Statistics

228,167 members
102,993 posts
  • New
    Anishrai
    Newcomer - Level 1
    2021-05-02

    I have plugged my adopter and my power light is ont lightening in mixer ??

    0 6
    • Anishrai
      KyleJohnson Hello, Kyle here with Music Tribe. Please submit a Technical Support ticket through the Support link at the top of the page so that we can assist you.
      • May 2
    • Anishrai
      Nigel67 Hi Anishrai. Confirm that your power plug is fully inserted into its mating socket on the back of the desk. It is quite a tight fit. Also check another mains socket. If it is, then as the unit is under 30 days old, you should contact the reseller that you purchased the unit from and ask for a DOA replacement.
      • May 2
  • New
    argentino40
    Newcomer - Level 1
    2021-04-25

    Evidentemente tengo un problema con Windows, no sé cómo lograr que la App reconozca la interface de mi xr18.... conocté el USB pero no aparece en el listado de interface y a partir de ahi no puedo avanzar.

    GRACIAS POR SU AYUDA. ADJUNTO IMAGEN

    read more...
    0 7
    • argentino40
      Nigel67 Is the XR18 showing up as a audio device in your Bluetooth and other devices in Windows 10? If it is, also check the Sound settings, both recording and playback to see if the XR18 is showing up there. Play some audio from the XR18 to the computer and the bargraph on the recording page should light up indicating that audio is reaching the computer. If it does, then the issue is more than likely going to be with your DAW. I would suggest trying to uninstall and then re-install it. I have attached a jpeg showing the set up of the XR18 for Windows 10.
      • Apr 25
  • New
    Behringer
    Triber Moderator
    2021-04-19

    Master your Behringer 2600 for just USD 9.99! From April 19 to 25, you can get ask.video’s entire library of courses on the Behringer 2600 covering synthesis, music theory, mixing, mastering and much more.

    Click on this link to get the course now: https://ask.video/behringer

     

    read more...
    0 12
    • Behringer
      gary528 hi i am using uca222 and mini disc player to get music on to my pc but it will only play in mono through both channels is it me or is there a setting i have not found
      • Apr 19
    • Behringer
      Nigel67 Hi Gary, if you right click on the small speaker icon in the bottom right hand corner of your screen and select Sounds. In the new page that opens, select the Recording tab. Highlight the USB Audio Codec device (you have installed the ASIO driver?) and select properties, In the new page select the Advanced tab. The Default Format is probably set to 1 channel. Make this 2 Channel and whichever quality option you require. Click on apply and this should have fixed your issue.
      • Apr 19
  • New
    rtravers
    Newcomer - Level 1
    2021-04-14

    Hi all. First time on this because I'm somewhat stumped.

    I work at a school and I want to start recording kids playing music/singing. I'm using a Behringer Xenyx X2222USB mixer plugged into a PC. My problem is I have one set of speakers and they are in the same room as the microphone recording, say, vocals. When I'm recording I have to turn the speaker's power off to they don't bleed into the mic. What I want to do is to be able to turn the sound off the speakers without having to essentially unplug them. I have Main Out, Sub Out and Control Room out. Is this even possible?

    Thanks.

    read more...
    0 20
    • rtravers
      RexBeckett Hi rtravers, I think it would be better to connect your monitor speakers to the Control Room outputs. That way you have some other ways to mute the speakers without affecting the USB recording feed. Options include:

      Turning down the Phones/Control Room level.

      Selecting 2-TR/USB as the Phones/Control Room Source. It also requires that the DAW/recording software does not have monitoring enabled. This method also has the benefit of allowing you to listen to playback when the recording session is finished.

      Selecting Sub 1-2 as the Phones/Control Room Source and ensuring that the Sub button is not pressed on any channel strip and also that the FX Return to Sub 1-2 button is not pressed.
      • Apr 14
    • rtravers
      rtravers

      • Apr 14
  • New
    andrei23
    Newcomer - Level 1
    2021-04-07

    Hello Team,
    I recently bought a Behringer FCA1616 and upon power up (via 12v AC adaptor) all the front panel lights slowly blink on and off in unison (including for any buttons currently pressed down).  Did I get a defective unit?  Or is there some sort of fix you are aware of?  This seems to be a common issue, reported on several forums, but no one has posted a solution yet.  What would my best steps be?

    Thanks so much in advance!

    read more...
    1 25
    • andrei23
      DavidKnighton Hello andrei23,
      First, try to hold the device select button while applying power. This will change the unit between firewire and USB operation. If that doesn't resolve it, you may have a PSU problem. Double check the PSU is rated for your regional voltage (120 US or 240 EU). Beyond that, you may want to contact seller for exchange/refund.
      • Apr 8
  • New
    Tmatomas
    Newcomer - Level 1
    2021-04-04

    Nothin on my ilok

    Ilok name :tmatomas

    email: [email protected]

     

    Please Solve This

    1 24
    • Tmatomas
      Nigel67 Hi tmatomas, I have sent you a message on your other post. Please can you check your junk / spam folder and if there is nothing in there, please get back to me. I am sorry for the inconvenience
      • Apr 5
  • New
    TMcMeen
    Newcomer - Level 1
    2021-03-30

    Need to replace the internal knob on a TC Helicon Play Acoustic (Pic Attached.) Will likely have to solder on a whole new knob (I think?) Anyone done something like this before? Maybe possibly know a part number? Got any suggestions? Thank you!
     

    read more...
    0 22
    • TMcMeen
      Nigel67 Hi TMcMeen. Please contact our spares department and they will be able to help you with part number, pricing and availability. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. A new window will open. Scroll down and click on the Spare Parts tab and submit a ticket. A colleague will then get back to you with the relevant information. Many thanks
      • Mar 31
  • New
    Muederkrieger
    Newcomer - Level 1
    2021-03-29

    Hi, am a proud new owner of a Behringer 2600, but seems like I'm having issues right from the start (guess the error sits in front of the machine).

    When I turn on the 2600, I can hear a tone, which frequency I can adjust with oscillator bar, say for VCO1, even before plugging in a MIDI keyboard. All sliders are down to zero, except for the filter and audio output (see attached pic). Doesn't react on any notes being played (after plugging in the keyboard ;-), ADSR envelope generator is also functionless. Is this the self-resonating filter playing tricks on me?

    Any help appreciated...

    read more...
    0 29
    • Muederkrieger
      DavidKnighton Hello Muederkrieger,
      A common mistake I see users make is leaving the VCF control up in the MIXER section. This effectively bypasses the VCA/Envelope and gives constant tone through the machine. See image below.
      • Apr 1
    • Muederkrieger
      DavidKnighton
      • Apr 1
    • Muederkrieger
      Muederkrieger That‘s it!!! Many thanks for supporting a newbie in this genre (and apologies for joining other users stepping into the same pitfall...).You made my day!
      • Apr 1
  • New
    foxleafs
    Newcomer - Level 1
    2021-03-12

    Hi, i've a Behringer umc 404. When i plug the audio interface via USB (with or without the DC adapter) i've all the signal led light and the First Teo clip led top (i've attached a photo). How can i find? Maybe i've to upload or restore the firmware? Where i can find the new firmware? Or how can i find? I've tried all the official driver but Nothins works. Thank you.

    read more...
    0 7
    • foxleafs
      Nigel67 Hi foxleafs, are you using a USB hub. If so, can you try plugging directly into the computer and also try all USB ports (USB 2 and 3). Although it shouldn't matter as you have only plugged the unit in and it freezes, have you downloaded the correct ASIO driver from the software tab at the following link https://www.behringer.com/behringer/product?modelCode=P0AZN. Can you confirm that the unit powers correctly and works fine when the USB is not connected? Have you tried a different USB cable? This is quite an old unit, so must have been working correctly. Did you change anything on your set up between it working and not? or did you just connect it up one day and it was not working? What computer are you using and what is the OS it is running? I am afraid that there is not factory reset or software that you can program into the unit. The only other option is to try another computer and see whether the unit then works.
      • Mar 14
  • New
    Toshine87
    Newcomer - Level 2
    2021-03-11

    Dear Sir,

     

    Please find attached my Curriculum Vitae, proposal and other supporting documents for your perusal and further necessary action.

     

    Thank you.

     

    Oluwatosin Babatunde

     

    0 16
    • Toshine87
      Nigel67 Hi Toshine87. Thank you for your interest in becoming a MT partner. Please can you send us a Pre Sales ticket and we will make sure your application is sent to the correct person. This can be done by clicking on the support tab at the top of the page. This will open a new window. Scroll down and click on the Pre Sales tab and submit a ticket. Many thanks
      • Mar 14
Go to page