Midas

Midas

Brand

Midas

208,486 members
80,688 posts
  • New
    Laumee
    Newcomer - Level 1
    2020-12-12

    Hey everyone, I have encountered a problem with my venice f24, one of the groups is not responsive when I route channels to it. I did check all the others and they are absolutely fine, just one (group 2) does not get signal into it, nothing on a meter, no output and it's been working fine the other day. Maybe anyone had this issue before? Any help would be highly appreciated.

    Thank you in advance

     

    read more...
    0 9
    • Laumee
      Dale_M Hi Matas, if you have concluded that the Group 2 is faulty and nothing will route to it like the others it would be advised to look at organising a non warranty repair via a support ticket/service request, we can then advise the best course of action.
      • December 14, 2020
  • New
    zoleeon
    Newcomer - Level 1
    2020-12-08

     

        Hi everyone!

     

    I am looking for a physical control suface for my MR12. If you have some recommendation please send them to me. I am using the MR12 for a 4 keyboard rig, and the need for physical surface is to control volumes, mutes, and probably  to be able to change snapshots. I am thinking of BCF2000, or Fadefox EC4, or evolution 33. 

    Any suggestions are welcome. Thank you

    read more...
    0 13
    • zoleeon
      KyleJohnson Hi Zoltan, Kyle here with Music Tribe. I recommend you look at the Behringer X-TOUCH. It can run XCTL protocol which is the protocol that the M Air mixers use.
      • December 8, 2020
      • Midas MR12 physical control surface
        zoleeon Thanks Kyle! I'll check the X-touch.
        • December 8, 2020
  • New
    keithbaumann
    Newcomer - Level 1
    2020-12-08

    I have read certain brands of USB thumb drives work better than others for recording from the consoles front usb port. Anybody have  some advice? Also can I go larger than 32 GB for the capacity? Thanks in advance.

    0 15
  • New
    PMBCTechCrew
    Newcomer - Level 1
    2020-12-06

    We are working on a show for our church. There is 1 scene, 15 snippets and 31 cues. The snippets simply mute and unmute channels depending on what is happening on the stage. This is not a complicated show

    We can create all of the snippets and save them. We can also create all of the cues and assign the appropriate snippets. We go through the save process and export a copy to a flash drive. Everything works fine until the computer is shut down and we reload the show.

    Upon reloading the show, the snippets are all off by one, on both the MIDAS board and the M32 Edit software. So Snippet 0 which was "Mute All" is now "Unmute All" (which was originally Snippet 1). Snippet 0 now displays as "Unmute All", as does Snippet 1. However, Snippet 1 is actually "House Audio". Each snippet is off by 1, even though the title is correct. The original Snippet 0, "Mute All" is gone.

    I originally started setting up Snippets with Snippet 0. When the loading issue began, I tried starting at Snippet 1, leaving Snippet 0 empty. Now everything is 2 off.

    I am at a loss of what to do. The last time I used the Show Control was last year and had no issues. We have done the firmware updates, and now I am experiencing this. Any guidance is greatly appreciated.

    read more...
    0 6
    • PMBCTechCrew
      Paul_Vannatto Hi Bob, what firmware version are you using? This was fixed in the latest update (4.04).
      • December 6, 2020
    • PMBCTechCrew
      PMBCTechCrew I'll check this afternoon. I believe it is 4.02 (so it looks like I missed one).
      • December 7, 2020
      • MIDAS: Snippets Not Loading Properly
        Paul_Vannatto 4.04 was released last week. Make sure you also update the M32-Edit app as well.
        • December 7, 2020
    • PMBCTechCrew
      PMBCTechCrew Many thanks for the quick reply
      • December 7, 2020
  • New
    Magnetismus
    Newcomer - Level 1
    2020-12-06

    Is it possible to manage an Klark DN9630 in the Patchwindow on the Pro1? Its not in the Devicelist, same as every Klark device, exept the DN9696.

    0 8
    • Magnetismus
      Nigel67 Hi Hendrik. The DN9630 is assigned in the config page as a Generic AES50 and will then show up in the patching page as a Generic AES50 connection and you patch to this as normal.
      • December 6, 2020
  • New
    Jeff8005
    Newcomer - Level 1
    2020-12-06

    Just received my M32R and it only came with rack ears and quick start manual. How do you fit the ears  to the mixer?

    0 4
    • Jeff8005
      KevinMaxwell I have never done an M32R but usually you just need to remove the side panels and replace then with the rack ears using the same screws (unless it came with shorter ones) to put the rack ears on.
      • December 6, 2020
    • Jeff8005
      Dale_M Hi Jeffery there is a process for that can you please give me your email address and I will send it over, otherwise put a support ticket in from the above tab choose Techincal Support and in the subject line put FAO Dale rack ears so it gets to me, many thanks
      • December 15, 2020
  • New
    KendellWelchII
    Contributor - Level 1
    2020-12-06

    I posted some months ago about some minor issues I was having on MS Surface with M-Air-Edit, specifically with "right-click" capability.

    I just wanted to give a positive shout-out to the Software Development team.  I was fooling around this weekend and downloaded the newest version (as of 11/27/20 I think.)  The problems are solved!  I have no idea if it was in response to my report, and frankly don't care.  It's fixed.

    Way to go folks!  You continue to impress me!

    read more...
    0 4
    • KendellWelchII
      Nigel67 Hi Kendell. Many thanks for your feedback. I am sure that the design team will be very appreciative of your kind words. I will pass this on to them. All the best.
      • December 6, 2020
  • New
    zigson
    Contributor - Level 2
    2020-12-05

    Hello
    there is an important bug in Firmware V4.03 and V4.04 when using an extension card DN-32-WSG; the sound saturates and the gain is changed...

    in fact the thing is not more usable !!!!!
    no problem in V4.02 (I just returned to that Firmware and have no more worries )

    so I hope they will fix it as soon as possile !
    thanks and cheers

    read more...
    0 41
    • zigson
      Paul_Vannatto I don't have that card to validate. But I have reported this issue to the beta testers team.
      • December 5, 2020
    • zigson
      zigson Thanks Paul
      I forgot to specify : the the card is running under SG Firmware V9; as I use it with MultiRack-Soundgrid (which is not compatible with SG V11 software)
      but as I said : all is fine until Midas software V4.02….. the two software who came after were bugged ! and its a heavy bug so that the card becomes completely useless (=distortions and artefacts !!)
      • December 5, 2020
    • zigson
      zigson Hello
      are there some news about this important bug out there ?? for most of the postings on this Forum I see MusicTribe-People responding; but no official answer to my post here!
      this is an important bug and the DN32-WSG-card is no more usable with Console-Firmware V4.3 and V4.4….
      something happened in the code between Firmware V4.2 and 4.3 that makes the card unusable
      when does Musictribe fix that ugly bug ?? are the users condemned to stay with console Firmware 4.2 ???
      (note: I use the card with Driver V9 and Waves MultiRack-SG V9.80; but same bug again also with Waves SoundGrid-Studio and SoundGrid Driver !! )
      • Jan 8
    • zigson
      florianherm Hey, I am having a similar problem by using the X-WSG card. We are getting some serious clicks and cracks from our Waves Card Channels. Its really messed up. We had to downgrade the X32. Would also be cool to have some older firmware versions available on the Behringer website :D

      Please give us a status update on fixing that bug :)
      • Jan 13
    • zigson
      zigson hello all there
      I have some marvelous news; Musictribe seems not to be willing to answer, I finally contacted directly Waves and they answered instantly and gave me the right solution :

      Here is what the Waves Support-Team wrote to me :
      >>>>>>>
      We are aware of this issue and this is not a bug but a compatibility issue between the new firmware of the console and V9 SoundGrid applications.
      As an alternative you can consider switching to SuperRack application, which works fine with the new firmware.
      Let me know if any further information or assistance is required.

      which means : spend another 600 bugs and you’ll be fine !!!
      its just a shame !! and its sad, sad, sad…..
      • Jan 13
  • New
    geroldvt
    Newcomer - Level 1
    2020-12-05

    Hi guys!

     

    With one of the bands I'm working with we started bringing our own console to all shows the last year and a half. A simple setup with M32r + DL32. It works great. Unfortunately, on the last show between the two covid lockdowns (where I live some concerts were allowed from July to September, before the second 'wave' hit), the rotary knobs/pots started acting very janky and not responding very wel. I especially noticed since it was a short changeover, things had to go fast. But when I turned them fast, they responded very weird. It's not all of them, but especially the EQ, dynamics and preamp section.

     

    Is there a quick solution to this that I can do myself? Do some cleaning inside? I guess it's a bad contact due to a bit of oxidation or something, I can't think of anything else. 

     

     

    Anyway, since there's not a lot of shows going on right now I have time to fix things before the tour gets going again.

     

    Thanks in advance!

     

    read more...
    0 7
    • geroldvt
      Paul_Vannatto Hi Gerold, since the M32R is still under warranty (10 years), I would recommend you submit a repair ticket (using the Support on top menu above) and send it in for Midas to have a go-over during this lock-down. When it is out of warranty, many pro console refurbishers use contact cleaner such as DeOxit D5 to clean dirty pots. But you need to know how to use it correctly.
      • December 5, 2020
  • New
    DamienKyle
    Newcomer - Level 1
    2020-12-04

    Hi

    +48 working on input channels when local inputs selected but surface +48 button won't light on channels up when AES inputs routed to channels. 
    feature or problem? 
    thanks. 

    0 15
    • DamienKyle
      DavidKnighton Hello Damian Kyle,
      Where are you getting your AES50 inputs from? Are they coming from a stagebox or another console? Check under SETUP>PREAMPS there is an option to LOCK STAGEBOX. Make sure that option is unchecked. Also, the console can not controls preamps coming from another console directly. You have to use the HA REMOTE feature and set the levels/+48 on the PREAMPS page.
      • December 4, 2020
    • DamienKyle
      Paul_Vannatto Check on the Setup, preamps screen that the particular AES50 input has phantom enabled. Also check the channel source that it is indeed assigned to the particular AES50 input.
      • December 4, 2020
    • DamienKyle
      DamienKyle Thanks, guys. The channels are properly assigned to AES50A. The +48 surface button works fine when the DL32 is actually attached and also when the channels are set to local inputs. No other console involved. The stage box lock is unticked. Just wondering if surface +48 don't work when channels are assigned to AES50?
      • December 4, 2020
    • DamienKyle
      DamienKyle ...and the stage box isn't connected.
      • December 4, 2020
      • M32R Live +48
        Paul_Vannatto That would be correct, Damien. It is because the console is actually controlling the preamps (gain, phantom) remotely, since those preamps are an integral part of the XLR inputs of the DL32. If the DL32 is not connected, there is no way of controlling those preamps.
        • December 4, 2020
    • DamienKyle
      DamienKyle Thanks, Paul.
      That’s what I thought. It’s just a bit of a workaround if you want to programme scenes at home with no stagebox connected.
      You can actually turn the +48 on in the preamps page, so no real biggie. The offline editor is a bit of a pain in the ass. If it looked a bit like the routing page, etc. it’d be much better.
      • December 4, 2020
Go to page