Statistics

182,520 members
51,631 posts
  • 2020-06-16
    Hello, I have tried multiple times to try and submit a Care Ticket describing a defect I have with my newly purchased Deepmind 12 synthesizer, but each time, the request failed and the website claimed that my Customer Tribe section "This field is required" needed to be completed, despite the fact that I had already put the Musician tribe in that slot. I tried even adding all possible Tribes, and this wouldn't go away and let me submit the ticket, so here we are. My Deepmind 12 was used, but refurbished by Music Tribe. Whenever I plug in my headphones to the synth, sound only comes out of my left ear. The right ear is completely silent, but the left ear plays in mono. This exact same problem occurred with a previous refurbished Deepmind I recently bought before returning. What is the problem here? I've tried looking everywhere, but no one else seems to have this issue. I thought it might have been a setting I missed, but I couldn't find anything in the menus. The only real thing I can come up with is the image I provided: the adapter I use for the headphone jack so I can utilize traditional 3.5mm headphones instead of the larger size built into the synth. I thought this was the problem, but this same adapter works flawlessly with my Yamaha MOXF8 workstation, so I don't think this is it. Can anybody help me with this?
    read more...
    0 50
    • Jayden Hacking
      Dave Morrison Have you tried different headphones or adapters? Sometimes these things can be manufactured with slightly different tolerances and will work in one device and fail on another. Pull the jack out slightly as you play and see if the connection gets better.
      • Jun 16
    • Jayden Hacking
      Alexander Lane Hi hackingerror404, I have reported this issue to the web guys and they are looking into it now. Apologies for the inconvenience, I will see if one of the care team can help you here.

      Certainly worth trying another headphone / adaptor in the mean time to rule that out as Dave mentioned.
      • Jun 16
      • Care Ticket Won't Submit; Deepmind 12 Headphones Output Only in Left Ear
        Alexander Lane May actually be worth trying different headphones with the same adaptor too, problem could potentially be inside the adaptor (connection between mini jack and 1/4 inch jack)
        • Jun 16
  • After last firmware update (1.1.7 from Synth Tool 2.3.8), D#-E & B-C keys do not work properly anymore. D# and E sound the same, and similar thing happens to B and C. Now I can't find that update in the download area, so, I assume everything went wrong with that Glide update for the MS-1, since it does not have a three position button for GLIDE… right!? So, I guess I need to revert that last update… is there a way to do it without selling my soul to devil? Thanks in advance!
    read more...
    0 38
    • Omar Valencia Alcantar
      Omar Valencia Alcantar
      • Jun 21
    • Omar Valencia Alcantar
      Omar Valencia Alcantar
      • Jun 21
    • Omar Valencia Alcantar
      Omar Valencia Alcantar ...
      • Jun 21
      • MS-1 keys not working properly after last firmware update!
        Nic Jones Hi BeatNik420.
        If possible could you please open a technical support/service request ticket (Press support at the top and fill in the form), so that we can gather some more information and arrange an inspection if required.

        Thank you!
        • Jun 24
  • 2020-07-07
    Hello, I am trying to control Crave from a midi expression pedal sending CCs as I do for other instruments from Elektron or Waldorf (they accept CCs 7 and 10 for volume and pan). Could the VCA Line of Crave be assigned to some CC and how to do it ? Thanks. Christian
    read more...
    0 33
    • Christian Surieux
      Joe Rivers Hi Christian - unfortunately the Crave cannot currently be controlled using MIDI CC messages due to the analogue nature of its circuit. This, however, may be considered for a future update.
      • Jul 7
  • 2020-06-22
    Playing notes on my MS-1 sometimes triggers the accent (normally available with the sequencer). This happens when I play with moderate to high velocity, but not when I play soft notes. The result is a short filter freq push, as if it was modulated by a short envelope. Env-Amount in Filter is turned down. Accent button isn't pressed or permanently turned on. Is there a way to turn this off or is it a bug? / Ludvig
    read more...
    0 30
    • Ludvig Carlson
      Joe Rivers Hi Ludvig, thank you for reaching out to us. Is this occurring when using the internal keyboard as well as when triggering via MIDI/USB? Have you tried adjusting the velocity curve via the SynthTool? If possible, a video would be useful to display the issue - would you mind sending this via a support ticket? This can be submitted by pressing SUPPORT at the top of this page.
      • Jun 23
      • MS-1 accent when playing with high velocity
        Ludvig Carlson Thanks - there was a setting in SynthTool called Accent Velocity Threshold - setting this to 127 removed this issue. This all makes sense, I just haven't seen any mention of keyboard velocity being able to trigger Accent anywhere.
        • 1
        • ·
        • Jun 23
  • 2020-06-20
    I have a brand new Odyssey Synth. I'm not new to synthesizers. All notes get stuck on. I cannot find a way to rectify this. I would like to find a solution before exchanging it for a new one. Any ideas? I found an old post during a web search with someone having the same issue along with a solution. Of course when you click on the link it takes you to an old Behringer support page and says "Page Not Found"! Gee, Thanks!! Also, what's up with only QSGs (Quick Start Guides). Why aren't they're any advanced User Guides??? (Same with the MS-1 Synth!!). C'mon Behringer, help us out here!!
    read more...
    0 26
    • Jeff Porrello
      Joe Rivers Hi Jeff - thanks for reaching out! When you say the notes are stuck on, does the pitch change is you trigger different notes, yet the sound is constant? Does it seem that your ADSR envelope is ineffective? If so, it may me your VCA GAIN fader. I'd recommend setting this fairly low, as having this up increases the gain on your unit and causes a 'hold' like behaviour. Let me know if this is not the cause.
      • Jun 22
    • Jeff Porrello
      Jeff Porrello Hi Joe, thanks for trying to help. Yes, pitch changes when a new note is pressed. The ONLY sliders open are VCO 1 (1/2 way), VCF Freq (1/2 way), and VCA Gain (1/2 way). All notes stick regardless of where you position these basic sliders. The synth (as set above) is in its most basic form whatsoever for making any kind of sound, so this should NOT be happening. I don't know enough about MIDI to send an all notes off message or Sysex messages, but do know something’s up here.
      • Jun 22
    • Jeff Porrello
      Jeff Porrello Hi Joe, I can send a video if you like.
      • Jun 22
    • Jeff Porrello
      Joe Rivers Hi Jeff, thanks for this. If possible please record a short video displaying the issue and submit a support case using the SUPPORT option so that we can look into this further for you.
      • Jun 23
    • Jeff Porrello
      Jeff Porrello Hi Joe! Pilot Error!! I did not realize there were two VCA sliders. I was using the one named "VCA GAIN" which was keeping any notes played continuing to play. The one immediately below it was the one I should have been using ( VOLTAGE CONTROLLED AMPLIFIER) all along, so my fault!!!
      • Jun 26
  • 2020-07-04
    Is it possible to export the patches on my Deepmind 12 to my PC for safe keeping? That and how can put patches i have bought online onto my deepmind 12?
    0 23
  • 2020-08-25
  • 2020-08-26

    Hi, 

    I've recently found out that on my deepmind 12 the square wave osc of voice nr 3 is seemingly not working correctly. The volume output of this particular voice is way lower than all others. When using only the sine wave there seems to be no volume difference though. I've re-calibrated the unit and checked on a default patch if the issue was gone, but unfortunately it's still present. I have no clue on what to do now. I hope you guys can help!

    Greetings,

    Tobias

    read more...
    0 22
    • Tobias Opschoor
      Dave Morrison Is it oscillator 1 or 2's square wave (on voice 3) that is abnormal? If osc 1, are the other waveforms fine? If osc 2, does sweeping the pulse width modulation ever make this voice similar to the others? Since these are all discrete chips, I would recommend opening a support ticket (use the menu at the top of this page).
      • Aug 26
      • Deepmind 12 one of the voices square wave not working
        Tobias Opschoor Thx for the quick response. It's Only the square wave of osc 1 (on voice 3). Osc 1 sine and osc 2 are working fine. When I do the oscillator check in the calibration menu I also get a fail for the 3rd voice (see added picture).
        • Aug 26
    • Tobias Opschoor
      Dave Morrison Ow. That's looks like a job for Behringer Support.
      • Aug 26
    • Tobias Opschoor
      Nic Jones Hi Tobias.
      If possible could you please confirm the following;

      Firmware version you are using?
      Have you tried a factory reset and does it still occur?
      Has this only recently developed or has this always occurred?
      Can you provide more information your setup (Connected devices, Power outlets{Using a strip with other devices for example} ETC)
      Can you confirm how you have the physical parameters are set on the Deepmind when this issue first occurred?
      • Aug 27
  • 2020-07-16
    hi, when will the ARP 2600 be available?
    0 20
  • 2020-06-19
    Hey everyone! Welcome to Community 2.0! My name is Jason and I'm a Musical Instrument Specialist on the U.S. Customer Quality Support team. Please Let Me Know How I can Help!
    2 19
Go to page