TC Electronic

TC Electronic

Brand

TC Electronic

289,869 members
172,435 posts
  • operagost
    Contributor - Level 3
    2019-10-17

    Music tribe is ignoring my case, so here goes.

    BRAND NEW BQ250.  Thresh light goes on as soon as the compressor is switched on.  Turning the Thrust knob makes no difference in the sound.  So it's completely inoperative.

    0 217
    • operagost
      operagost

      Oh yeah-- and someone mentioned on here about the active/passive switch being wired backward.  Yup, mine too.  Wondered why it was barely louder than my Ampeg.  Ampeg, by the way, has a phone number right on their support page.  So does Harbinger.  So does Fender.  So does... everyone, but this genius holding company.  

      • October 17, 2019
    • operagost
      TC-Mike

      Hi operagost,


      sorry to hear about your issue.


      did you file a support ticket for your issue with the BQ250? 


      if yes, please let me know your ticket number and then i can check status with my colleagues from the care team and ask them to follow up.


       


      Thanks,


      Mike

      • October 21, 2019
  • Isroko
    Contributor - Level 1
    2019-10-14

    Hello, i´m a usser of Polytune Classic and yesterday i tried to make an upload (drop D upload) but when I had to connect my polytune to my Pc the first time, the Pc recognize de the device perfectly, but the software doesn´t start, so i disconnect the device. The second time that i connect the device my PC dont recognize de device (say error 43) the display is off and until the pc recognizes me the device I can't update it and get the display on.

    Please Help.

    read more...
    0 158
  • Rob66
    Contributor - Level 1
    2019-10-13

    I'm using the x4 with expression pedal, setup to go from short feedback high feedback amount. I has been fine, but now I'm having a problem where it seems to bet setup ok, with a low mimimum and high max setting but...
    When I start on the minimum setting of the exp pedal its good, when I move the pedal to max for high feedback it's good, but on return back to the minimum position it doesn't not seem to have recorded the original minimum feedback a amount. It's minumum after the first use seems to give more feedback than I set it with. Does not return to the original minimum setting. Anyone have any tips?  I'd do a factory reset if I could find how to?

    read more...
    0 208
    • Rob66
      TC-Mike

      it could be an accidental "re-mapping" of the Parameter. Please note that if you move Expression pedal and turn knobs, youwill update the mapping.  Please try to clear the Expression mapping for the preset in question and program it again. Make sure you set min position then turn the parameter pot to the desired min position- now switch pedal to max position (heel up) and set max potmeter position an then save the Preset. Switch and reload preset and try out the mapping you just programmed. Is it working? 


       

      • October 16, 2019
  • 4RandyTC
    Contributor - Level 1
    2019-10-12

    Just got a new in box BQ500, and the cooling fan doesn't come on. Is there a thermal relay switch or something like that that turns the fan on when it gets hot enough? All other Bass amps I've had, the fan stays on all the time. This one does not come on at all. Please explain??

    read more...
    0 106
  • studiomilad
    Contributor - Level 1
    2019-10-12
    hello help
    0 271
  • Calder
    Contributor - Level 1
    2019-10-10

    Ever since updating the firmware to 1.0.02 my Switch 6 does not work.. In the menu there is no option for switch 6 now.. Only switch 3 .. It worked fine for ages and since the update stopped working and on investigation I can see no option to change it to the switch 6 in the menu.

     

    Can someone help as this is c rucial for my live shows with my band!

    read more...
    0 463
    • Calder
      TCH-Spencer

      Hey @Calder,
      In the latest firmware for VoiceLive Touch 2 (1.2.00 build 61) the Switch-6 is indeed still supported.  Please double-check that you're running build 61 by navigating to the last page in the "Setup" menu.  In build 61, in the "Setup" menu, it's on the "System 10/13" page that you can set the "Footswitch" type to "Switch-6".  Cheers!

      • October 11, 2019
    • Calder
      Chris_R

      I have the Live Touch 2  and  just recieved the switch 6 today , pluged it in using the cable it came with and NADA  >>> Were you able to fix ? 

      • April 17, 2020
  • RooMcKeller
    Contributor - Level 1
    2019-10-07

    Hi guys,

    I'm having a problem sending midi program change data to my TC Electronic D-Two delay unit from Ableton. I'm using automation to change the program change numbers. Although the unit registers the data, as soon as the preset changes, it instantly reverts back to preset 1. It's also the same with bank changes, immediately back to factory bank. I've not come across this before & was wondering if anyone else has seen this? I also have the D-Two synced up to Ableton's tempo with midi timecode & that's working perfectly though. I just need to figure out how to change presets. It should be a simple process, but for some reason the D-Two isn't happy.

    read more...
    0 287
    • RooMcKeller
      TC-Claus

      Hi RooMcKeller,


      This is from the Manual ... could that be causing the issue ?


      Program bank


      Determines which bank an external MIDI device will address in the D•TWO when sending a program change. The options are: Factory, User or External. When External is selected controller #32 can be used to address either the Factory or the User bank.


      Factory bank: Controller #32=0


      User bank: Controller #32=1


      All the best from


      Claus

      • October 7, 2019
    • RooMcKeller
      TC-Mike

      Hi does itmake a difference if you use Midi clips with Prg change data ?


      ableton Prg change.png

      Check also this article for more infos:

      https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209070489-How-to-send-Program-Change-messages-from-Live

      • October 16, 2019
  • markmcilvena
    Contributor - Level 3
    2019-10-07

    Hi All. After much online research, I am looking to possibly purchase the Ditto X4 Looper. However I have a couple of questions I can't find answers to despite looking everywhere. Hoping a seasoned user can chime in cheers.

    1. Do these pedals have a 'smart' quantise? I've read they quantise with a midi clock device, but I'm no midi clocker. Just my foot and my hands going on here. So do these pedals auto 'line up' loops if your timing is slightly off? I know the Voicelive 3 and 3 Extreme do via a 'smart' quantize.

    2. Ideally I would like three inputs. Vocals and guitar (will be coming from TCH 'Play Acoustic' Pedal - my fave for a cuppla years now) plus an analogue 'stomp box' kick pedal which I would like to loop to save a tired foot on a three hour gig. Can this work?

    So could this pedal work for me or do I need to go to the Voicelive 3 / 3 Extreme? (I'd rather not as I really like the simplicity of my trusty ol' Play Acoustic pedal - Just finding the on board looper a little underdone these days) Thanking you in advance for any tips and suggestions - Cheers, Mark. 

    read more...
    0 697
    • markmcilvena
      TC-Mike

      The Ditto X4 can sync the loop length of Loop 2 to loop 1. This presets the loop length of Lp2 to match 1, but it is no audio quantise or time stretching. furthermore there are different recording moded including a queded recording mode where when foot switch is pressed to record, it will auto start at next loop wrap-around on the first beat of the new bar.


      ditto x4 modes.PNG


      ditto x4 modes queued.PNG


      If you are working with 3 different instruments, you could get a switcher that toggles between the different sources. Please note you will need a Mic pre-amp for your microphone as the Ditto X4 hasn't got one build in like the TC helicon Voice live. If you work with basic drums a product llike the beat buddy might be worth a look, so you can free up the Kick drum Loop channel , and you can also sync it to the Ditto X4 via Midi.(Ditto X4 loop lengths will be quantised to the tempo received by the Beat Buddy's Midi clock.

      • October 7, 2019
    • markmcilvena
      markmcilvena

      Hey Mike,


      Thanks again for the info re my original question.... but thinking through it, I'm after a little more info if you don't mind.


      My set up would be as follows: (the following 'bits' I already own - just finding the standard TCH 'Play Acoustic' looper a little underdone these days, hence checking out the Ditto X4 option to integrate into my existing set up)


      Live Guitar / Vocals into TCH 'Play Acoustic'  ->  Seperate channel mono 'outs' via XLR to 1/4" cables  ->  Seperate vox/guitar mono 'ins' on Ditto X4  ->  Seperate mono 'outs' to seperate channel 'ins' on JBL Eon One PA speaker system.


      It's ultimately for live gigs which I'm playing at the moment, but my songs are becoming a little too complex for the Play Acoustic basic looper. Could this / Would this work? Cheers and many thanks in advance - Mark M

      • October 15, 2019
    • markmcilvena
      TC-Mike

      Hi Mark,


      what features are you missing on your Play acoustic Looper/ what would you like to do that the play acoustic can't?   


      I'm not too familiar with the Tc Helicon range of Vocal processors and looking oin the manual i can spot it is actually very powerful and offers  a lot of features the Ditto doesn't have like customisation of buttons ´,, different modes etc.., so wether an Ditto X4 will enrich your setup and fits your workflow depends on what you want to do with it..... . First of all, are you planning to keep the Play acoustic as a Mic pre and Vocal processor as in your setup description right ? (otherwise you would need a new Mic pre)


      to get a better idea of your needs, please provide some more info:


      - do you run out of loop memory with your Play acoustic? 
      - do you need/uses many Loop playback FX
      - do you work with imported backing tracks and record loops on top? 
      -can you get by with 2 Loop tracks versus the need to have Loop memory to store and recall imported backing backing tracks (eg stems of your songs)

      What is your typical Workflow when doing Live looping gigs?  


      The setup splitting your 2 sources to left and right input and the respective outs to 2 channels of your PA system will work if you can pan the inputs of the EON PA system/Mixer to the middle (otherwise you will have the two signals panned out to left and right speaker obvioulsy, which might not be what you want.


      Mike


       

      • October 16, 2019
  • fran_stereo
    Contributor - Level 1
    2019-10-06


    Hello, I have a G System and several Dist / Over pedals that I want to connect through the Loops but the G System does not feed them, I even cut the signal if I activate the pedal loop without feeding them, now if I use a source external to feed the pedals can I use them without problems, any suggestion that it can be?

    read more...
    0 150
  • JustDave
    Contributor - Level 2
    2019-10-03

    Hi ..I've just got a Sup n up mini and was playing around with it..nice sounds !..then I loaded up a few Toneprints and had a play with those but now can't get the pedal back to it's original state....any ideas ??

    Thanks

    0 659
    • JustDave
      macfilipe

      On the TonePrint editor, pop into the Templates section, load up the Sub'n'Up Mini, then scroll down to "Poly - Default". Load that up, and you should be golden.

      • October 2, 2019
    • JustDave
      JustDave

      I did that and it has an uncontrollable sub octave that is present all the time regardless of where the controls are...from what I've read, I'm gonna have to edit the Poly Default template to remove the extra sub octave and then use that to restore it....thanks for taking the time to help ??

      • October 3, 2019
    • JustDave
      JustDave

      For anyone finding this post for the same problem the solution is use Toneprint and call up Poly Default template...hit the edit icon...there's a setting called Wet Sub2 ..turn it all the way down (-100db)..there's also 2 Sub Drive settings , do the same with these and save it..that's your default restored 

      • October 4, 2019
    • JustDave
      dfp

      Same issue. Got a used SnU Mini, tried some TonePrints, they all sound messed up, huge sub octaves and/or modulation effects on TonePrints that shouldn't have those settings... pretty much no single TonePrint sounded like it should have based on its description.


      Suspect some bug or glitches or corruption of the TonePrints library... pretty bad issue, needs fixing! Makes the TonePrint system borderline useless, except that a user may re-program their own settings... absent some good starting points (accurate existing TonePrints) it's a lot of trial and error....

      • April 17, 2020
Go to page