Highlighted
Contributor - Level 1

Terrible sound when using Powerplay P1

Hi.

Need help understanding my P1 behaviour (because i can't see where else is the problem).
So, im my band we use a XR18, with one aux feeding my P1. Kz as10 as IEM.

Base sound comes from L6 Helix.
1/4 Line level to XR18, sounds great on FOH.
Lousy on IEM.

To eliminate possibilities, tried headphones out on helix. Awesome.
Then i went from helix XLR L to P1. And...lousy.
Can't be helix 'cause i get great sound on foh and headphones out.
Can't be XR18, 'cause i get great sound on FOH.

What else?
Help me Smiley Happy

maxx77 Contributor - Level 1 2019-09-05

2019-09-05

Terrible sound when using Powerplay P1

Hi.

Need help understanding my P1 behaviour (because i can't see where else is the problem).
So, im my band we use a XR18, with one aux feeding my P1. Kz as10 as IEM.

Base sound comes from L6 Helix.
1/4 Line level to XR18, sounds great on FOH.
Lousy on IEM.

To eliminate possibilities, tried headphones out on helix. Awesome.
Then i went from helix XLR L to P1. And...lousy.
Can't be helix 'cause i get great sound on foh and headphones out.
Can't be XR18, 'cause i get great sound on FOH.

What else?
Help me Smiley Happy

  • 0 Kudos
  • 2 Replies
  • Reply
Highlighted
Volunteer Moderator

Re: Terrible sound when using Powerplay P1

Hi @maxx77 

How do you have the P1 connected to the XR18?

In order to rule out a setting, why don't you save to a scene file (using X-Air Edit for PC, Mac, linux or Raspberry Pi) and attach it to your next post (Choose File below)?

 

Paul Vannatto, Volunteer Forum Administrator and Moderator. Did you find my post helpful? Give kudos or mark it as a solution!
Highlighted
Contributor - Level 1

Re: Terrible sound when using Powerplay P1

Hi Paul,

XLR from XR18 to P1.

But the problem isn't on the XR18
If i connect directly from helix to P1 using xlr, same result