Statistics

260,201 members
138,705 posts
  • chrismilne
    Contributor - Level 3
    2019-10-22

    Seems odd there are no U2/The Edge presets for the 2290 DT plugin...he's always mentioned in every review as the signature sound.

    Can you create/share your own presets?  When did TC start with this Music Tribe site, it's confusing.

    read more...
    1 254
    • chrismilne
      yann_

      since they became part of Behringer... 

      • November 24, 2019
    • chrismilne
      TC-Claus

      Hi chrismilne,


      You can easily share presets with others Presets are located here:


      Windows
      C:\Users\"username"\Documents\TC Electronic\TC 2290\


      macOS
      Macintosh HD/Users/"username"/Library/Audio/Presets/TC Electronic/TC 2290/


      I'll ask around for U2 - The Edge Presets!


      All the best from


      Claus


       

      • November 28, 2019
  • Steve52
    Contributor - Level 1
    2019-10-22

    Is there anywhere I can get genuine technical help from TC electronic? This forum just seems to be people with problems talking to each other!  I've updated amp software and now can't send any toneprints (from laptop via USB).  Toneprints that were previously available are asking for amp software version 2.0 - where/what is this?  I'm told that TC have been taken over by Behringer, but they also use this wierd MusicTribe thing instead of a genuine technical support website.  Grateful for any help...

    read more...
    0 287
  • TBoneSlort
    Contributor - Level 3
    2019-10-21

    It started when I downloaded a the newest Toneprint app to my MacBook Pro. I wanted to reload the default setting No3 into my HOF2. Not only would it not load in any of my 3 Toneprint slots, there was no sound comming from the pedal untill I put in another Toneprint. I tried from both my iPhone and my laptop to no avail. Not only that, now my mash does not work, when I try to engage it, the pedal shuts off.

    Any ideas, do I need to install new firmware?

    Thanks in advance.

     

    read more...
    0 247
    • TBoneSlort
      TC-Mike

      Hi T-Bone,


      default Toneprint 3 for the Hof2  has the input level mapped to MASH switch, so unless you holds down the foot switch, you won't hear any signal !! this is not a bug, it is a feature   to do swellls.


      toneprint 3 hof2.PNG


      Best,


      Mike

      • October 27, 2019
    • TBoneSlort
      TC-Mike

      regarding MASH not working, please check that you haven't disabled it via the editor--> 


      MASH switch can be enabled/disable under the Product settings tab of the Toneprint app! 


      hof2 mash active.PNG

      • October 27, 2019
    • TBoneSlort
      TBoneSlort

      Thanks for your input TC Mike, but unfortunatly the Mash switch is indeed on and as soon as I touch the Mash to engage, the unit stuts off.

      • October 28, 2019
    • TBoneSlort
      TC-Mike

      Hi TBone,


      can you elaborate on this?" the unit stuts off."   Does it power cycle and restarts if MASH is engaged ?


      Please let us know the steps to reproduce! 


      also does this only happen on this particular TP slot where you stored default toneprint 3 or does the unit shuts off everytime when MASH is used regardless of selector position?


      Cheers,


      Mike


       

      • October 28, 2019
    • TBoneSlort
      TBoneSlort

      Hi Mike thanks for the follow up.


      None of the TP slots work if I load them with the default No.3 TP setting.


      And the Mash botton, when engaged, turns off the pedal.


      So in other words the pedal acts like a normal non mash pedal. When the switch is engaed the pedal is on, touch it again and the unit shuts off. This happens across the board, no matter which setting is selected, TP et al.


      My HOF2 was working perfectly untill I started using the newest TP app. Unfortunatly the pedal is just off warenty, I purchased it early October last year. 


       

      • October 29, 2019
  • coombah
    Contributor - Level 1
    2019-10-21

    Light comes on but unit does not show any presets.Tried reset but nothing happens.Any ideas?

    0 127
  • Elvisg10
    Contributor - Level 1
    2019-10-21

    I have a nova system, it's great, but my tuner is not working, i put him in the frequence 440hz, but keep out of tune. I have made the update and the problem continue. 

    How can I fix this ? 

    0 126
    • Elvisg10
      TC-Mike

      Hi Elvis,


      pleaese provide more details on the issue! What isn't working with the tuner exactly? 


      " i put him in the frequence 440hz, but keep out of tune." -could you re-phrase this and be a bit more detailed as to what happens?  Is it an issue with the reference pitch? is the pitch estimate/display not working?? 


      Could you maybe write the step it takes to reproduce the issue you experience? 


      thank you,


      Mike


       

      • October 21, 2019
  • jongold
    Contributor - Level 1
    2019-10-20

    My licences seem to have disappeared on my TC 6000. I need a new restore code.

    What the hell is the support phone number?

    0 425
    • jongold
      TC-Mike

      Dear Jon,


      Support phone numbers are currently switched off for the time being


      See: 


      https://kb.musictribe.com/musickb/view/article/tce/en_US/System-6000-MKII-Protected-Data-has-been-destroyed-228308148


      Please get in touch with our care team via mail and provide the needed infos as per the FAQ above.


      Since you also PM me, i have send your detail to my colleagues from the PRO team and they'll get in touch (via your registered mail) with you regarding needed serial etc.. 

      Best regards from the TC tribers,


      Mike


       

      • October 20, 2019
    • jongold
      PedroRodrigues

      Hi Jon


      Like Mike mention Phones are currently disconected so any support has to be done via the community, please see the link below:


       https://community.musictribe.com/t5/custom/page/page-id/CarePortal


      This will allow you to manage and monitor your requests for assitance and of course allows us to send you resources direcly via e-mail.


      Regarding your licenses when you submit the ticket please send the serial number of your Main Frame and adress that ticket to me so I can provide a quicker answer.


      Thank you for your contact 


       


      Best Regards from the TC Tribers.


      Pedro

      • November 10, 2019
    • jongold
      CEB

      Hi I have the exact same problem, we lost the master bundle we are on a big broadcast show and we are in trouble, but the phone number does not work! Is it possible to get help pretty fast?

      • January 8, 2020
    • jongold
      bunbun

      Hi I have the exact same problem. I sent an email to [email protected] it possible to get help pretty fast?

      • March 1, 2020
    • jongold
      PedroRodrigues

      Hi BunBun


      As I mention before any support has to be done via the community, please see the link below:


       https://community.musictribe.com/t5/custom/page/page-id/CarePortal


      This will allow you to manage and monitor your requests for assistance and of course allows us to send you resources directly via e-mail.


      Regarding your licenses when you submit the ticket please send the serial number of your Main Frame and adress that ticket to me so I can provide a quicker answer.


      Thank you for your contact


       


      Best Regards from the TC Tribers.


      Pedro

      • March 2, 2020
      • TC System 6000 Protected data has been destroyed
        paullinford Hi Pedro, I sent a request previously, but have done so again. Case Number CAS-115966-K0K5L3
        • 1
        • ·
        • July 1, 2020
      • TC System 6000 Protected data has been destroyed
        PedroRodrigues Hi paullinford I will look it to your case,thank you
        • July 1, 2020
  • TBoneSlort
    Contributor - Level 3
    2019-10-19

    Hello,

    I just downloaded the new Tone Print app and I'm having a problem with reloading defalt Toneprint for slot 3 on my HOF2. Although it indicates that it has loaded, I get no sound what so ever.

    I've tried all the slots but no sound with that Toneprint.

    BTW; I find the new interface is cluncky and not as inuative as my older version (pre 10.1.09)

     

    read more...
    0 64
    • TBoneSlort
      TC-Marcus

      Hey TBoneSlort!

      Edit: just now realised your question is crazy old, very sorry to see you have not received an answer yet! But if you still have this issue, please try what I wrote below..

      The default TonePrint for slot 3 is actually a swell with Mash. So no audio will pass through until you engage the mash switch. 

      Please try mashing and let me know how it works out  

      Sorry to hear about the clunkyness, but I'm not sure about version 10.1.10. The latest version, as far as I can see, is called 4.3.00 from https://www.tcelectronic.com/toneprints

      Where did you get the TP app from? Please try updating

      • April 24, 2020
  • Bruce
    Contributor - Level 1
    2019-10-19

    My Toneprint editor won't work.I cannot Dl anything into pedal.It's greyed out.It was working fine yesterday but this morning I tried to use and no luck.Can anyone help me?Thank you,Bruce.

    0 104
    • Bruce
      TC-Mike

      Hi Bruce,


      on what computer platform are you? or do you use the mobile versions of the TP app? 


      this sound like a connection error via USB.  It will also happen if you have other audio Midi App opened on your computer that hog the Midi drive needed for communication between Toneprint editor and pedal. 


      Please try reconnecting USB cable/restarting pedal and make sure you have closed all other audio related app prior to opening the Toneprint editor. On a PC you can furthemore check wether your connected Pedal is recognised by windows as an usb device .(control panel -device manager/audio video and game controller --> sub'n Up shoul de listed here)


      If you still have issues, please get in touch with our tech support team and provide them with all relavant info!


      (firmware vesion used, editor version and platform, etc)


      You can file a support ticket directly via the MG community now  
      https://community.musictribe.com/t5/custom/page/page-id/CarePortal


      Best regards,


      Mike


       


       

      • October 20, 2019
  • kosbax
    Contributor - Level 1
    2019-10-17

    What happened with catalina and konnekt sound cart?

    could you make a 64bit drivers-software  for os Catalina to use konnekt sound cart

    1 170
  • operagost
    Contributor - Level 3
    2019-10-17

    Music tribe is ignoring my case, so here goes.

    BRAND NEW BQ250.  Thresh light goes on as soon as the compressor is switched on.  Turning the Thrust knob makes no difference in the sound.  So it's completely inoperative.

    0 195
    • operagost
      operagost

      Oh yeah-- and someone mentioned on here about the active/passive switch being wired backward.  Yup, mine too.  Wondered why it was barely louder than my Ampeg.  Ampeg, by the way, has a phone number right on their support page.  So does Harbinger.  So does Fender.  So does... everyone, but this genius holding company.  

      • October 17, 2019
    • operagost
      TC-Mike

      Hi operagost,


      sorry to hear about your issue.


      did you file a support ticket for your issue with the BQ250? 


      if yes, please let me know your ticket number and then i can check status with my colleagues from the care team and ask them to follow up.


       


      Thanks,


      Mike

      • October 21, 2019
Go to page