TC Electronic

TC Electronic

Brand

TC Electronic

223,762 members
97,994 posts
  • New
    bruneaud
    Newcomer - Level 1
    2021-04-01

    I have not seen much discussion about this.  I understand that there was a bug in early firmware that could cause expression inputs to stop functioning correctly.  The release notes for FW v3 and v4.05 indicate that these inlcude fixes for bugs related to expression pedals.

    I am running FW 4.05 R1781.  The vol/expression inputs on the GFX01 rack unit work fine.  When I move the same pedals to the inputs on the control board, no dice.  Won't even calibrate.

    My G-System is pretty old, Ser No. 6532013.  Well before they started mucking with the new input buffer circuitry.

    If anyone has the control board vol/expression inputs working it'd be great to hear from you.

    If they are working for you it'd be great if you can share any details on what you did to get them working.  Maybe they just "worked" for you, or maybe there are some hoops to jump through.

    read more...
    0 5
    • bruneaud
      PedroRodrigues Hi bruneaud have you tried to perform a calibration process for your unit, please try the following: • Make sure that you have connected your pedal to the Volume or Expression Inputs.
      • Select one of the four expression pedal connectors you want to calibrate. Select between: GFX1 Vol. Calib. – GFX1 Exp. Calib. CTRL Vol. Calib. – CTRL Exp. Calib.
      • Press ENTER. • The LCD now reads “Set Min”.
      • Place your pedal in minimum Position (“Heel down”) and press ENTER.
      • The LCD now reads “Set Max”.
      • Place your pedal in maximum position (“Toe down”) and press ENTER.
      • The LCD reads: “CALIBRATION DONE”.
      I is also useful to check the guide that I have provided you on your previous post I'm sure it will prove useful on this matter . I hope this helps. Thank you
      • Apr 2
  • New
    DC9V
    Newcomer - Level 1
    2021-04-01

    Hello guys, Is there any kind of mini pedal from TC E. that has an advanced EQ in the Toneprint editor (similar to channel strip EQs in DAWs like Logic X Pro)?

    I'd like to leave it always on in order to reduce some specific mid frequencies.
    I wish the Polytune had a feature like this...

    read more...
    1 19
  • New
    Andrew302052
    Newcomer - Level 1
    2021-04-01

    Hello, 

    So I made a reverse delay toneprnt for the plethora and whenever I try to use it, the signal to the output is cut off when the pedal is not engaged. The toneprint and pedal work fine when the effect is on, but then it mutes the plethora's output when I turn it off. Let me know if you need any more info from me. Would love to get on a new beta if there is one. Thanks.

    read more...
    0 4
  • New
    John-PierreConq
    Contributor - Level 2
    2021-04-01

    I brought up this topic last year but it seems to have died on the vine.

    I would very much like to see a standalone tap tempo pedal included in the next firmware update. Holding the footswitch for a second, releasing it and THEN tapping out the tempo is highly impractical to pull off on the fly in the middle of a song.

    It would be a vast improvement if one of the five stomp switches had the option to be repurposed as a standalone tap tempo. Preferably with the option to set the tempo for one or all time-based effects on the same board.

    read more...
    0 5
  • New
    justjooa
    Newcomer - Level 1
    2021-04-01

    Would like to receive the license. 

    There's no MD4 in the support portal.

    0 10
    • justjooa
      ChrisEdwards1 Hi justjooa,

      Can you please check your spam/junk email folder, as sometimes the Activation Code email will be routed to here.
      If the Activation Code is not in your spam/junk can you please submit a technical support ticket by going to support at the top of the page and scrolling to the relevant field. Please provide a screenshot of the order and your iLok ID in the ticket submission and we can then investigate this further.
      • Apr 1
  • New
    Deacy
    Newcomer - Level 1
    2021-04-01

    Hi TC Team,

    I need some clarification about the relationship between "delay time" and "depth" parameters in the toneprint editor (in modulation section). How the % of depth is translated to milliseconds in the delay time sweep?

    As an example; if I want my Corona Chorus to modulate the wet signal with a delay time ranging between 1.28ms and 4.10ms, what exact parameters do I have to put in the editor for "delay time ms" and "depth %" to achieve that?

    Thanks in advance for your help!!

    read more...
    0 9
    • Deacy
      DavidKnighton Hello Deacy,
      The modulation depth is the percentage of swing from the center position of the parameter. The lower the value, the more narrow the modulation will be. A higher value will have a wider range of modulation. If you wanted the delay time to swing between two values, I would set the center position in the middle of those two values and slowly increase the depth percentage until it is close enough. The middle value between 1.28 and 4.10 would be 2.69, so set your delay time at 2.69ms and increase mod depth until you get it where you want. I don't know if anyone can give you an exact value on percentage, but that will get you close to the desired result.
      • Apr 1
  • New
    cubidj
    Newcomer - Level 1
    2021-03-31

    Hi, there's some digital effect rack similar to the D-Two Multi_tap Rhythm Delay?

    https://www.tcelectronic.com/product.html?modelCode=P0CJ6

    Thanx

    Rob

    0 9
  • New
    DHSG
    Newcomer - Level 1
    2021-03-31

    Where can I report bugs?

    When the Plethora is in edit mode and one is changing a hot knob value via MIDI, not the assigned hot knob value is changed, but the value of the current edited effect, like if you where dialing the knob on the plethora. This is not, what the midi command said to do. The MIDI hot knob changes values that should not be change and because they are automatically saved, one can not even undo it. Please correct this.

    read more...
    0 10
    • DHSG
      Dale_M Hi there the Design team have confirmed this is expected behaviour, hotknob is just a temporary offset for the assigned parameters
      • Mar 31
  • New
    DHSG
    Newcomer - Level 1
    2021-03-30

    I programmed my looper to change board in the Plethora. There are 5 presets in the looper and 5 boards in the Plethora for them. Preset 1 selects board 1 with MIDI PC 000, Preset 2 board 2 with PC 001 and so on. With this setup there are three problems:

    1) Board switching takes 1s which is a bit slow for some songs.

    2) Even when the same noisegate with the same settings is in both boards, it goes off when switching. This is very annoying and can cause some nasty feedback.

    3) When switching via MIDI, effect 2 gets switched on in the Plethora. This is not the case when toggling through the board via the small knob on the Plethora. Only the one MIDI PC stated above is send by the looper. 

    Are these known bugs? If yes, when will they get fixed?
    Or are there any ideas how I can solve these issues?

     

    read more...
    0 12
    • DHSG
      WilliamR Hello, William from musictribe here. CC changes turning pedals on and off within a selected board would be faster than the board changes via pc commands. The plethora was designed to be used in more of a selectable stompbox pedalboard setup, so the delay in switching the boards is normal behavior for the plethora.
      • Mar 30
      • Problems with Plethora X5 MIDI switching
        DHSG Dear William.
        Thanks a lot for your fast reply.

        I already assumed, that working this way was not the idea of Plethora. It's pitty, because now I will be using the same single board and the same 5 effects for all my presets and 126 boards will be unused - perhaps I can use a second one for experiments.

        Can I change the effect settings via MIDI?
        I would like to control the three settings or the toneprint like in edit mode. As far as I understand right now, I could only change the hot knobs, meaning just 3 parameters for the whole board!
        • Mar 30
  • New
    andreaGTI
    Newcomer - Level 1
    2021-03-30

    hi everyone, I have a G Force, the green lcd display unfortunately no longer works, I would like to know if there is a spare display and if possible have the electronic diagrams to download. Thanks

    0 11
    • andreaGTI
      WilliamR Hello, William from musictribe here. Please contact us by submitting a Care Ticket. Click on the Support link at the top of this page. On the Support page, scroll down to the bottom and click on Technical Support to get started.
      • Mar 30
Go to page