Statistics

240,854 members
117,073 posts
  • stribo1
    Contributor - Level 1
    2019-11-10

    Hi there. I play trumpet and saxophone in a band and was wondering if this was possible.... can I run my trumpet through the stereo input with a switch on the stage mic (toggle on and off when not playing), and run my sax through the mono input with also a switch to toggle on and off when not in use?

    Also, is the stereo signal for the 'trumpet' going to send to the board half the output strength of the mono signal? I hope this is possible - that would be really cool. As I'm sure you're aware the gain of the trumpet compared to the saxophone is significantly different hence the need to run both channels seperately into the board. 

    Any help would be greatly appreciated. Thanks very much. 

     

    read more...
    0 76
  • conradk
    Contributor - Level 1
    2019-10-31

    Hi All 

    I am new to midi and have just bought a TC M350 rack unit. I have also bought a Harley Benton MP100 Midi commander (aka Melo Audio midi commander) 

    I have sent a midi cable from the MP100 to my synergy SYN 2 preamp and i then have a midi through cable going to the "midi in" on the MP350 

    I have manageed to program the MP100 (using PC chnages) - so that it is changing all channells of my preamp AND also changing (presets) on the M350 BUT i am experiencing a VERY noticeable dealy on changes. If i remove the M350 from the signal change - the changes (straight to the preamp) are seamless, (with zero gaps betwen changes) - so it is definately , somehting to do with the M350. 

    I HAVE NOTICED that each time i change channells on the preamp the "tap tempo" button on the M350 flashes, so i am assuming the gap between changes , is due to the M350 receiving a message to engage tap tempo. The tap temp has its own cc number but i am not using CC comands, just PC change commands!.

    I have told the M350 to use "Omni" and i have the syn 2 preamp set to "omni" as well 

    This is driving me nuts! Anyone know what i am missing here? 

       

     

    read more...
    0 103
  • synthlink
    Contributor - Level 1
    2019-10-27

    I own an old TC 1210. I love this machine but it's old and it needs some repairs.
    As I've an electronic tech background, I can fix it myself.
    Does somebody knows where I could find the service manual or schematics ?

    0 132
  • mzx0205
    Contributor - Level 1
    2019-10-23

    I have a TC 6000 MK2 mastering.

    How can I purchase a stereo reverberation license?

    0 146
  • coombah
    Contributor - Level 1
    2019-10-21

    Light comes on but unit does not show any presets.Tried reset but nothing happens.Any ideas?

    0 116
  • jongold
    Contributor - Level 1
    2019-10-20

    My licences seem to have disappeared on my TC 6000. I need a new restore code.

    What the hell is the support phone number?

    0 404
    • jongold
      TC-Mike

      Dear Jon,


      Support phone numbers are currently switched off for the time being


      See: 


      https://kb.musictribe.com/musickb/view/article/tce/en_US/System-6000-MKII-Protected-Data-has-been-destroyed-228308148


      Please get in touch with our care team via mail and provide the needed infos as per the FAQ above.


      Since you also PM me, i have send your detail to my colleagues from the PRO team and they'll get in touch (via your registered mail) with you regarding needed serial etc.. 

      Best regards from the TC tribers,


      Mike


       

      • October 20, 2019
    • jongold
      PedroRodrigues

      Hi Jon


      Like Mike mention Phones are currently disconected so any support has to be done via the community, please see the link below:


       https://community.musictribe.com/t5/custom/page/page-id/CarePortal


      This will allow you to manage and monitor your requests for assitance and of course allows us to send you resources direcly via e-mail.


      Regarding your licenses when you submit the ticket please send the serial number of your Main Frame and adress that ticket to me so I can provide a quicker answer.


      Thank you for your contact 


       


      Best Regards from the TC Tribers.


      Pedro

      • November 10, 2019
    • jongold
      CEB

      Hi I have the exact same problem, we lost the master bundle we are on a big broadcast show and we are in trouble, but the phone number does not work! Is it possible to get help pretty fast?

      • January 8, 2020
    • jongold
      bunbun

      Hi I have the exact same problem. I sent an email to [email protected] it possible to get help pretty fast?

      • March 1, 2020
    • jongold
      PedroRodrigues

      Hi BunBun


      As I mention before any support has to be done via the community, please see the link below:


       https://community.musictribe.com/t5/custom/page/page-id/CarePortal


      This will allow you to manage and monitor your requests for assistance and of course allows us to send you resources directly via e-mail.


      Regarding your licenses when you submit the ticket please send the serial number of your Main Frame and adress that ticket to me so I can provide a quicker answer.


      Thank you for your contact


       


      Best Regards from the TC Tribers.


      Pedro

      • March 2, 2020
      • TC System 6000 Protected data has been destroyed
        paullinford Hi Pedro, I sent a request previously, but have done so again. Case Number CAS-115966-K0K5L3
        • 1
        • ·
        • July 1, 2020
      • TC System 6000 Protected data has been destroyed
        PedroRodrigues Hi paullinford I will look it to your case,thank you
        • July 1, 2020
  • Rob66
    Contributor - Level 1
    2019-10-13

    I'm using the x4 with expression pedal, setup to go from short feedback high feedback amount. I has been fine, but now I'm having a problem where it seems to bet setup ok, with a low mimimum and high max setting but...
    When I start on the minimum setting of the exp pedal its good, when I move the pedal to max for high feedback it's good, but on return back to the minimum position it doesn't not seem to have recorded the original minimum feedback a amount. It's minumum after the first use seems to give more feedback than I set it with. Does not return to the original minimum setting. Anyone have any tips?  I'd do a factory reset if I could find how to?

    read more...
    0 174
    • Rob66
      TC-Mike

      it could be an accidental "re-mapping" of the Parameter. Please note that if you move Expression pedal and turn knobs, youwill update the mapping.  Please try to clear the Expression mapping for the preset in question and program it again. Make sure you set min position then turn the parameter pot to the desired min position- now switch pedal to max position (heel up) and set max potmeter position an then save the Preset. Switch and reload preset and try out the mapping you just programmed. Is it working? 


       

      • October 16, 2019
  • studiomilad
    Contributor - Level 1
    2019-10-12
    hello help
    0 251
  • RooMcKeller
    Contributor - Level 1
    2019-10-07

    Hi guys,

    I'm having a problem sending midi program change data to my TC Electronic D-Two delay unit from Ableton. I'm using automation to change the program change numbers. Although the unit registers the data, as soon as the preset changes, it instantly reverts back to preset 1. It's also the same with bank changes, immediately back to factory bank. I've not come across this before & was wondering if anyone else has seen this? I also have the D-Two synced up to Ableton's tempo with midi timecode & that's working perfectly though. I just need to figure out how to change presets. It should be a simple process, but for some reason the D-Two isn't happy.

    read more...
    0 250
    • RooMcKeller
      TC-Claus

      Hi RooMcKeller,


      This is from the Manual ... could that be causing the issue ?


      Program bank


      Determines which bank an external MIDI device will address in the D•TWO when sending a program change. The options are: Factory, User or External. When External is selected controller #32 can be used to address either the Factory or the User bank.


      Factory bank: Controller #32=0


      User bank: Controller #32=1


      All the best from


      Claus

      • October 7, 2019
    • RooMcKeller
      TC-Mike

      Hi does itmake a difference if you use Midi clips with Prg change data ?


      ableton Prg change.png

      Check also this article for more infos:

      https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209070489-How-to-send-Program-Change-messages-from-Live

      • October 16, 2019
  • vhollund
    Contributor - Level 2
    2019-09-20

    I'm going through the new great features of Flashback 2 and the TP editor

    However I can't seem to activate the octaver soundwise
    It's enabled in the settings, Wet level 0db and Router 0db Octaver to Effect but nothing happens

    Are others having this issue or if not, what might I be doing wrong ?

    read more...
    0 170
    • vhollund
      TC-Mike

      Octaver can only be used with existing Crystal/Shimmer templates . See your other post for more details..

      • September 23, 2019
Go to page