Statistics

253,563 members
131,131 posts
  • New
    Opotija
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    My system burned out. The wrong power supply was plugged in my system. Can this be fixed?

    0 18
    • Opotija
      Nigel67 Hi Opotija. We can certainly give it a go at repairing your unit. Even if it is not possible, the internal pcb could be replaced. Please send in a Service Ticket and we will be able to help you set up a repair. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Service tab and submit a ticket.
      • Oct 9
  • New
    cromag76
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    I have been hearing from previous employees that all manufacturing including Legacy and above are now in China, I would like to know if mine were 100% manufactured in the U.K.?

    0 17
    • cromag76
      Nigel67 Hi cromag76. Many thanks for your question. I am going to have to check this for you as I have no information at hand on where products are manufactured. If you could leave this with me then I will get back to you. I see that you have also put in a Technical Support ticket, so will probably reply to you on that when I have the answer.
      • Oct 10
  • New
    Cenk1
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    The tip of the external microphone got lost... how can I find a replacement? What are the technical aspects so that I can look for a local replacement? Thks.

    0 5
    • Cenk1
      Nigel67 Hi Cenk1. Please contact our Spares team and they will be able to help you further. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Spare Parts tab and submit a ticket. Many thanks
      • Oct 9
  • New
    daveh13
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    Hi,

    I just received a brand new X32 compact, and one scribble strip is not working. Its color can change (background LED I suppose, separated from the upper LCD display), but nothing is written in it... See the pictures, with several group of bus selected, to check it's not related to one specific bus.

    I tried a factory reset, but same problem...

    Before sending it back to the shop, I would like to be sure that there is not a bad config or something I did wrong and that could be corrected by software...

    Any idea ? Any sofware test to do ?

    read more...
    0 31
    • daveh13
      Paul_Vannatto That is a hardware failure. If you just bought it, you should return it to the vendor and ask for a replacement. Otherwise click on the Support (above) and fill out the form for a service repair.
      • Oct 9
    • daveh13
      daveh13

      Yes hardware problem. That's what I thought. I just asked for a replacement. Bad luck. Especially because I know that Behringer have very low return rate on these products.

      • Oct 9
    • daveh13
      daveh13 Damned, the scribble strip is working again... Now I don't know what to do... Sending back for a replacement = I will have no console during at least 2 weeks... But I'm afraid the problem will come back. (It seems like a bad contact in a wire somewhere, because obviously the little screen component is working)
      • Oct 10
    • daveh13
      KevinMaxwell Gently tap it with your fingertip and see if it comes and goes. Just a tinny bit harder then the force you use when typing. This will give you a good idea if it will work intermittently.
      • Oct 10
    • daveh13
      daveh13

      It worked for 4-5 hours, then the LCD is grey-blurry again, with the LED still working and reflecting the correct icon color. Gently tapping on it does not do any effect. I have another strange behaviour, the motor of the same fader seems to make a little noise from time to time. As if it was starting to move, or callibrate. But it does not move. It happens when I do not even touch the console for a long time (reading a document in front of the desk).

      • Oct 10
  • New
    daveh13
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    Hi,

    I do not know if this is the place for suggestions/requests and if Behringer is reading here, but :

    having a bunch of old synths/rythm box and other unbalanced gear directly plugged into the rear XLR in my studio, it would be great to have a "phantom power" param safe in the channel param safe list. Just to prevent any bad manipulation of the 48V button that is easy to press when you fly your hands above the console... I would not like to fry my nice instruments... ;-)

    read more...
    0 7
    • daveh13
      Paul_Vannatto Gain and phantom are part of the HA Config safe.
      • Oct 9
    • daveh13
      daveh13

      Yes, I know this safe "group" of params, but I think it would be nice to be able to lock only the 48V phantom, that is really an unsafe feature, but still be able to tweak gain/lowcut, etc...
      For example, when I unplug and plug a new synth at the rear, I have to tweak the gain again, and my hands are flying close to the 48V button... Scarry !

      • Oct 9
    • daveh13
      Paul_Vannatto Why not make a snippet to turn off the desired phantom. The OSC command is /ch/01/preamp/hpon OFF. Another option is to get a stagebox (SD8 or SD16) and plug the synths into the TRS jack of the combo jack, thus eliminating the risk of phantom.
      • Oct 9
    • daveh13
      daveh13

      I am not familiar with snippets, which seems to be a way to save some parameters. But I don't understand how a snippet could prevent me from accidentally togglin the 48V button ? Is it possible ?
      For the SD16, I know, it would be great, but alas, the budget is not here for the moment ;-) I wish Behringer also put some mixed XLR/TRS at the rear of the X32...

      • Oct 9
    • daveh13
      Paul_Vannatto Safes do not prevent you pressing the phantom button. All safes do is limit what settings are applied to the console when a scene or snippet is loaded.
      • Oct 9
  • New
    Unpustan
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    In need of pair of tweeters for Tannoy Mercury v4.

    They just both stopped working..

     

    Any ideeas?

    0 8
    • Unpustan
      Nigel67 Hi Unpustan. Please contact our Spares team and they will be able to help you further. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Spare Parts tab and submit a ticket. I would also check your amp , wiring, etc, as it seems a little unusual that both tweeters would have failed at exactly the same time. You can never say never, but it is highly unusual. Many thanks
      • Oct 9
  • New
    RaynaldoMartine
    Contributor - Level 1
    2021-10-09

    I have racked my brain trying to create a reasonable phase shifter in my Voice Live 3 Extreme. I change all of the parameters in the flanger, but it never gets close enough to use on the gig. Some of the other users posted a few ideas to try but no luck. PLEASE! Does someone have a workable solution?

    Also, TC Helicon staff, 1) could we please get this as a firmware upgrade?

                                    2) Get JUST Aux, and guitar for looping? (No vox). This way, we can create a soloing track while we sing?

                                         I'm using my aux for the drums I play with my foot.

                                          https://youtu.be/63qJ7P0TVwo

    read more...
    0 10
    • RaynaldoMartine
      PedroRodrigues Hi RaynaldoMartine, thank you for your post, please consider that the VOICELIVE 3 offers an Inverse Phase effect but not a phase shift, a phase inversion is neither a time shift nor a phase shift, but simply a swap of plus and minus.
      The phaser and flanger create very similar sounds and can be used interchangeably, the flanger can sound more extreme than a phaser, so phasers can be used when more nuance is needed.
      Often confused due to their similarity, these processors all incorporate phase shifting in different ways.
      To set up the flanger on your unit please see the images below.

      To help you on your creative direction it may be useful to follow the link below:
      https://producelikeapro.com/blog/flanger-vs-phaser/

      When it comes the Firmware upgrade for your unit please consider that all the firmware are accessible via VOICESUPPORT 2.
      When it comes to new features on this unit please take in to account that this unit has been replaced by the VOICELIVE 3 EXTREME therefore we will not perform any more development on the VOICELIVE 3.

      Thank you
      • Wed at 1:56 AM
    • RaynaldoMartine
      RaynaldoMartine

      Hi Pedro. Thank you for your detailed (and helpful) response. 1st: The image you told me to refer to, was an image of a dog eating a cupcake. Pretty sure that was a mistake. LOL! 2nd: I actually own 3 Voicelive Extremes (I play 6 nights a week, and I 've had to send two of the units back to Sweetwater for repairs at different times, but always need one for the gig, and a spare in the truck for backup. As a VL3 owner, I would like to still make my request for the firmware upgrade?


      Get JUST Aux, and guitar for looping? (No vox). This way, we can create a soloing track while we sing?


      I'm using my aux for the drums I play with my foot.


      https://youtu.be/63qJ7P0TVwo

      • Wed at 11:45 AM
  • New
    StephenWhite68
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    Hey

    I am using the Behringer UM2 and I have my RD-6 plugged into the MIC/Line 1 input with my TD-3 plugged into the INST 2 channel but I can only see Audio from the MIC/Line 1 input.

    I have followed a bunch of tutorials to setup correctly but I cant seem to see why the second channel will not be heard in Ableton

    Any ideas?

    Thanks

    Stephen

    read more...
    0 21
    • StephenWhite68
      PedroRodrigues Hi StephenWhite68, thank you for your post, please consider that the ¼ TRS output on the TD-3 offers an output impedance of 1. 5 kΩ while the Instrument Input on your UM2 offers an impedance of 1 MΩ .

      1.5 kΩ = 0.0015 MΩ
      1 MΩ = 1 000 kΩ

      This will cause an impedance mismatch that will cause the issue you have reported.
      To be able to manage this impedance mismatch you must use a D.I. please see a few examples for a D.I. below:
      https://www.behringer.com/catalog.html?catalog=Category&category=C-BEHRINGER-DIBOXES-ACTIVEDIBOXES

      You must connect the ¼ TRS output on the TD-3 to the Input on the D.I. and the D.I. output to the Instrument Input on your UM2 and this way you will be able to have signal inputting on your sound card form your TD-3

      Thank you
      • Oct 9
    • StephenWhite68
      PedroRodrigues Hi StephenWhite68 I would assume that would also apply to the RD-8. Thank you
      • Oct 9
  • New
    daveh13
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    Hi,

    When tweaking the gain of an analog input, I usually aim the -18 to -12dB area to keep some headroom,
    and usually, no clipping ever occurs.

    But I have a strange thing for the digital inputs, coming from the X-USB card and from my DAW.

    The output of my DAW is by definition limited to 0dB, and I even put a limiter to -0.3dB, so that no sample ever touch 0dB, and that no digital clipping ever occurs.

    So when I connect the digital DAW output to a X32 channel, even with a 0dB gain, there should be no digital clipping.

    It's not the case !

    I even have to lower gain on the X-USB input to -16dB to avoid clipping. And in this case, as we can expect, I see the vumeter staying largely under -16dB (should be precisely -16.3dB).

    So I wonder why the X32 points out some clipping. Is this clipping LED really a digital clipping detection ?
    Or is it some kind of prediction algorithm that prevents intersample peaks ?

    I understand there could be a predictive algorithm for analog inputs,
    but, when everything stays in the digital word, clipping is very simple to detect.
    And -16dB to avoid intersample clipping seems huge...

    What do you think about it ?  An idea ? Should I forget this clipping light on true digital inputs ?

    Have a nice day.

    read more...
    0 10
    • daveh13
      Nigel67 Hi davehbsk. The clip led lights up from -0.3 dBFS at the digital input, as a cursor warning that the signal is close to clipping rather than it being too late and the signal is clipping. It gives just a small amount of headroom and to compensate for the fact that not all samples are used for clip detection.
      It happens also on the analogue inputs but the digital level (after ADC) is not always what you see on the input meter because the preamp gain is in 2.5dB steps, and the rest is digital trim. The console will not clip though because of floating point processing, the trim being in the dsp domain. Hopefully this answers your question. Many thanks
      • Oct 9
    • daveh13
      daveh13

      Hi Nigel, thanks for your answer. But if I understand your first sentence about the digital input clipping, the return from my DAW thru X-USB (which is obviously digital), should never clip as long as I introduce a little gain reduction of -1dB (to stay under your -0.3dB limit). BUT in my case, to avoid red clipping light, I have to set a -12dB on the gain of the DAW return... If I set only -1dB, the channel clips all the time (especially when the return of my DAW is a "mastered" final signal, compressed and itself limited to -0.3dB).

      • Oct 10
  • New
    Tjbasch
    Newcomer - Level 1
    2021-10-09

    I have a used x2222. I have signal showing on the LEDs but no headphones nor speaker output. I'm sure it's a button or know but can't seem to figure outwhere.

    0 14
    • Tjbasch
      Paul_Vannatto Are the mute buttons pressed, or the Main buttons not pressed, or the Main Mix faders down?
      • Oct 8
    • Tjbasch
      Tjbasch All of the above are correct.
      • Oct 8
      • Xenyx x2222 output
        Nigel67 Can you post a picture looking at the mixer surface showing the audio on the meters. maybe we can then identify where the issue is. Check that the two red 2tr / USB red buttons are in the up position. For the headphones, have you assigned the Main Mix button in the Source area? Is this a brand new mixer that you are just starting out with or one that has worked previously? You could also send us a Technical Support ticket and we will be able to help you further via that. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Technical Support tab and submit a ticket.
        • Oct 8
    • Tjbasch
      Paul_Vannatto If all of the above are correct, then that is why there is no output. For each channel you want to go out the Main outputs, unmute, press the Main button and bring the Main Mix faders up.
      • Oct 9
      • Xenyx x2222 output
        Tjbasch What I meant was the channels I'm using are unmuted, main buttons are pressed and the main mix faders are up.
        • Oct 9
    • Tjbasch
      Tjbasch This was purchased new a few years ago. It worked fine. I spent a couple years in the hospital and am now trying to re-learn. The LEDs were working, now aren't. I've tried so many combinations I have no idea what I pushed wrong. Hope you can see the picture ok.
      • Oct 9
    • Tjbasch
      Paul_Vannatto No picture available.
      • Oct 9
      • Xenyx x2222 output
        Tjbasch It's taking forever to upload
        • Oct 9
Go to page