them anywhere in the chain easily for testing and tweaking.

    So, what are your setups? What have you found that works great? Any best practices?

    read more...
    0 1,173
    • TouringBubble
      Manu2004

      @TouringBubble hey Man I am building my first pedalboard to be used with a wah, whammy and a pair of overdrives into my Marshall JVM amp. I really have my eyes on the Plethora X5 but I have a question, I've only used my amp with a boss od in front (sounds great) and i also tried my Headrush pedalboard just for fx with the 4 cable method. The Headrush Is not true bypass so the sound I enjoy so much from my amp with just the boss od in front Is not as good as when I use the Headrush with the 4cm. Am I going to have the same scenario with the Plethora or it Will not mess my amp Tone?

      • April 30, 2020
    • TouringBubble
      TouringBubble

      @Manu2004 That's not a simple question, sadly, but let me see if I can help.

      First, I don't think true bypass is the issue here. Your Boss pedal isn't true bypass, so the Headrush not being true bypass shouldn't matter.

      The main difference between the Headrush and the Plethora is that the Plethora isn't an amp modeler and the Headrush is. This means that the Plethora is designed to be used like a row of 5 TC pedals in front of an amp, and not as a replacement for your amp. It has cab simulation and can do this, but it's not the primary function as designed as far as I can tell.

      Chances are that you were using the amp modeling in the Headrush which heavily colored the sound of your amplifier. I've found this with multieffects I've used in the past. It's a learning curve for sure.

      • April 30, 2020
    • TouringBubble
      Manu2004

      @TouringBubble thank you for the response! I disabled the amo and cab sim on the Headrush, i was most a matter of feel, the guitar felt different while running the Headrush in 4cm than just the guitar in front of the amp. It feels like a small (very small) latency. 


      Anyway I appreciate your help. 

      • May 1, 2020
    • TouringBubble
      WarwickOnEden

      I'm pretty confused by your modified 4 cable method. I haven't received my plethora but this is how I was planning to set it up.  


      Bass->DB Compressor->DB booster->DG Alpha Omega into the front of the amp. Then connect my amps stereo effects loop send into both stereo inputs in plethora, and return both outputs into my amp.


       I would not really need anything in the plethora infront of the Amp maybe just the noise gate, and I don't think I need any of my DG pedals in my effects loop, although I would like to split my stereo signal dry / wet-dry if somehow. Am I missing out by not using the effect loop in the plethora? Is it possible to put a pedal in the plethora effects loop that I could select to only go to cab? Or one said of the stereo? I'm sorry effect loops are very new to me THANKS! 

      4EF10E1D-4E4E-4A25-9325-DDF1E4A6B9A7.jpeg
      • May 18, 2020
    • TouringBubble
      mmvalk

      I have tried 2 setups  ..... both working with help from Matt
      1: Plethora in the loop ..... everything in the loop and no possibility to get some effects from the Plethora in front of the amp.
      2: Plethora with the 4 cable method ..... you can define with the FXloop insert from the Plethora where the split is ..... which effect in front and which in the loop

      I have some effect in front of my amp ..... a Preamp valve distortion pedal (Victory Kraken) connected to the amp with the 4 cable method ...... the Plethora also connected with the 4CM so i can choose which effect goes in front or in the loop.
      In the Plethora i have a Noise Gate in front ......  Flanger, Chorus, Delay with footswitch for delay time and Reverb in the loop  (Soft FX loop insert from the X5 btween 1 & 2)    


      2 screenshots of the 2 conections


      Schermafbeelding 2020-05-19 om 10.02.18.pngSchermafbeelding 2020-05-19 om 10.02.29.png

      • May 18, 2020
  • MJX57
    Newcomer - Level 1
    2020-07-02
    I am searching the forum for an old thread that listed a solution to a freezing/locking and muting problem that the TC Electronic G Major 2 has been having. It appears that musictribe changed their web platform and now it wont list the old URL? Can someone please help either with finding the URL or reposting the solution? Apparently it has a faulty ribbon cable that attaches to the front display, but a user found a DIY soldering solution, if I remember correctly. The original URL was: https://community.musictribe.com/t5/Musician/G-major-2-freeze-and-locks-SOLUTION/td-p/97611/page/7 Thanks!
    read more...
    0 1,096
    • MJX57
      Nigel67 Hi MJX57. I hope this helps. If you go to this link, the topic you are after is the top one. On the top line, just after 'page', there is a down arrow. Click on this and 'cached' appears. Click on that and a new page appears. This is th ethread you were looking for but it is in a really strange format however the information you require is there if you scroll down. Hope this helps. https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEA_enGB815GB815&sxsrf=ALeKk03ellgDPnVc0qiA10w831NR_7d1Eg%3A1593701152876&ei=IPP9XuiXNdHXgQbcuqSgBg&q=tc+electronic+G+MAJOR+2+freeze+on+music+tribe+community&oq=tc+electronic+G+MAJOR+2+freeze+on+music+tribe+community&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoHCAAQRxCwAzoECCEQClD6_glYpaMKYNXYCmgBcAB4AIABXYgB7AiSAQIxNJgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjop-G4567qAhXRa8AKHVwdCWQQ4dUDCAw&uact=5
      • July 2, 2020
    • MJX57
      Nigel67 Copy and paste the above text into word or similar and you will get all the text. I will contact the web team with regards to
      the text falling off the page
      • July 2, 2020
      • G Major 2 Freeze and locks SOLUTION
        MJX57 Thanks, Nigel. I was able to access the cached version of the page. Any word on why old threads won't show up on the musictribe platform anymore?
        • July 2, 2020
    • MJX57
      Nigel67 I am not fully sure, I think it is because we have had to move to new servers and the links are broken. I will try and find out for you.
      • July 2, 2020
    • MJX57
      guitarplayer83 I have a g major 2 freezing up, but can not find the thread to repair it. Any help would be appreciated.
      • August 21, 2020
      • G Major 2 Freeze and locks SOLUTION
        Nigel67 Hi, I have been taking a look at some reports on the internet with regards this issue and it appears that the fault is normally the ribbon cable from the main board to the front board. I am guessing, that probably the pins are oxidising over time and thus becoming intermittant. With the unit switched off, you could try unplugging the connector and replugging a few times to see if that fixes the issue or try some deoxit on the pins. Unfortunately, if it is oxidisation, then it will re-appear at some time. An option to fix the issue once and for all, if it is the cable, would be to hard solder it to both pcbs or you could purchase replacement cable and mating connectors. Some people have mentioned IC holders, but I think on 99% of the time it has been the cable. Hope this helps.
        • August 24, 2020
  • GPL
    Contributor - Level 2
    2019-01-08
    To anyone at TC's support. I understand that some of your Interfaces are breaking the 10 years barrier (Jeez, I have a Konnekt8 from 2006!), but, other brands still support their older prodcuts with regular updates. So, simple as that, is driver development for audio interfaces halted? We´ll have any other driver/firmware version for our audio interfaces so we can use them with the newer OS's?
    read more...
    1 1,087
    • GPL
      GPL (Really no one? Hagen, Thomas, Nicolaj?)
      • January 16, 2019
    • GPL
      visham It would be nice to hear from TC Electronic on this.



      I am using an Impact Twin on Windows 10 (1809).
      • January 29, 2019
    • GPL
      nixx

      Yes! I'd definitely like to see a new version of TC NEAR! I have talked my entire band into purchasing TC gear (we have a Konnekt 8, 24D and an Imapct Twin) and now I fear it'll stop working after the next OS update. Currently, we use Mac OS Mojave and Windows 10 (1809) and the interfaces seem to work fine. But it'd be great if there was official support for modern operating systems!

      • February 21, 2019
    • GPL
      EricHopeSF

      I would like to know, too! I've hung onto my old Konnekt 24d over the years, and would love to carry on using it, as it's STILL great, and offers features that most new interfaces do not! At the moment, I'm running it on a Mac with Mojave (with a Firewire 400 to 800 cable, and a Firewire 800 to Thunderbolt 2 adapter), and it IS still working, but I share the same concern: Will it continue to work when the new version of MacOS comes down the pike? Will the driver continue to be updated for a while? or will I need to start scoping out a new interface?

      • July 8, 2019
    • GPL
      ronb

      I just bought a (known working on XP) BCA2000 on the back of a Win 7 driver being listed on Behring's website (!!!!!)


      It doesn't work, and as far as I can discover there NEVER WAS a working 64-bit driver.


      I find this deception disgraceful and am considering taking it to the British Small Claims Court  under the COnsumer Protection Act.


      Anyone know if I'm mistaken and a 64-bit Win7 BCA2000 driver DOES actually exist. and WORK?


       

      • October 27, 2019
Go to page