Statistics

284,983 members
166,856 posts
  • New
    JinWookEddieKim
    Newcomer - Level 1
    2021-07-31

    My sound system installation contractor says he ordered it at the end of March, 2021. He still says there is not even a tracking number. How long is this backed up? When will I get it?

    0 60
    • JinWookEddieKim
      Nigel67 Hi JinWookEddieKim. Unfortunately we do not have any visibility of when products are being shipped from the factory to our Super Partners. Only they (the Super Partner) will have this information. Please ask your installation contractor to contact the Partner and they will be able to give him an answer.
      • August 2, 2021
  • New
    zwilksch
    Newcomer - Level 1
    2022-02-09

    Hi, apologies if this covered elsewhere. 
    We use an a Midas M32C in our studio as an interface in an aggregate device set up with Universal Apollo Twin. We were using an older Mac and it worked beautifully. We recently got a 2020 M1 Mac Mini (OS Monterey 12.2) and for some reason the M32C doesn't show up at all as a device. We have tried different cords. We also have an X32R which does work with M1 Mac Mini as USB interface. We are currently using that, but our ideal set up is with the Midas. We tried swapping the USB Cards (put the X32 card in the M32) but the Midas still wouldn't show up as a device. We also tried the DN32 Card (M32 card) in the X32 and that works fine with the Mac Mini. The Firmware is all up to date on the Midas. I guess the question I have is about whether it's a known issue that the M32C will not work with the new apple silicon chips and if there is any tech support I can get to work through the issue? 
    cheers,

    zak

    read more...
    0 39
    • zwilksch
      zwilksch Hi everyone, was just wondering if there was anyone who knew anything about the above issue?
      • Feb 21
  • New
    Alexandra
    Newcomer - Level 1
    2021-08-20

    Is this Midas PRO2 still being produced and sold? Or if other new items are out?

    0 36
    • Alexandra
      Dale_M Yes the PRO2 is still available even though it has been around for some years, however the new HD96 console may be of interest to you.
      • August 19, 2021
  • New
    rhialto11
    Newcomer - Level 1
    2022-02-05

    XLR Input 7 on my Midas M32R is suddenly showing a constant signal with nothing connected, pic attached. I updated to the latest firmware, did a factory reset, tried reseating the USB card, cleared every routing, etc. etc. Does anyone know what might be causing it and whether it's possible for me to fix it? Maybe opening the unit and cleaning it? Unfortunately it's out of warranty at this point. Any help greatly appreciated. 

    read more...
    0 22
    • rhialto11
      Paul_Vannatto What source (on config screen) is assigned to Channel 7?
      • Feb 5
      • Midas M32R - one XLR input shows signal with nothing connected
        rhialto11 Xlr input 7. It's just the default factory routing. I also just discovered that a low cut filter removes the signal, but the meters still show the spurious signal pre-eq. And I tested a mic and the input is still working, it's just got that weird low frequency noise on it.
        • Feb 5
    • rhialto11
      Paul_Vannatto I had that happen on a couple of inputs of my MR18. I blew the XLR jacks out with compressed air and that seemed to do the trick. Try it.
      • Feb 5
  • New
    KayasithSoulisa
    Newcomer - Level 2
    2021-12-25

    Does the cooling fan start to run when the Mr18 turns on or when it reaches a certain temperature? As of now when my MR18 is on the fan is not running I don't want to wait and see. 

     

    Thank you so much

    0 22
    • KayasithSoulisa
      Paul_Vannatto That is because the MR18 doesn't have a fan (just checked), same as the XR18.
      • December 25, 2021
    • KayasithSoulisa
      Dale_M Paul is correct, one was factored in on the original design but later found it was not required.
      • December 26, 2021
    • KayasithSoulisa
      KayasithSoulisa Gentlemen - Thank you so much -
      • December 26, 2021
    • KayasithSoulisa
      allansoegaard Mr18 is getting pretty hot sitting in my rack. Do any of you know if it is possible to install the fan that was original intended to the design.
      • Apr 20
  • New
    bhendrix2982
    Newcomer - Level 1
    2022-02-09

    Any recommendations for not a brand new iPad but something refurbished? Year models that are compatible with the M32 software on iPads? Any help is appreciated. Just don't want to drop another $1-2k on a new iPad right now. 

    0 21
    • bhendrix2982
      Paul_Vannatto Mixing Station should work with older iPads
      • Feb 9
    • bhendrix2982
      GaryHiggins 5th generation works well. Model MPGT2LL/A (also runs Mixing Station well)
      • Feb 10
  • New
    kylkylmccluer
    Newcomer - Level 1
    2022-01-21

    I have a coupel of M32R consoles that I need rack ears for asap. Does anyone know of any other ears that would work with the M3R or where to find more of the orignal rack ears? Thanks so much. 

    0 16
    • kylkylmccluer
      Dale_M Please go to the support tab above and submit a Spares ticket so the team can advise you.
      • Jan 21
  • New
    RobFincham
    Newcomer - Level 2
    2022-01-26

    Computer is attached to the rack mount board.  USB playback from computer was working perfectly until I came in yesterday morning and nothing.  I can see signal in Windows but its not getting out (or into) to the board.  Tried reloading the driver.  Nothing.  Thanks for the help.

    read more...
    0 16
    • RobFincham
      Paul_Vannatto Did you try and replace the USB cable?
      • Jan 26
    • RobFincham
      RobFincham

      Yes, no luck

      • Jan 26
    • RobFincham
      RobFincham

      The DN32 is not showing as an output option even after cable swap

      • Jan 26
    • RobFincham
      Paul_Vannatto Sounds like a routing issue, not a driver issue. What do you have assigned to the Routing, Card (M32C output to USB) and Routing, Inputs (including Aux In Remap)?
      • Jan 26
      • USB input to M32C quit working and I can't seem to figure out why
        RobFincham This first screen shot shows no connection with the DN32
        • Jan 26
    • RobFincham
      RobFincham This one shows the DN 32
      • Jan 26
  • New
    JoeWelfeld
    Contributor - Level 2
    2022-03-06

    I have my router setup my brand new M32C it has an IP address, however it won't discover it. I also keyed in the address but that doesn't matter. I have been using a X32 rack for years. So I'm passed all that configuration. No I'm thinking there may be something really wrong 

    read more...
    0 16
    • JoeWelfeld
      KyleJohnson Hello. First just review the basics, make sure the ethernet cable is connected to a LAN port on your router and that the mixer firmware and software versions are all up to date. Make sure the mixer IP address is not matching the Router IP or your remote device IP. They must be on the same subnet but not the same exact IP.
      • Mar 6
      • Midas M32C
        JoeWelfeld back to you at last. New router, new tablet (needed them). I can WIFI into the router from my tablet. I can directly connect to the router with my PC. The remote ethernet is connected to the router, and I still have no connection.
        • Mar 9
      • Midas M32C
        JoeWelfeld Very disappointed, I had to rent a board. Probably return it to sweetwater
        • Mar 9
    • JoeWelfeld
      GaryHiggins Sounds like network configuration issues and not the equipment, but hey.
      • Mar 13
  • New
    uncleuccgm1
    Newcomer - Level 1
    2021-11-12

    My MR18 produces loud squeal noisel at  power off.

    The squeal is present at all output, it's so loud that it could damage my speakers

    Please, I need solution to this problem

    0 14
    • uncleuccgm1
      Paul_Vannatto Are you turning off the MR18 before the amps? If so, that could cause it. Always turn off the amps before the MR18
      • November 11, 2021
    • uncleuccgm1
      uncleuccgm1

      That is not okay to me, if someone mistakenly turn off the MR18 before the amplifiers, that could damage the speakers. What about the IEM? because the loud squeal is present at all output!

      • November 11, 2021
    • uncleuccgm1
      Paul_Vannatto That has always been a rule for turning PA equipment on/off - amps on last, off first. The MR18 does have a Safe Levels setting (in M-Air Edit, Setup, Audio/Midi screen) that mutes the outputs before power is turned off. If you are getting it with IEMs, you either have compressors set incorrectly or a hardware issue. If you save your scene (using M-Air Edit) to a file, then save it to the cloud (eg. Google Drive, Dropbox, etc.) and share the link in your next post, I'll be glad to have a look and better advise.
      • November 11, 2021
    • uncleuccgm1
      uncleuccgm1

      https://drive.google.com/file/d/1f5MIslalRd3KGWwiZsdAD7nXqZnbFOd9/view?usp=drivesdk

      • November 12, 2021
    • uncleuccgm1
      Paul_Vannatto Thanks for the scene file. You are only using bus 5 for a monitor, which seems fine. I think the biggest problem is the channel EQing. I would suggest you rework the channel EQs. Channel 4 (Stage 2) EQ needs to be particularly pulled back to 0 db on all bands to start with. Change the low band on channels 4, 5 and 6 to PEQ (instead of low shelf). With them as low shelf most of the vocal signal is not there, meaning that the rest of the system has to be boosted, creating potential feedback in the higher frequencies
      • November 12, 2021
Go to page