Statistics

249,557 members
126,580 posts
  • New
    JayAlper
    Contributor - Level 3
    2020-11-10

    Apple just announced that macOS Big Sur will be released to the public on November 12, 2020. I'm assuming (hoping) that Behringer SW engineers have been testing their software on the beta releases of Big Sur along the way.

    Any word on compatibility of X/M32-Edit on Big Sur? Is X32-Edit expected to work right out of the gate on Big Sur or have issues been found that will require significant updates?

    Just curious...

    Jay

    read more...
    3 3,417
    • JayAlper
      PedroRodrigues Hi Jay, at this moment we have to allow the release of the new OS so we can develop our FW updates, at this moment we cannot comment on any information about time windows on the updates for this MacOs .Thank you
      • November 11, 2020
      • X/M32-Edit and macOS Big Sur
        JayAlper Pedro, Thanks for the info.
        • 1
        • ·
        • November 11, 2020
      • X/M32-Edit and macOS Big Sur
        ScottCaldarelli Pedro, I was just looking at this info for Big Sur and have to ask: Do you guys actually wait until the OS is released to the public and are not working with Beta releases along the way? Also, related, the XR18 software for macOS hasn't seen an update in 3.5 years and the firmware in 2+ years. While it seems to work in Big Sur, things like window resizing - nothing in the window resizes and it could use a UI refresh. Thanks!
        • 1
        • ·
        • November 12, 2020
      • X/M32-Edit and macOS Big Sur
        PedroRodrigues Hi Scott, the Beta version of the OS is only available for Apple testers so the majority of companies on these matter have to be reactive instead of proactive.
        Regarding your last question what I can say about what you mentioned it is that we are working on that and we will have news as soon as possible.
        • November 13, 2020
    • JayAlper
      mtucker299 Jay, just curious did you take the plunge and move to Big Sur?
      • November 13, 2020
      • X/M32-Edit and macOS Big Sur
        JayAlper Yes, I did move to Big Sur. I tried running X32-Edit on my Big Sur Mac (2018 MacBook Pro) and as far as I can tell, it works! As a caveat, I didn't do an extremely in-depth test where I tried every detail of X32-Edit. But I was able to connect (via wifi) to my X32-Compact, I was able to sync settings back and forth between my Mac and my X32-C, I was able to change scenes, moving faders and adjusting send levels on my Mac were mirrored on the X32-C and vice versa, I was able to start and stop playback from my X-Live card, etc. In my quick test I didn't notice any graphics glitches, either. So, it seems like things are working for X-32 Edit on Big Sur. Again, I didn't do an extensive test, but so far, it looks good (though, YMMV).
        • November 16, 2020
    • JayAlper
      PaulMcCarthy Hi all, a couple of comments. I own an X-air 18 that I use at home for recording and playing back multiple source via my KRK monitors. I recently upgraded to Big Sur and have found that the application does function. However, it seems that the new OS is idle'ing out the connection between the application and the mixer. So, I have to reconnect pretty much every day. This is likely due to some TCP/IP idle timeout in Big Sur. I tried keeping a steady 'ping' to the mixer running to keep the connection up but that did not work. Some sort of 'keep-alive' from the application to the mixer might resolve the issue.
      • November 27, 2020
    • JayAlper
      PaulMcCarthy Hi again, one more comment to Pedro. It costs $99 a year to obtain an Apple developers license. That fee provides the 'developer' access to beta releases of new versions of the Mac OS. I would hope that Musictribe could afford a $99 annual fee to ensure that their developers would have access to upcoming versions of the Mac OS. As others have pointed out, updates to this software (and firmware) have been absent the last few years.
      • November 27, 2020
      • X/M32-Edit and macOS Big Sur
        Paul_Vannatto Hi Paul, regarding the update for X-Air Edit, there is an update being released very soon with bug fixes and one particular neat new feature. Check the product page under the software section (hopefully it will show up this weekend).
        • November 27, 2020
    • JayAlper
      CarolineHampton I just bought an Xr18 and am trying to install X-Air-edit 1.6 on my Macbook, running on Big Sur, but it says the it "can't be installed because Apple cannot check it for malicious software.... This software needs to be updated. Contact the developer for more information."... So hopefully I might get some help here...
      • Jan 8
  • New
    Mario1995
    Newcomer - Level 1
    2020-11-25

    Hello,

    I'm having issues opening the Synthtribe v2.4.3 software in Windows 10 as it gives me an error window sayng "Cannot load library libusb-1.0.dll". How can I get it to work? 

    Synthtool v2.3.5 works, I don't know what can cause the issue with the latest version. 

    Thanks for helping

    read more...
    0 557
    • Mario1995
      PedroRodrigues Hi Mario, that is something that we need to look in to so access what is causing that issue, please follow the link below and submit a assitance request providing more information on this matter like what unit are you using and what tyoe of USB port are you using. https://community.musictribe.com/pages/create-new-ticket?type=service%20request Thank you
      • November 26, 2020
      • Synthtribe v2.4.3 error in Windows 10
        Mario1995 Okay, I will submit a care ticket now. Thank you Pedro
        • 1
        • ·
        • November 26, 2020
    • Mario1995
      chrisdepper Was this ever resolved? I have the same issue.
      • Jan 15
      • Synthtribe v2.4.3 error in Windows 10
        PedroRodrigues Hi chrisdepper, as I said to Mario above,please be aware that is something that we need to look in to so access what is causing that issue, please follow the link below and submit a assitance request providing more information on this matter like what unit are you using and what tyoe of USB port are you using. https://community.musictribe.com/pages/create-new-ticket?type=service%20request Thank you
        • Jan 19
      • Synthtribe v2.4.3 error in Windows 10
        chrisdepper Hi Pedro. Thanks for the response, Ticket created - CAS-411872-G1S5N8
        • Jan 19
    • Mario1995
      lothbrok I also have this error. Can someone post the solution or workaround for this?
      • Feb 19
    • Mario1995
      morgoth38350 Hi everybody. I think the problem is that libusb isn't compatible with Win 10. Waht a pitty... There's no need to create a ticket... just make sure synthtool can connect with something else than libusb... FYI, last version of Synthtool works perfectly with Windows 7 OS.
      • Feb 23
      • Synthtribe v2.4.3 error in Windows 10
        Mario1995 I reinstalled Win 10 on my computer and had no more issues with synthtool. Don't know what happened, but it started to work as soon as I installed it again
        • Feb 23
    • Mario1995
      Mario1995 If this can help other people that have the same issue and Behringers developers I solved the problem by reinstalling Windows 10. The synthtool app started to work as soon as I installed it again. Don't know what happened, maybe it's just luck or something, but it worked
      • Feb 23
  • New
    ukkiukkiukki
    Newcomer - Level 1
    2021-02-04

    What is difference between Behringer Synthtool and Synthtribe? 
    Is them working with MacOS Catalina? 

     

    0 409
    • ukkiukkiukki
      JoeRivers96 Hi, There is no difference in terms of functionality - this is just a rebranding. Both are compatible with Catalina OS.
      • Feb 5
  • lpagross
    Newcomer - Level 1
    2020-08-21

    When I'm in the EQ page I often have the Real Time Analyser turned on. Whenever I choose the LR Bus it flips to display that analysis in the EQ page, but when I choose a channel it continues to display the LR Bus analysis until I change something in the channel, then the RTA displays correctly. I say correctly, but maybe I'm missing something, is there some advantage to displaying the LR Bus analysis? This is in X32 Edit 4.1, not on the front panel of the X32 Rack.

    read more...
    0 284
    • lpagross
      GaryHiggins Maybe it's the rta settings? When connected to your mixer, hit utility/rta. Not totally sure what you are wanting but maybe something in there (esp with rta source) explains it or changes it to what you want?
      • August 21, 2020
      • X32 Edit 4.1 RTA
        lpagross That was it, thanks. I had Main selected as the RTA Source, changing that to Selected Channel displays whatever channel I select as the RTA source, in fact as it says on the page. Great piece of software.
        • 1
        • ·
        • August 21, 2020
  • lpagross
    Newcomer - Level 1
    2020-08-29

    I'm using the X32 Edit software to control my X32 Rack & there's a question I'd like to ask. I understand that the Mix Bus can be tapped after the input, before the EQ, after the EQ, before the fader & after the fader but what does Sub Group mean on the Sends tab?

    read more...
    0 284
    • lpagross
      Paul_Vannatto Subgroup is basically post fader with unity (0 db) fader levels. It emulates the analog console subgroups.
      • August 29, 2020
    • lpagross
      CraigFowler The other key difference between the post-fader vs subgroup setting is that if using the subgroup tap, (by default, assuming the subgroup is stereo,) the ch>subgroup pan will follow the ch>LR pan. If instead you choose post-fader, you can specify a different pan for ch>bus vs ch>LR.
      • August 29, 2020
    • lpagross
      lpagross How can you set up a subgroup master fader in X32 Edit 4.1?
      • August 29, 2020
    • lpagross
      CraigFowler Bus\Mtx layer button on the LHS of the app, you'll get your faders. Alternatively, select the relevant bus using the buttons on the LHS of the app, and the master fader changes to the fader for that bus.
      • August 30, 2020
      • X32 Edit software mix bus taps
        lpagross So a subgroup master is the same as a mix bus master?
        • August 30, 2020
    • lpagross
      CraigFowler Yes. The console has 16 mixbuses (+ mainLR, M\C, mtxs, and solo.) The 16 buses can be configured (in pairs) as pre-fade, post fade, or subgroup, or some combination.
      • August 30, 2020
      • X32 Edit software mix bus taps
        lpagross So the input tap to the mix bus is the output of the mix bus… I'm sorry, I'm not following.
        • August 30, 2020
  • lpagross
    Newcomer - Level 1
    2020-08-18

    I've just downloaded FW4.0.2 & X32-Edit 4.1, it takes a lot longer to transfer parameters to or from the mixer or PC. I thought it was only the first time it might take a while, but I've tried synchronising several times (from the Mixer to the PC & from the PC to the Mixer) & it takes a couple of minutes. This used to be done in about 15 seconds on the older software & firmware.

    read more...
    0 247
    • lpagross
      lpagross I'm using a MacBook Pro.
      • August 18, 2020
    • lpagross
      RexBeckett This can be caused by issues with the network connection - particularly Wifi links. Note that the firmware upgrade process resets some global settings on the console to default values. Check that the network settings are correct for your configuration.
      • August 18, 2020
      • Very slow transferring parameters
        lpagross I've got no idea where to start. The settings in the setup page look ok & the same on the X32 Rack
        • August 18, 2020
      • Very slow transferring parameters
        RexBeckett How is the PC connected to the console? Do you have a router or switch in the network? Is the X32 set for DHCP or a fixed IP address? BTW: I find it safer to leave the Sync Drection set as Mixer -> PC. It can help to prevent inadvertant loss of console settings when starting X32 Edit.
        • August 18, 2020
    • lpagross
      GaryHiggins I've noticed that this takes a bit longer than it used to as well BUT for me it's more like 5-6 seconds versus 10-12 seconds. Something else is afoot there, 2 minutes is way too long and it's not firmware or Edit version causing it imo.
      • August 18, 2020
      • Very slow transferring parameters
        lpagross This only started happening when I installed the new X32-Edit software & the X-32 Rack Firmware. Unless there's been a sneaky coincidence.
        • August 18, 2020
      • Very slow transferring parameters
        GaryHiggins Maybe try using DHCP on the X32? Or re enter your static ip and subnet again since you have updated the firmware.
        • August 18, 2020
      • Very slow transferring parameters
        RexBeckett I agree with Gary (almost always). Syncing the PC to the console takes a few seconds over wired or 5GHz Wifi connections. Any longer and there is probably some issue with the network. There can be issues if the control PC has more than one active network connection - particularly if they have the same IP subnet.
        • August 18, 2020
      • Very slow transferring parameters
        lpagross OK, I restarted my router & that seems to have fixed everything, sorry for the messages :-0
        • 1
        • ·
        • August 18, 2020
      • Very slow transferring parameters
        RexBeckett I'm happy to hear that it is working properly now. Don't worry about the messages, they may help someone else.
        • 1
        • ·
        • August 18, 2020
  • New
    lpagross
    Newcomer - Level 1
    2020-11-03

    I love the MX-Q app, but I've found a couple of bugs in the MX-Q app on iPhone SE 2020:

    1 the pan control doesn't seem to work from MX-Q to X32-Edit, or to what I'm hearing

    2 the mute for mix bus 11-12 is very temperamental, it only seems to work sometimes & once it's stopped working the app seems to need to be quit to make it work again.

    It's a great app, I'll keep looking.

    Gordon

    read more...
    0 200
    • lpagross
      Paul_Vannatto Hi Gordon, are you connected to an X32 console for both MX-Q and X32-Edit?
      • November 3, 2020
      • MX-Q App
        lpagross Yes, I am connected to the X32 Rack. It was on v4.02 firmware, I've just downloaded v4.03 & installed it, I will let you know how it does.
        • November 4, 2020
    • lpagross
      lpagross I've found the answer to 1, the bus sends for the headphones were set up to follow LR PAN, when I set them to their own pan they now follow the pan setting in the MX-Q app. This makes sense as they should only pan when the stereo bus pans with LR mode on. Hooray!
      • November 4, 2020
    • lpagross
      lpagross Still no way to do 2 yet: the mute for headphone bus 11-12 is very temperamental, it only seems to work sometimes & once it's stopped working the app seems to need to be quit to make it work again. This is the mute on the headphone bus master (or the bus master), it is on the bottom & to the left on the MCA page. No better on firmware 4.03 :-(
      • November 16, 2020
      • MX-Q App
        Paul_Vannatto Hi Gordon, I would recommend using Mixing Station instead of MX-Q for personal monitor mixing. It can be used either for FOH (no restrictions) or for individual monitors (restricted to that particular monitor bus). MX-Q is the official app and hasn't been updated for some time. Mixing Station on the other hand is a 3rd party developer that frequently updates his app and is available for the X32/M32, X-Air/M-Air, the new Wing, as well as some A&H and Soundcraft consoles. It is available for android, iPad, iPhone, PC, Mac and linux
        • November 16, 2020
      • MX-Q App
        lpagross I've downloaded the Mixing Station after your endorsement, but it only supports the X32/M32, X-Air or Wing from Music Tribe, not the X32 Rack plus it's not free, costs from £4.99 to £6.99 (none of the options mention the X32 Rack). I'm afraid it's out. If there are any remote apps that support the X-Rack & are free (there are 8 people in my band, which event at the £4.99 version is going to cost £39.95) that would be great.
        • November 18, 2020
      • MX-Q App
        Paul_Vannatto Yes it supports all X32 including the Rack. That is what I use it on most of the time (I have 2 Racks). Regarding the price, I don't find that extremely expensive for an excellent app. I've paid much more for software that I've used less.
        • November 18, 2020
      • MX-Q App
        lpagross Ok, which profile have you paid for?
        • November 18, 2020
  • New
    RexBeckett
    Superhero - Level 3
    2021-03-22

    I have noticed a new bug in the forum over the last couple of weeks. It goes like this:

     

    An OP opens a discussion with a question.

    I add a comment to the discussion.

    The OP replies to my comment. I get a notification of the reply.

    If I follow the notification link, I see the OP's reply but without the usual Like and Reply buttons.

    If I locate the discussion in the main discussion browser, the OP's reply is missing.


    This has happened three times (with different OPs). It happens on two PCs with different OS and browser versions - including the latest Chrome version 89.0.4389.90.

    Here's one example discussion

    The OP's reply is not shown in the normal discussion browser.

    read more...
    0 152
    • RexBeckett
      Paul_Vannatto I noticed an very similar scenario last week, Rex.
      • Mar 22
      • Bug in Forum Discussion Display
        RexBeckett Thanks, Paul. It's good to know that it isn't just me seeing this.
        • 1
        • ·
        • Mar 22
      • Bug in Forum Discussion Display
        Paul_Vannatto Yeah, misery loves company, eh?
        • 1
        • ·
        • Mar 22
    • RexBeckett
      Nigel67 Hi Rex and Paul, I will report it to the relevant team to get fixed. I noticed the same thing yesterday.
      • Mar 22
      • Bug in Forum Discussion Display
        RexBeckett Thanks Nigel.
        • 1
        • ·
        • Mar 23
      • Bug in Forum Discussion Display
        Paul_Vannatto Yes, thanks Nigel
        • 1
        • ·
        • Mar 23
      • Bug in Forum Discussion Display
        Paul_Vannatto Hi Nigel, I just replied to MrArkadin's post (from the link in the email notification). When I went back to seeing all posts via the Recently Updated sort, my response is nowhere to be seen. Evidently they have not fixed these bugs (and it is getting very irritating).
        • Apr 5
    • RexBeckett
      MrArkadin I am trying to post a new thread about product registration, but this terrible web portal won't even let me do that. The post button remains greyed-out. Please sort this out as I can't even open a support ticket due to the terrible design (I cannot get past the brand drop-down as there is nothing there). I have had to resort to replying to this thread in the hope that I can actually post something.
      • Apr 5
      • Bug in Forum Discussion Display
        Paul_Vannatto Hi Anthony, this is my second attempt to respond with a solution to your issue. Here is my previous post (that went into oblivion)

        Hi Anthony, when you start a new discussion (thread), you need to fill in the Subject line, some content, and the Product Category (below) and the Post button will turn blue and allow you to post. You can also format the content and attach files (which you can't do when responding to current threads or posts, even though we've asked for it for many months).
        • Apr 5
  • New
    charlesfrickard
    Newcomer - Level 1
    2020-12-02

    Hello all,

    Thanks for reading. I've run into a bit of an issue with both versions of X/M32-Edit softwares. Was able to download and install bpth apps and import/build/export show file, no problem.

    But now when I try to open either (no matter how many power cycles, uninstall/reinstalls), they give me the message that they have quit unexpectedly and give me the options to ignore or report to apple.

    The file I created sounds great and works fine. Suggestions?? I've found a statement from Behringer about the X/M32-Air/Q/Edit apps not being officially supported on High Sierra, but I'd assume that would've been fixed by now...

     

    TIA!

    read more...
    0 149
    • charlesfrickard
      GaryHiggins What firmware on the X32? That might be your issue, using the latest programs without the latest firmware. I suppose another option is to use older versions of the Edit program and see if the issue goes away. I have had no issues with Mojave or Catalina can't say on High Sierra for sure, but I don't recall issues.
      • December 1, 2020
      • M32/X32-Edit 4.2 crashing on High Sierra
        charlesfrickard Both versions are current (4.2). I actually tried to locate an older version of the software and was unsuccessful.
        • December 5, 2020
    • charlesfrickard
      DavidKnighton Hellos Charles Rickard,
      tRY renaming/deleting the X32-Edit folder in
      C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming
      Please let us know if this helps.
      • December 3, 2020
      • M32/X32-Edit 4.2 crashing on High Sierra
        charlesfrickard I am sorry, but I cannot locate that folder using that pathway...
        • December 5, 2020
      • M32/X32-Edit 4.2 crashing on High Sierra
        GaryHiggins Make sure you don’t have folders “hidden” with folder options, pretty sure that folder will be a hidden one otherwise.
        • December 6, 2020
  • jstanford
    Newcomer - Level 1
    2020-09-10

    I can't seem to download the x32 4.0 firmware off the website. Any advice? 

     

    0 112
    • jstanford
      DaveMorrison Get 4.0.2. If the link is down, you can use any model of X32 for the firmware. Look in the Rack, Compact, Producer, and Core section if you can't find it. I would leave you a link, but this new website doesn't seem to want me to do so. If you still can't find it, let us know and we'll get you the firmware.
      • September 10, 2020
      • x32 Download
        jstanford Hi Dave, I tried a couple different models still no luck! Still the SSL handshake error
        • September 10, 2020
    • jstanford
      DaveMorrison Even the Midas site has the same problem. It's too bad because it's the same firmware. Try this: Straight off my mixer's flash drive. https://www.dropbox.com/sh/yhc7te7dkqt5zr6/AADR0NKBG5F4Uf2isTbqupnoa?dl=0
      • September 10, 2020
    • jstanford
      DavidKnighton Hello All,
      I've been alerted a short time ago that this issue has been resolved. Please check once more. The downloads should all be working as expected now.
      • September 10, 2020
Go to page