Midas

Midas

Brand

Midas

242,698 members
119,094 posts
  • New
    JesusFreak
    Newcomer - Level 1
    2021-08-05

    Am I missing something or can I not control the fader flip function within M32-Edit?

    0 3
    • JesusFreak
      Paul_Vannatto Select the desired bus on the right and the faders become the sends to that bus. No need for SOF button.
      • 8 hours ago
      • M32 Edit FADER FLIP/SENDS ON FADER?
        JesusFreak Oy vey! If it had been a snake, it would have bit me. Thanks Paul.
        • 7 hours ago
  • New
    Electech
    Newcomer - Level 1
    2021-08-04

    The console has sat for 2 years because of Covid 19

    Tried to Boot it up and the DSP can not be found

    Tried uploading the most recent software no change

    Could this be an internal battery problem

    Any sugestions welcome

    read more...
    0 3
    • Electech
      KyleJohnson Hello, Kyle here with Music Tribe. Please contact us through the Support form at the top of the page. Click Support, then Technical Support and submit a ticket.
      • Wed at 2:09 PM
  • New
    vaehaaland
    Newcomer - Level 1
    2021-08-01

    Hi!

    Recently got our HD96-24 and brought it out for a musical this week.
    88 inputs with wireless mics, orchestra and band.
    Show file with 70+ scenes
    All of this connected through a DL251 and two DL153 on stage.

    It's a wonderful and powerful mixer, and we do really love working on it. But several problems have made the production difficult. Surface randomly crashing and rebooting, but still putting sound out.
    Show file that randomly cannot be loaded unless you reboot the whole thing.

    Have been in contact with Midas and our "local" distributor, but haven't been able to figure a solution out yet.
    We are running the newest console firmware, 1.16.0 and the newest surface update 0.9.11. Plus our stageboxes are updated aswell.

    We have even brought a new basically unused HD96-24, form a concert hall 4 hours away. And the problems seem to carry over. Starting to wonder if it can't handle a show of this size, but that wouldn't make any sense..

    In the middle of producing a musical with premiere a few days away, this isn't what we had hoped for.

    read more...
    0 16
    • vaehaaland
      KevinMaxwell Was the show file written and then the console firmware updated? I don’t know anything about this mixer so I am just making suggestions from experience with other mixers. Can you find any consistency as to where and when it starts to act up? Did you update the borrowed mixer or was it already on the same firmware?

      Just the other day I was having problems with communication with a mixer that I just took it out of the box it came in, it was brand new. I turned it on and looked to see what firmware it had in it and then immediately updated to the latest firmware and I tried to set it up with a commuter communicating with it and it wasn’t communicating at all. And I have a lot of experience with this setup and know how to setup the IP addresses in the console and computer. After about an hour of trying everything I could think of I did a factory reset. And it started communicating with the computer. I had remembered someone saying to always do a factory reset after updating the firmware. The factory reset didn’t revert to an older firmware on this mixer.

      Some mixers will change everything when doing a factory reset some will only change some things. So be sure to back up everything that you can and write down all of your settings. Have you tried to revert to a previous firmware? And do you have all of your scene settings written down.

      After backing everything up I would try a factory preset and then try loading the show file again. Can you copy the show file and break it up into smaller (fewer scenes) show files and see if it only crashes in a certain section of the show file. Divide and conquer.

      Worst case scenario after a factory reset can you rewrite the show from the beginning and pause about every 10 scenes and step thru the cues and see if there is a point where it no longer works correctly. Or if you are doing anything really out of the ordinary in a scene or 2 try to simplify those scenes and see if it then works ok. This is assuming that you may have found a bug in the software and if you can find the combination that causes the crash maybe you can avoid it and at least get thru the show.

      Is there a file that the console saves that will show where the problem is? I hope you can talk to someone at Midas and send them any files that they would need (including your show file) to test this on a mixer at their facilities.
      • Aug 1
  • New
    JinWookEddieKim
    Newcomer - Level 1
    2021-07-31

    My sound system installation contractor says he ordered it at the end of March, 2021. He still says there is not even a tracking number. How long is this backed up? When will I get it?

    0 9
    • JinWookEddieKim
      Nigel67 Hi JinWookEddieKim. Unfortunately we do not have any visibility of when products are being shipped from the factory to our Super Partners. Only they (the Super Partner) will have this information. Please ask your installation contractor to contact the Partner and they will be able to give him an answer.
      • Mon at 4:22 AM
  • New
    busychild1
    Newcomer - Level 1
    2021-07-27

    Still trying to get a stock check on a M32.........................5 email have gone unanswered, several "cases closed" without any documentation to support closing it or even speaking with me............

    I know the audio world is a mess for you folks as well. Set an example and start following up.............

    read more...
    0 13
  • New
    Unkle1
    Contributor - Level 2
    2021-07-25

    I am having issues with my auxes 3-16 coming on after I set up the board mix 1 and 2 come on with no issues ,this is the pro 1 console any help will be truly appreciated thanks.

    0 13
    • Unkle1
      DavidKnighton Hell Unkle1,
      Not sure I understand your meaning. Do you mean the auxes are not unmuting? Or you're unable to turn the auxes ON for each individual channel? I don't suppose you submitted a support inquiry for this have you? If so, may I have the case number?
      • Jul 26
    • Unkle1
      Unkle1

      To make things a little clearer,my auxes 3-16 do not come on from when I patch them in from the back of console,I do not use a Stagebox, previous owner used Stageboxes, so I was informed to try resetting to default settings ( case# 474216-T9P4V )thanks,

      • Jul 26
  • New
    DwayneAasberg
    Super Contributor - Level 1
    2021-07-25

    Hello all.

    At first I thought this problem was a product of deploying V4.3 onto a new Win10 box.  I have now upgraded M32-Edit from 4.2 to 4.3 on an established PC and this new problem has been repeated.

    Specifically.  In v4.2, when clicking Save or Load the Windows explorer window would open to the last folder accessed by this application.  Now in v4.3 clicking Save or Load causes the Windows explorer window to open to the root User default folder location - very time.  This forces the user to click-dive to find the appropriate folder to load or save.  When you come back to load or save again, you need to repeat the exercise.  VERY FRUSTRATING!

    Now that I've proven this is an M32-Edit problem, and not a Windows problem, I need to drop this directly on MG and ask that when you offer new features (sarcasm intended), don't make others inoperable.  AND - PLEASE RESTORE WINDOWS EXPLORER FOLDER MEMORY.

    Thank you.  Dwayne A.

    read more...
    0 12
    • DwayneAasberg
      DavidKnighton Hell Dwayne,
      Thank you for the feedback. I will try to recreate this issue and bring it up to our software team for evaluation.
      • Jul 26
  • New
    MadsHyldahl
    Newcomer - Level 1
    2021-07-24

    Im trying to test some midi commands for muting mute groups over midi. As i dont have the M32 at home i'm trying to test everything in the edit software. But i cant get m32 edit to responde to anything.

     

    im following this sheet

    https://community.musictribe.com/pages/kba?articleId=b675dad0-fb77-ea11-a811-000d3ac693d8&brand=Midas

     

    i'm sending from ableton live to "network session" cc80 on channel 2 to turne ON/OFF mute group 1, but it does not work.

    i have also tried with a midi foot controller, but m32 edit i not responding to anything.

     

    so does midi only work if i have the console ? 

     

     

    read more...
    0 16
    • MadsHyldahl
      Paul_Vannatto The M32-Edit is a client app that requires the OSC server that is built into the M32. Midi commands received by the M32 is converted to the OSC equivalent and changes the appropriate setting. When that happens, the M32 senses the changes and adjusts its screens accordingly. Therefore you need an M32 or X32 connected to both the M32-Edit and the computer (with Ableton).
      • Jul 24
  • New
    mikerosen
    Newcomer - Level 1
    2021-07-20

    Hey,

    One of the channels on my Midas Venice F24 makes some ruffling noises sometimes when there is nothing connected to the input on that channel. Would appreciate it if anyone could help me with this!

     

    Thanks :)

    read more...
    0 9
    • mikerosen
      Dale_M This sounds like one of the op amps on that channel has failed, assuming you have tried a known good cable and mic from a neighbouring channel then it is likely to be faulty and require a repair, for assistance in this matter please go to the support tab above and select Service as your ticket type to inquire on a non warranty repair.
      • Jul 21
  • New
    zendrummer84
    Newcomer - Level 1
    2021-07-20

    Hey! im new to posting here but i just need a quick anwser to a question. Ive submitted 2 care tickets now in relation to aquiring Parts to repair a M32R i have. I cant seem to get anyone on the care team to email me back and when i check my ticket status it just says "Problem Solved" but no real anwsers have been given. Working with tech support trying to accomplish repairs is turning out to be very frustrating and im just reaching out to see if anyone might have any suggestions. I literally just need to order a new PSU haha thats it. 

    read more...
    0 16
    • zendrummer84
      ChrisEdwards1 Hi zendrummer84, are these the case you are referring to? CAS-454657-J3B7R0, CAS-459761-V4S3R0. If so i can see responses have been sent out on both with no further follow-up, a response was sent on 25/05/2021 for CAS-454657-J3B7R0 and 10/06/2021 for CAS-459761-V4S3R0.

      It may be possible that the responses are routing to your spam/junk folder as we have seen this happen in the past, do you happen to have a second email address at all? If so I will pass this along to my colleagues and have them reach out to you again including the second email.
      • Jul 20
Go to page