Behringer

Behringer

Brand

Behringer

261,067 members
139,739 posts
  • Analog_Fun
    Contributor - Level 1
    2019-08-13

    Hello Everyone.

    If I need help on my Behringer Nuetron Is this the place to ask qestions?

    0 119
  • bridgechurch
    Contributor - Level 2
    2019-08-13

    So when we powered on our sound system today our XR18 (Air) didn't appear on the network. We've only had it for a few months. I have tried all of the troubleshooting steps I could find online to no avail. What I did notice is that the indicator lights on the mixer where the Cat5 plugs in are not lit. Anyone have a similar experience?

    read more...
    0 258
    • bridgechurch
      GaryWeller

      Have you tried a different cable?

      • August 13, 2019
    • bridgechurch
      KenMitchell

      Hi Adrian ( @bridgechurch ), 


       


      Welcome to the community.  Double check the position of the switch just to the right of the Ethernet port.  Push it all the way to the right (AP) and then all the way back to the left (Ethernet).  I've had a few times where that switch gets bumped in transport. 


       


      Hope this helps, 


      Ken


       

      • August 13, 2019
    • bridgechurch
      bridgechurch

      Tried that too, no dice. 

      • August 15, 2019
    • bridgechurch
      KenMitchell

      Unfortuntely, this is sounding like it's time to open a service ticket with Behringer.  


       


      You'll need to open a ticket here: https://music.secure.force.com/SupportForm?brand=behringer&rt=sr


       


      You should receive an automated reply with a case #.  If you don't, double check your spam folder. Also, the reply will state that you should hear from them in one business day but that seems to be significantly longer these days. 


       


      Hope this helps, 


      Ken


       

      • August 16, 2019
  • Dobias1983
    Contributor - Level 1
    2019-08-12

    Does anyone make rack wings for the X32 compact, to fit a rolly-rack with flip up top mount?

    0 217
    • Dobias1983
      Paul_Vannatto


      @Dobias1983 wrote:


      Does anyone make rack wings for the X32 compact, to fit a rolly-rack with flip up top mount?





      No, because the X32 Compact is too wide to fit in a standard rack. You would have to get a Producer if you require that. The downside of the Producer is the absence of scribble strips. The other great option is the X32 Rack, which is designed for rack mounting.


       

      • August 12, 2019
  • JoeSilino
    Contributor - Level 2
    2019-08-11

    I have a random sound on my X32 that I can't pinpoint. It comes through the house speakers and I've never been quick enough to look at the meters. I thought it was a heat issue and ventilatred the area around the board but it did it again a couple of weeks later. Any help or even a guess is appreciated. (Lower your volume a little before you listen.)

    read more...
    0 341
    • JoeSilino
      KevinMaxwell


      @JoeSilino wrote:


      I have a random sound on my X32 that I can't pinpoint. It comes through the house speakers and I've never been quick enough to look at the meters. I thought it was a heat issue and ventilatred the area around the board but it did it again a couple of weeks later. Any help or even a guess is appreciated. (Lower your volume a little before you listen.)




      (view in My Videos)





      It could be an effect regenerating because it is being feed back to itself. Basically internal feedback. Can you post the scene you were using at the time that this happened so we can take a look and see if anything looks wrong?
      I

      • August 12, 2019
    • JoeSilino
      JoeSilino

      Thanks Kevin, here's the latest scene I was using. It's happened with other scenes but my effects settings are pretty much the same.

      PROBLEM.scn
      • August 12, 2019
  • lsilverman11
    Contributor - Level 1
    2019-08-11

    On the XR18, is there any way to change the order of snapshots once they are save on the mixer?

    0 234
    • lsilverman11
      UlfBoettcher

      Hi @lsilverman11,


      as snapshots are internally stored, as far as I recall, there is no way to access them to sort them.


      so the way around is manual sorting.


      1. You could save all snapshots as scenes. Than load those scenes and overwrite the snapshots in the order you want them to be.


      2. You could recall snapshot 1, save it as the last one, recall the snapshot you want on 2 and store it as 2. Now recall the last snapshot and save it at the now unused spot. Repeat until you have the sequence you want.


       


      With some thinking about it, I think this should be possible with some scripting and the command line tools that @KenMitchell or @Paul_Vannatto have provided. I am sure they can give you some additional advice.


       


      Best regards


      Ulf

      • August 11, 2019
  • HRJ
    Contributor - Level 2
    2019-08-11

    Been a customer nearly 20 years and own at least 10 Behringer products, that's over. First of all, I never needed support and loved this company because of that. My UMC 1820 died in the middle of recording vocal tracks and I've done everything any computer savvy user would do to resolve. The issue follows the device on multiple computers w\different OS. Trying to get any contact or resolution to this issue is not only difficult and frustrating, it's RUDE. I used the web form to submitt a request when the unit died. I received an email response that Behringer "We would love to help you and will respond to you within one business day.We are honored to have you as our customer -- thank you for your trust" and would contact me in 1 (one) business day. It's been a week (7 days-5 business days) and not a word. I've sent multiple requests through the "support Form on the web". This is not feeling like I am very "Honored" and as of today you have totally betrayed and lost my Trust as a customer. Meantime the DAW portion of my recording studio is dead in the water.

    I have a regestered unit, under warranty till 2022. What good is a warranrty when the company will not contact you for a legitimate claim or service? In my country that warranty is called a Worthless Instrument (Look it up, it's a felony in my counrty).

    Behringer has lost me as a customer forever. I'd don't accept being treated like this as it is an insult. I'll most likely need to spend more for a product that does what a Behringer unit does but at least I'll be able to make a call and speak to some one and get my issue resolved should I have one or get a replacement unit covered under warranty . . . . That's worth the extra money. Buyer BEWARE! There is no such thing as a Behringer warranty and no such thing as Behringer support! Do not give them your TRUST as a paying customer, you WILL NOT be Honored!

    read more...
    0 451
    • HRJ
      Shash

      This is strange.


      I am from India and have 12 Behringer pedals and a pre-amp. I am a regular forum contributor Level-3 as they call.


      For any issue even not with the registered product aka pre-sales, I usually get a response with 48 hours. First reply is usually automatic after registering the complaint. I just closed a ticket yesterday after a detailed email from me was answered back by a service guy.


      I can recognize your anger and frustartion also but this type of service is totally unheard of with Behringer. Which country are you from?

      • November 28, 2019
    • HRJ
      EdMuse

      You're one up on me.  I submitted a request for pre-sales support on the UMC1820 through their support website (you'd think they'd want the customer), and didn't even receive an automated email response acknowledging the request.  I've been waiting for nearly a day and a half, now, and there has been no response to the request on the support site.  I've tried the phone number they publish in their documentation, +1 702-800-8290, and it just rings with no one picking it up.  Not even an outgoing voicemail message.  There are images all over their site that imply that they provide phone support -- pictures of people wearing headsets, headset icons -- everything but real people with real headsets answering real phone calls.  I've got six frickin' badges on their community site, now, and I haven't even gotten an answer to the one simple queston that will determine whether or not I buy the unit.  Needless to say, I'm thrilled.

      • April 17, 2020
    • HRJ
      RexBeckett


      @EdMuse wrote:


      You're one up on me.  I submitted a request for pre-sales support on the UMC1820 through their support website (you'd think they'd want the customer), and didn't even receive an automated email response acknowledging the request.  I've been waiting for nearly a day and a half, now, and there has been no response to the request on the support site.  I've tried the phone number they publish in their documentation, +1 702-800-8290, and it just rings with no one picking it up.  Not even an outgoing voicemail message.  There are images all over their site that imply that they provide phone support -- pictures of people wearing headsets, headset icons -- everything but real people with real headsets answering real phone calls.  I've got six frickin' badges on their community site, now, and I haven't even gotten an answer to the one simple queston that will determine whether or not I buy the unit.  Needless to say, I'm thrilled.





      @EdMuse 


      Hi Ed, can you see your Care ticket listed when you click on Support at the top of this page (assuming you are logged on)? If not, it didn't get raised. This can happen if there is some missing or invalid information in your profile or the Care form. It is easy to miss the error messages.


       


      If there is no Care ticket, I suggest that you try again but take screenshots of the completed Care form before you submit it. If it fails again, let us know and we can tell you how to send the screenshots to get some help. Do not attach the screenshots to your post as they will contain personal information!


       


      If there is a Care ticket listed, let us know the number and we can get someone to follow it up.

      • April 17, 2020
    • HRJ
      EdMuse

      @RexBeckett At any rate, yes, my ticket does show up in the Care Portal, Ticket Number: CAS-94023-Q9L6G6, last modiefied two days ago (referring to my initial posting of the ticket), marked "in progress."  Anything you can do to get it noticed by "The Powers That Be" would be much appreciated.


      See, the thing is, I remember only a few years back being able to call Behringer for pre-sales support, and easily getting a clear, concise and helpful answer to my question.  As tech consultant for the music department of a fairly large university, this is something I've done regularly with inMusic Brands, one of MusicTribe's most significant competitors, and I've never had any problem.  Having to jump through all of these hoops of creating an account, posting a ticket, waiting days for a response, and posting to a community board to try to force the issue is really disturbing.  Almost as disturbing as the suggestion that I might have to repost the request, take screenshots of the post, and send them to someone in the community so they can tell me how to get help with my request for help.  I'm sure you can recognize my frustration, as my question is something that should be clearly answered in the owner's manual for the device -- if there were an owner's manual for the device, which there isn't!

      • April 18, 2020
    • HRJ
      RexBeckett


      @EdMuse wrote:


      @RexBeckett At any rate, yes, my ticket does show up in the Care Portal, Ticket Number: CAS-94023-Q9L6G6, last modiefied two days ago (referring to my initial posting of the ticket), marked "in progress."  Anything you can do to get it noticed by "The Powers That Be" would be much appreciated.


      See, the thing is, I remember only a few years back being able to call Behringer for pre-sales support, and easily getting a clear, concise and helpful answer to my question.  As tech consultant for the music department of a fairly large university, this is something I've done regularly with inMusic Brands, one of MusicTribe's most significant competitors, and I've never had any problem.  Having to jump through all of these hoops of creating an account, posting a ticket, waiting days for a response, and posting to a community board to try to force the issue is really disturbing.  Almost as disturbing as the suggestion that I might have to repost the request, take screenshots of the post, and send them to someone in the community so they can tell me how to get help with my request for help.  I'm sure you can recognize my frustration, as my question is something that should be clearly answered in the owner's manual for the device -- if there were an owner's manual for the device, which there isn't!





      @EdMuse 


      I have asked if someone can take a look at your Care ticket. As it is the weekend, there may be no response until next week but keep a watch on your emails (including the spam folder) and PMs.


       


      The vast majority of Care tickets get raised, acknowledged and answered without the need for intervention by members of the community. My suggestions were for how we could help if the system was not working correctly. If your Care case is marked as In Progress, the system seems to be working.

      • April 18, 2020
  • WayneRead
    Contributor - Level 2
    2019-08-11

    Hiya

    I just did a gig where we were inside but the venue wanted us to also output to an outside speaker through their desk. This was a bit of a "can you just..." so I wasn't really prepared. To get over it I used one on my aux outputs which is set up for iem - but I then had two mixes to worry about. We will be at the venue again so what is best way to replicate the full foh mix out to their desk.

    Thanks in advance Wayne 

    read more...
    0 152
  • Karma180
    Contributor - Level 2
    2019-08-09

    Hi,

    I am using Reaper and XR18 connected via USB to Win10 laptop. I have upgraded the XR18 to most recent firmware and have installed the most recent USB driver V4.49 (59?) YET almost everytime I start Reaper it gives me an error message about not being able to find find the audio device; its very frustrating. It sometimes takes hours to ge it to recognize the usb device (XR18 console) and when I click on the X-Air USB app it says "no device connected"... uninstall/reinstall ... disable all other Win10 audio devices ... reboot ... all of these in different combinations ... it is just not reliable in any way. Last night I had a great session then this morning turn it on and get my error message!!

    Can anyone please help?

    Thanks,
    Karma

    read more...
    0 320
    • Karma180
      KenMitchell

      Hi @Karma180 ,


       


      I don't think this has anything to do with Reaper but, instead, it's a USB device enumeration problem.  Do you have the XR18 plugged directly into the laptop or through a hub?  Hubs and docking stations have been known to cause this kind of problem.   Are you using the USB cable that came with the XR18?  Have you tried a different USB cable? 


       


      Hope this helps, 


      Ken


       

      • August 9, 2019
    • Karma180
      Karma180

      Thanks for the reply. Yes, USB directly from XR18 to laptop USB port. Same port (of 3 on the laptop; but I have tried them all when troubleshooting this issue), and I have tried different USB cables ... including the one that came with the XR18 ... : (


       

      • August 9, 2019
    • Karma180
      Karma180

      ... hmm, I think this is the XR18 USB cable, not sure LOL


       

      • August 9, 2019
    • Karma180
      KenMitchell

      Hi @Karma180 ,


       


      Let's approach this from a different angle.  What's the brand and model of your laptop?  Have you checked the manufacturer's support site to see if they have newer chipset drivers for your laptop vs. what is shipped in Win10?  I've seen issues with both Dell and HP laptops at work when they have a newer Intel chipset but not the latest drivers. 


       


      Hope this helps, 


      Ken


       

      • August 9, 2019
    • Karma180
      Karma180

      OK, its a Dell Latitude e6500 and the chipset is good. ... the other two USB ports are functioning as normal ... one sends a midi signal to my guitar rig and the other is for a KMV. Even without those plugged in it still gives an error. The thing is, sometimes it will work 5 or 6 consecutive boots and then nothing for a couple of days.  Thansk for your attention to this issue of mine. 


       

      • August 9, 2019
  • mimw_bellsouth
    Contributor - Level 2
    2019-08-08

    Several weeks ago I noticed that when I solo'd my lead guitar, the headset went mute. I could hear the entire band beforehand, but when I tried to solo the one channel I couldn't hear anything.  Since then I have slowly lost all channels on my board.  Is there a button or setting I may have changed that is causing this?  I can't find anything on it.  Help

    read more...
    0 211
  • SamsMusicFactor
    Contributor - Level 2
    2019-08-08

    Hi! I bought the X-Touch Extender and I am planning to use it exclusively for the cc midi controllers spaecially CC#1,7,11,21 . I tried my best to let it work but with no luck. I am using Logic pro x and I don't have any other x-touch controllers.

    Please advice!

    Thank you

    read more...
    0 292
    • SamsMusicFactor
      DaveMorrison

      Hi @SamsMusicFactor 


      The extender is not programmable. You'll have to make your assignments in Logic. I would try Ctrl mode first.

      • August 8, 2019
    • SamsMusicFactor
      SamsMusicFactor

      Thank you! @DaveMorrison! It worked on kontakt with libraries but not yet with Logic on CC midi controllers. When using MC mode it works with logic.

      • August 9, 2019
    • SamsMusicFactor
      DaveMorrison

      @SamsMusicFactor 


      The Extender is a weird beast. The only thing it seems to do well is MC (at least in logic). The reason I think Ctrl mode might work is that the Faders transmit CC in this mode as opposed to PitchBend when in MC mode. I think you would have to assign every Knob, Button and Fader in Logic to do what you want. @KenMitchell's advice is very sound as the compact is more versatile.

      • August 9, 2019
    • SamsMusicFactor
      DaveMorrison

      @SamsMusicFactor 


      Nothing on the Extender can be changed (apart from the operating mode).


      Have you tried something like this: https://www.youtube.com/watch?v=Bm77G15H6zo

      • August 11, 2019
    • SamsMusicFactor
      SamsMusicFactor

      @DaveMorrisonYes! I tried this and it works on instruments or any knotakt library, you can easily assign faders or encoders to already programmed libraries or intruments inside Logic. But I can't find a way to program midi controllers CC#. Maybe there is a way OR AS YOU GUYS SAID IT'S NOT RE-PROGRAMMABLE !!

      • August 12, 2019
Go to page