Contributor - Level 1

Terrible sound when using Powerplay P1

Hi.

Need help understanding my P1 behaviour (because i can't see where else is the problem).
So, im my band we use a XR18, with one aux feeding my P1. Kz as10 as IEM.

Base sound comes from L6 Helix.
1/4 Line level to XR18, sounds great on FOH.
Lousy on IEM.

To eliminate possibilities, tried headphones out on helix. Awesome.
Then i went from helix XLR L to P1. And...lousy.
Can't be helix 'cause i get great sound on foh and headphones out.
Can't be XR18, 'cause i get great sound on FOH.

What else?
Help me Smiley Happy

maxx77 Contributor - Level 1 2019-09-05

2019-09-05

Terrible sound when using Powerplay P1

Hi.

Need help understanding my P1 behaviour (because i can't see where else is the problem).
So, im my band we use a XR18, with one aux feeding my P1. Kz as10 as IEM.

Base sound comes from L6 Helix.
1/4 Line level to XR18, sounds great on FOH.
Lousy on IEM.

To eliminate possibilities, tried headphones out on helix. Awesome.
Then i went from helix XLR L to P1. And...lousy.
Can't be helix 'cause i get great sound on foh and headphones out.
Can't be XR18, 'cause i get great sound on FOH.

What else?
Help me Smiley Happy

  • 0 Kudos
  • 2 Replies
  • Reply
Volunteer Moderator

Re: Terrible sound when using Powerplay P1

Hi @maxx77 

How do you have the P1 connected to the XR18?

In order to rule out a setting, why don't you save to a scene file (using X-Air Edit for PC, Mac, linux or Raspberry Pi) and attach it to your next post (Choose File below)?

 

Paul Vannatto, Volunteer Forum Administrator and Moderator
Highlighted
Contributor - Level 1

Re: Terrible sound when using Powerplay P1

Hi Paul,

XLR from XR18 to P1.

But the problem isn't on the XR18
If i connect directly from helix to P1 using xlr, same result