Highlighted
Contributor - Level 2

Ditto x4 audio files transferred to my Mac = no sound

I copied over a couple of loops I wanted to save from my Ditto x4 this evening, but the audio files have no sound. They playback fine through my amp and they have a file size so there's something there - I just can't hear it.

It's the same for both the WAV and AIF and I'm on a MacBookPro15. Other audio files are playing back just fine on the desktop, iTunes and Ableton Live.

Any ideas?
Thanks in advance!
Tolbert

Build is
Version:
1.0.00 BUILD 35
Tags (1)
tolbertpitman Contributor - Level 2 2018-07-17

2018-07-17

Ditto x4 audio files transferred to my Mac = no sound

I copied over a couple of loops I wanted to save from my Ditto x4 this evening, but the audio files have no sound. They playback fine through my amp and they have a file size so there's something there - I just can't hear it.

It's the same for both the WAV and AIF and I'm on a MacBookPro15. Other audio files are playing back just fine on the desktop, iTunes and Ableton Live.

Any ideas?
Thanks in advance!
Tolbert

Build is
Version:
1.0.00 BUILD 35

Anonymous
Not applicable

Re: Ditto x4 audio files transferred to my Mac = no sound

No problem here to hear Ditto audio on OSX 10.9.

Tom Erbe's Soundhack should do the trick with a file header conversion.

http://www.soundhack.com/freeware/

I wrote some notes about audio file recovery before, here:

https://www.kliklak.net/blog/recover-damaged-audio-on-mac

Hope it helps.

P.S.: The computer model you use says nothing about your OS.