Statistics

267,755 members
147,252 posts
  • New
    GaryWorsham
    Contributor - Level 2
    2022-01-07

    By now everyone must know that the G-Major was an OK unit for the time with the exception of the rotary encoders.  I had one ten years ago and it started to get flaky so I sold it.  For some really odd reason I decided I wanted one again and I would resolve myself to deal with the encoder issue one way or the other.

    I bought this on Reverb.  I asked the guy if the encoders worked OK.  "Everything works" he said.  Well, he lied.  But you know what?  I knew he was lying.  The probability of a G-Major with working encoders is just about zero at this point.

    First off, the G-Major has 4 encoders.  2 are ALPS "ring" encoders and two are regular pot style rotary encoders.

    I diassembled the unit, which isn't that hard, and took the front panel PCB off so I could work on it by itself.

    I clipped off the encoders when they soldered to the boards then used my soldering iron with a manual solder sucker to clear the holes.  I lifted a trace on one hole connecting to the pull up resistor.  Fortunately I noticed it and was able to fix it with a short bit of solid hookup wire.

    I got ten PCB mount encoders from Digi-Key for about $1.50 each before shipping and tax.

    Bourns part

     

    Then I cut a small piece of Vero board to mount the encoders to.  I ran wires through the existing holes for the center encoder and then slid the Vero down over those wires.  The encoders and wires solder to the top of the Vero.  I figured out where to run the wires so that the encoders adjust things the right way when you rotate CW and CCW.

    I had a weird short when I reassembled the first time.  I was checking the encoder behavior frequently but somehow one of the lines got shorted to ground.  I removed and replaced the encoder and it worked.

    Now, for sure it looks pretty bad compared to the original.  However, it actually works properly instead of flashing, doing nothing, skipping backwards, skipping over the setting you were trying to reach, etc. which is how it acted before this.

    I would describe this as a reasonably advanced electronics tech project.  For me the biggest challenge is seeing things.  I use a magnifier headband thing which helps a bit.

     

     

     

     

    read more...
    2 36
    • GaryWorsham
      GaryWorsham
      • Jan 7
    • GaryWorsham
      GaryWorsham
      • Jan 7
    • GaryWorsham
      GaryWorsham
      • Jan 7
    • GaryWorsham
      Paul_Vannatto That's a cool retro-fix project. Kudos. Now if you had a 3D printer, you could design and print the covers to make it a finished project.
      • Jan 8
      • Resurrecting the G-Major
        GaryWorsham Thanks. I did get a couple plastic knobs, sliced the skirts off with a dremel cutoff wheel, and they fit OK. Hopefully small rodents and insects will not take up residence inside the unit.
        • Jan 8
  • New
    ajcunha1
    Newcomer - Level 1
    2021-12-18

    Just boutght these devices from Sweetwater along with TC ICON Docking Station it lights up but in Studion One. \

    Comes up with a message to activate this plugin and enable controls. Please connect your TC 2290 Module or enter your activation Code using the iLok Manager. Never received the iLok Code for these two products. I do however have iLok account. 

    read more...
    0 10
  • New
    JGRSOUND
    Newcomer - Level 1
    2021-12-02

    Hi Music Tribe Members!

    At Nov 27th 2021 I brought an TC VSS4 Native (Upgrade from VSS3 native) via your website.

    I didn't get an activation card yet! My already checked my spam folder, there is nothing.

    It seems the I am not the only one having an issue with that.

    I am sure you are working hard on a solution.

    Here is my PAYPAL confirmation with

    Transaktionscode 4RN439446L657813Y

    Transaktionsdatum 27.11.2021 02:32:50 MEZ

    Rechnungsnummer 1522146

    SYSTEM 6000 NATIVE
    BUNDLE, UPGRADE FROM
    $299,00 VSS3 NATIVE USD

    Artikel 947200016

     

    What can I do?

    Best,

    JR

    read more...
    1 13
    • JGRSOUND
      PedroRodrigues Hi JGRSOUND thank you for your post, can you please provide me your ILOK USERNAME so I can check what happened. Thank you
      • December 2, 2021
    • JGRSOUND
      JGRSOUND

      Hi! My iLok user ID is "JohannesRothenaicher" (without the quotes of course) . Kindly, Johannes Rothenaicher

      • December 3, 2021
  • New
    yann_
    Regular Contributor - Level 1
    2021-11-25

    why why why does this have to happen to me Again 

    bought the Brickwall Hd seems like instead of the ceil profile button my tool has the Gain Rel Twice 

    Check the picture... 

    Are these hand made? 

     

    0 12
    • yann_
      yann_ I bought all the Icon series and it's kind of messed up that i don't have a proper stand for em when u turn 1 knob :D the other controllers move and you have to allign em back, i'm not so fond of the Icon dock since it cannot hold all the controllers... Any1 agrees with that??? Please make a proper dock thnx...
      • November 25, 2021
  • New
    Meaw
    Newcomer - Level 1
    2021-11-04

     

    Hi, 

     

    My system 6000 just crashed and it asked for a restore code.  Please find attached the restore key and the serial number for my unit is 287725.

    Please get back with the restore code as soon as you can.  I'm in the middle of finishing up the mix for an album.

     

    Cheers,

    Meaw

     

     

     

    read more...
    0 7
    • Meaw
      NicJonesMT Hi Meaw.
      Please click support at the top of the page and submit a technical support ticket. We can then assist you with the code.
      • November 4, 2021
  • New
    BobSandifer
    Newcomer - Level 1
    2021-10-22

    Good day,

    Since purchasing the mastering pluging it has become my goto suite for my facility.  I have never used a single alone product but the MD4 completely blew me away. A nice Dynamic EQ before it and a quality Dither after it and you have the end all.  This is coming from a mastering engineer with many Platinum records and 2 decades of experience.

    Now the issue.  Recently Steinberg updated Wavelab Pro to version 11 and all went to poop.  As soon as I add MD4 native to my chain my resources fly up and I start making a remix of the work im doing.  I cant even make a single pass before im shut down. So.  I move back to 10 and Im good.  Unfortunately I want to use my MD4 IN WLP 11.  Know what I mean.  I have the features I need and I think its time for an update off of 1.0.  Im willing to try a 1.0.0.1 if it will help get this thing going.

    Any help would be greatly appreciated.  Emailing support doesnt seem to help since this has been a long time issue.

    MacBook Pro - Intel
    Big Sur - Current
    MD4 Native - 1.0
    A whole butt load of crazy highend converters and analog crap that is useless as far as im concerned.

    I would be willing to take one of your Clarity M Loudness meters for all of the stress this has caused me over several months.  I can probably push your MD4 on my 80k strong social media but you would have to throw in a hat or a shirt.  We can discuss the size.  I have a large head.

    Thank you for any help on this matter.

     

    read more...
    0 10
    • BobSandifer
      PedroRodrigues Hi BobSandifer, thank you for your post, before moving forward can you please provide the case number you have submitted with our Tech. Support Team so I can access what happened. In this case can you please confirm with Steineberg if Wavelab Pro to version 11 supports 32-bit third party NATIVE plug-ins or only operates with 64-bit third party NATIVE plug-ins.
      • October 22, 2021
    • BobSandifer
      BobSandifer

      Here is the last one I submitted but unfortunately it did not include the little hearts and message on the image. My bad. CAS-496911-N3W9D1. I have no clue where the others are since it has been quite some time. 32 or 64? Wouldn't your plugin be 64bit? Isn't it up to date with the new standard? I feel that loudness meter is in my future dont you Pedro? LOL. I can't seem to find where and what Wavelab supports. All I know its jamming in WLP10. However, I want to use your plugin with WLP11 because 11 is better than 10 because it is 1 number higher :)

      • October 22, 2021
      • MD4 Native Using all of my Macs Resources with 1 instance
        PedroRodrigues Hi BobSandifer, thank you for your reply, I have pick up your case and I will manage this matter directly via the cases as it it easier to share resources and guidance on this matter, meanwhile I would still advise you to contact Steineberg to confirm what NATIVE plug-ins are supported on Wavelab Pro to version 11. Thank you
        • October 22, 2021
  • New
    DsMiddleton
    Newcomer - Level 1
    2021-09-19

    Anyone having this problem?

    It is occuring whenever I try to import my song template for mixing. there are about 5 instances of DVR250...but it just crashes instantly.

    IMac 2017, 64 gig ram...

    0 26
    • DsMiddleton
      PedroRodrigues Hi DsMiddleton, thank you for your post, please confirm that you have installed the 2.0.02 version present on the link below:
      https://www.tcelectronic.com/tcelectronic/product?modelCode=P0DCR
      You will also need the iLok License Manager to be installed on your computer, but you are not required to create an iLok account or activate any license as this will only be required if you have the Native version, so we can deposit the license.
      • September 20, 2021
  • New
    SIESHA
    Newcomer - Level 2
    2021-08-22

    I encountered a couple of problems and I would appreciate all the help on this.

    Problem #1: My TC Electronic G-Force "shuts down intermittently". 

    Problem #2: The LCD Screen blanks out "intermittently", reboots and turns back on a few minutes. 

    Please help me find a remedy.

    Thank you kindly.

    read more...
    0 24
  • New
    wpsellers
    Newcomer - Level 1
    2021-08-08

    Hey Folks,

    I just got my PlethoraX5 yesterday and been having a blast.  I noticed that in the manual that it specified to only use the supplied TC Electronics power supply.  Can I safely use the PlethoraX5 ith a 1Spot Trutone Power Supply?

    Here is a link to the power supply

    Model:  NW1-US
    Input:  100-240V ~ 50/60Hz 0.35A
    Output:  9V --- 1700mA (Max.)

    Juuuuust making sure.  Also, every once-in-a-while, I get the Plethora "lock up" on booting.  Does this happen from time to time?  I'm attaching some pics.

    Also, is there a "clean" way to power the unit off?   Or, just kill power to it.  (Newbie question...)

    THANKS SO MUCH EVERYONE. -- Just want to make sure I don't screw anything up with my new purchase.
    Will

    read more...
    0 53
    • wpsellers
      PedroRodrigues Hi wpsellers please consider that you must use the supplied TC Electronics PSU supplied to avoid any issue with your unit. I will leave you below a full process for the "lock up on booting mode " issue you have mentioned, for that please follow the link below: https://wsi.li/dl/TSvjtrYo4GiWD3PLg/ When it comes to any questions for your unit I would suggest to follow the link below to access a great guide for the PLETHORA X5 https://www.sweetwater.com/sweetcare/articles/tc-helicon-plethora-x5-quickstart-guide/
      • August 8, 2021
      • 1Spot - Trutone Power Supply w/PlethoraX5
        wpsellers Thanks.... My firmware is at the 1.2.... The document file says its for: "HOTFIX for PLETHORA X5 units with 1.0 firmware stuck in boot mode" ---Also I never used that version of the TonePrint app, detailed in the doc. Just making sure. It doesn't lock up all of the time----and when it does, I power cycle and usually boots right back up. I'd assume that I would apply the patch....then, Update back to 1.2? THANKS SO MUCH....
        • 1
        • ·
        • August 8, 2021
      • 1Spot - Trutone Power Supply w/PlethoraX5
        wpsellers On the PSU issue... Are there any "approved" 3rd party PSUs? Just curious about what people do who have pedal boards with PSU's mounted under their boards, etc, etc. For me at home, the PSU thing is not an issue; however, if I start gigging-----and build a pedalboard with a nice PSU, would I be OK plugging the Plethora into it? Again, THANKS SO MUCH!
        • August 8, 2021
    • wpsellers
      PedroRodrigues

      Hi wpsellers please consider that we cannot advise any 3rd party PSU noR we have approved any, in this case I would suggest research and caution when testing the PSU's on your unit. In regard to the issue you have reported I would suggest re-installing version 1.2 but please follow the guidance present on the Firmware Release Notes Version 1.2 that you can access by following the link below :https://www.tcelectronic.com/tcelectronic/product?modelCode=P0D9M Thank you

      • August 8, 2021
  • New
    Empire
    Contributor - Level 2
    2021-08-02

    Hello,   (Seem that I can't find the right category) 

    Not too long ago that I just got the GoXLR Mini and trying to get things perfect but not going the way I wanted it to go. 

    Firstly for OBS, for Broadcast outpoint, I have the volume scroll up to max and yet when gaming, talking and other sounds is only maxing out to (Image)

    When I watch other people, or on YouTube, they have the same setting but they are up in the yellow marker, the only way for me to do so is to go to "advance Audio Properties" and have broadcast set to 250% (8.0 dB) to 300%. My point saying that I do not have to do that? I mean is that right?

    Also

    I'm using AT2020, and yeah it's not easy to remove background and also not trying to cut out the voice at the same time. But this is another problem on my hands. When I set up the microphone to be as perfect as I can, my voice sounds a little higher than game sounds, on Discord (Discord setting maxed out) people can't hear me. When adjusting microphone settings again to louder and to get it as perfect as I can, people in Discord can hear me however on OBS the microphone is way too loud. Can't win.

    So what I have done is, setup another channel just for the microphone on OBS and just the volume input on OBS 

     

    So need tips and help, please? and as I'm typing my microphone is being picked up on OBS and the mic is not even near me. 

     

    read more...
    0 67
Go to page